לכבוש את ההר! גשושית מאדים פתחה במסע
לקראת יום השנה לנחיתתה על מאדים, החלה קיוריוסיטי בדרך הארוכה אל הר שארפ, בתקווה לגלות את הסודות האצורים בין שכבות הסלע שלו. הדרך רצופת מהמורות ומשימות, אבל צוות המשימה נחוש: "אנחנו ממש רוצים להגיע לשם"
הגשושית קיוריוסיטי החוקרת את מאדים פתחה במסע החתחתים המרכזי של משימתה – המסע להר שארפ. ב-4 ביולי עזבה הגשושית את האתר שאותו חקרה בשבעת החודשים האחרונים והרחיקה 58 מטרים לכיוון דרום-מערב. מאז, הצוות חושב רק על דבר אחד – "דרייב, דרייב, דרייב", העיד סגן ראש הצוות, אשווין וסוודה.
הגילוי הדרמטי: "יכול להיות שהיו חיים על מאדים"
המסע צפוי להימשך תשעה חודשים, כולל עצירות, ובמהלכו תיאלץ הגשושית לחצות שטח סלעי ולא נודע. מנהלי המשימה בכדור הארץ נעזרו בתצלומים מהחלל כדי לתכנן מסלול ישר ברובו, שמשתדל לעקוף סלעים גדולים, שיפועים חדים ומכשולים נוספים.
הדרך לא תהיה קלה, אך וסוודה אמר כי קיוריוסיטי מתוכננת להתמודד עם מהמורות. החלק הקשה ביותר יהיה לקראת הסוף, אז יהיה על הגשושית לחצות דיונות חוליות כדי להגיע לבסיס ההר.
ההר, שמתנשא לגובה חמישה קילומטרים, נמצא במרכז מכתש גייל, שם נחתה הגשושית באוגוסט. חקירתו יכולה לשפוך אור על השינוי בתנאי הסביבה של מאדים לאורך השנים בגלל שכבותיו הרבות. קיוריוסיטי חקרה עד כה את מפרץ הסכין הצהוב (Yellowknife Bay). עלות משימת המחקר כולה היא 2.5 מיליארד דולר. משימתה העיקרית אינה איתור חיים, אלא מציאת מקומות שבהם ייתכן שנשמרו חומרים אורגניים, אם בכלל היו על מאדים.
במקום לגשת ישירות להר, אנשי נאס"א החליטו לעצור לזמן קצר מזרחית לאתר הנחיתה כדי שקיוריוסיטי תוכל לקדוח כמה סלעים. הסטייה מהדרך התבררה כמשתלמת מבחינה מדעית. הגשושית נתקלה במה שנראה כמו ערוץ נחל קדום ומצאה אבנים עגלגלות שנראות כחלוקי נחל שעוצבו בזרם המים.
חלק מהניסויים שביצעה הגשושית ארכו זמן רב מהצפוי, אך קיוריוסיטי כבר מילאה חלק מרכזי במשימתה בכך שאיתרה ראיות לסביבה שבה יכלו מיקרובים לחיות. המדענים אמרו שקיוריוסיטי תישאר באתר מסוים כל עוד יימשכו הגילויים החדשים. אך עם התקרבות יום השנה לנחיתה, מורגש לחץ להמשיך הלאה כמתוכנן ולחקור את שכבות הסלע המסתוריות בבסיס ההר, שייתכן שאוצרות בתוכן את הסודות הכימיים של ראשית החיים.
"אנחנו ממש רוצים להגיע לשם", אמר וסוודה.
בזמן שתעשה את דרכה בארץ הלא נודעת קיוריוסיטי תמשיך במחקר. היא תעצור כדי לקדוח בסלעים ובאדמה, תצלם את סביבתה ותמדוד את רמות הקרינה באזורים שונים.