שתף קטע נבחר

 

מפקד ההתנתקות מכה על חטא: "יסלח לי אלוהים"

"ברגישות ובנחישות" - חלפו כבר שמונה שנים מאז שתת-ניצב בדימוס מאיר בן ישי, סגן מפקד כוחות המשטרה בהתנתקות, טבע את המושג שהשתרש מאז בשפה. בביקור במוזיאון גוש קטיף הוא מכה על חטא ומודה: "הפצע עדיין פתוח, סליחה אם פגעתי"

אחד המפקדים הבכירים בהתנתקות מכה על חטא: במלאת שמונה שנים לפינוי יישובי חבל עזה וצפון השומרון, מביע סגן מפקד כוחות המשטרה במבצע, תת-ניצב (בדימוס) מאיר בן ישי, צער על חלקו בעקירת ההתנחלויות, ומגלה כי הוא ומאות שוטרים וחיילים מתקשים עד היום להתגבר על טראומת הפינוי.

 

ההתנתקות - כתבות נוספות

 

בן ישי ביחד ביחד עם שלמה וסרטייל (מימין) וגלעד קורינאלדי    (באדיבות מוזיאון גוש קטיף)

בן ישי ביחד ביחד עם שלמה וסרטייל (מימין) וגלעד קורינאלדי    (באדיבות מוזיאון גוש קטיף)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בן-ישי, שטבע את המושג "ברגישות ובנחישות" ונתן את הפקודה "הגיע זמן פינוי" במערכות הכריזה של נווה דקלים בקיץ 2005, התארח בשבוע שעבר לביקור ארוך במיוחד במוזיאון גוש קטיף בירושלים, וחתם בספר המבקרים: "אצלי הפצע עדיין פתוח; סליחה אם פגעתי; יסלח לי אלוהים".

 

בשיחה עם מנהל המוזיאון, שלמה וסרטייל, לשעבר תושב היישוב גני טל ואחת הדמויות המוכרות בקרב מתיישבי חבל עזה, אמר הקצין הבכיר: "אני לא מתבייש בכאב שלי. הדרגות זה בלם לרגשות?". הוא סיפר כי לא היסס לבכות ליד פקודיו בשעת הפינוי, וכי "גם אלופים בצה"ל דמעו".

 

"אתה מרגיש כאב גדול מאוד", הסביר. "זה לא כאב שלא מדבר אליך, אתה לא מנותק ממנו, אתה מתחבר אליו מאוד בכל נימי נפשך - עם דמעות".עוד הוסיף: "זאת האמת שלי. יש כאלה שאומרים: 'שמנו קיר'. אמרתי להם: 'אתם בהדחקה טוטאלית'. מי ששם קיר הוא איש אטום. אני לא יכול לשים קיר לכזאת חוויה". 

 

סגן-ניצב בן-ישי מתח ביקורת על הדרגים הבכירים ממנו בפיקוד הצבאי והמשטרתי, שבתום המצבע דרשו חזה מיידית של הכוחות לשגרה, מבלי לשוחח על חוויותיהם מהפינוי. "אנשים נשארו, אני משוכנע, עם הרבה מאוד כאב שלא יכלו לפרוק בשום מקום. אני אומר בוודאות שיש מאות שנושאים את הכאב הזה עד היום. חד וחלק". על עצמו העיד: "אין לי שבוע שאין לי חוויה מההתנתקות".

 

כשנפגש עם מנהל המוזיאון התנגנה ברקע שירת הנערות המפורסמת מבית הכנסת בנווה דקלים ("תפילה לעני"), ובן-ישי סיפר: "עד היום כשאני עולה לקבר של אבא אני שר את השירים האלה". וסרטייל השיב כי אתר ההנצחה הוקם כדי להבטיח שדברים כאלו לא יקרו שוב.

 

בספר המבקרים כתב המפקד: "אצלי הפצע עדיין פתוח... כקצין שהגן על תושבי הגוש, מצאתי את עצמי מפנה אתכם מבתיכם ואדמתם, ואתם הייתם דוגמה ומופת לי אישית ולכל עם ישראל לאהבת הארץ ממש... קינאתי בצורה בה האמנתם בעשייתכם. חוויות הפינוי מלווה אותי יום-יום עם כאב עצום, וכולי תקווה כי אכן עשינו זאת ברגישות ובנחישות".

 

פינוי כפר דרום, אוגוסט 2005 (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
פינוי כפר דרום, אוגוסט 2005(צילום: איי פי)

התבצרות בבית הכנסת בכפר דרום (צילום: אילן מרסיאנו) (צילום: אילן מרסיאנו)
התבצרות בבית הכנסת בכפר דרום(צילום: אילן מרסיאנו)

פינוי נווה דקלים (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
פינוי נווה דקלים(צילום: איי אף פי)

נווה דקלים, במהלך ההתנתקות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
נווה דקלים, במהלך ההתנתקות(צילום: ירון ברנר)

כוחות משטרה זורמים לכפר דרום, אוגוסט 2005 (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
כוחות משטרה זורמים לכפר דרום, אוגוסט 2005(צילום: איי אף פי)

פינוי נווה דקלים (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
פינוי נווה דקלים(צילום: איי אף פי)

 (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
(צילום: איי פי)

 (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
(צילום: איי אף פי)

התפילות לא עזרו (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
התפילות לא עזרו(צילום: איי פי)

 

לוסרטייל אמר: "סליחה אם פגעתי. זו הפעם הראשונה שיש לי הזדמנות". הוא הוסיף כי העשייה במוזיאון "חשובה להיסטוריה של עם ישראל" והבטיח לחזור לביקורים נוספים במקום - יחד עם חבריו מימי ההתנתקות.

 

סגן-ניצב בן ישי הגיע למקום יחד עם עו"ד גלעד קורינאלדי, שניהל מאבק משפטי להצלת בתי הכנסת בגוש קטיף. השניים הכירו לאחרונה באקראי ולהפתעתם גילו כי באירועי ההתנתקות עמדו משני צדי המתרס. "אני מתרגש מהכנות והאומץ של בן ישי, ודבריו הם מקור נחמה לרבים", אמר קורינאלדי, "במידה מסוימת, להבדיל, גם הוא סוג של קורבן".

 

וסרטייל סיכם: "שמונה שנים אחרי - וזה כאילו קרה אתמול. איבדתי את כל מה שהיה לי, זה דבר נורא ואיום שאסור שיקרה שוב".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות מוזאון גוש קטיף
תת ניצב בדימוס מאיר בן ישי
באדיבות מוזאון גוש קטיף
מומלצים