שתף קטע נבחר
 

מתוק ללא גלוטן: עוגות, עוגיות ועוד

רות טרכטמן מכינה לילדיה חולי הצליאק עוגת יום הולדת ושלל דברי מתיקה נטולי גלוטן. 4 מתכוני מתוקים ספרה "טעים ללא גלוטן": קסטה, עוגת יומולדת, עוגיות לימון ועוגת פירות קיצית

עוגת יומולדת נטולת גלוטן

אין חגיגה בלי עוגה וכשיום הולדת יש רק פעם בשנה, מדובר בחגיגה כפולה ומכופלת שאי אפשר לדלג עליה גם אם התפריט שלך נטול גלוטן. לעוגה הזו, שליוותה את ימי ההולדת של שלושת ילדיי, מחכים גם בני המשפחה והחברים שאינם נמנעים מגלוטן.

 

עוד נטול גלוטן בערוץ האוכל:

 

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

3/4 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

1/2 כוס שקדים טחונים

1/2 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר

5 כפות קקאו

1 כף גדושה אבקת שוקו

1/2 כוס יין אדום

150 גרם חמאה

6 ביצים מופרדות

3 כפיות מיץ תפוז/לימון

 

לציפוי שוקולד:

4 כפות קקאו

4 כפות סוכר

1 כף אבקת שוקו

1/2 כוס מים

50 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים על להבה נמוכה ותוך כדי בחישה סוכר, קקאו, אבקת שוקו, יין וחמאה עד לקבלת קרם אחיד.
  2. מערבבים חלמונים ומוסיפים להם 2 כפות מקרם השוקולד להשוואת טמפרטורות. יוצקים לסיר עם קרם השוקולד תוך כדי בחישה.
  3. מקציפים את החלבונים ולאחר שהקצף מתגבש מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. ממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות.
  4. מנפים קמח, שקדים ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה תוך כדי קיפול לקרם השוקולד. מוסיפים מיץ תפוז/לימון ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 30 דקות. מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר על להבה נמוכה את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה מייד עם הוצאתה מהתנור. לאחר שהעוגה מתקררת ניתן למרוח בקצפת. אפשר להמיר את השקדים הקצוצים בקוקוס טחון

 

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

 

עוגת פירות מהירה ונטולת גלוטן

ישראל, זה לא סוד, התברכה בפירות נפלאים ומכאן ששילובם במתכונים אך מתבקש. העוגה הזו, מתכון מנצח, מסיימת כל ארוחה ואירוע בחיוך שמשאיר טעם של עוד. כמה פשוט, ככה מפתיע.

 

טיפ: מומלץ להשרות את הצימקים והחמוציות ביין/מים בכדי לקבל נפח ורכות.

 

המרכיבים לתבנית עגולה 26:

1/2 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)

1/2 כוס קורנפלור

1/4 כוס שקדים טחונים

1/2 שקית אבקת אפייה

5 תפוחי עץ

3/4 כוס חמוציות מיובשות

1/2 כוס צימוקים

3/4 כוס סוכר

3 כפות ברנדי

5 ביצים

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט קינמון טחון

1/4 כוס שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים בהדרגה שמן, ברנדי ושקדים טחונים. מנפים קמח לעוגות, קורנפלור, שקדים, סודה לשתיה ואבקת אפייה ומוסיפים לקצף. ממשיכים בפעולת ההקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים לתערובת קוביות קטנות של תפוחים קלופים, חמוציות, צימוקים, קינמון וברנדי ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 40 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

 

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

 

עוגיות לימון נטולות גלוטן

הנשק הסודי לאירוח נינוח של אחר הצהריים לגדולים ולקטנים כאחד. משהו קטן וטוב ליד כוס התה מפתיע בפה עם חמיצות קלה. אזהרה: כדאי להכין כמויות גדולות מהר כדי שלא ייגמר

 

המרכיבים לכ-75 עוגיות:

3/4 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)

1/4 כוס קמח תירס דק

1 כוס קמח אורז מלא

1 כוס קורנפלור

2 כוסות קמח קונדיטור

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

3 כפות ברנדי

4 כפות מיץ לימון

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמחים ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. בוצעים מהבצק חתיכות בקוטר 1 ס"מ ויוצרים עוגיות במזרק להכנת עוגיות בצורות, באביזר נלווה למיקסר או באמצעות שק זילוף.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבה. להדגשת הטעם הלימוני ניתן להוסיף גרידת קליפת לימון.

 

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

 

קסטה עם ביסקוויטים נטולי גלוטן בטעם שוקולד

כשהקיץ בשיאו וחם בחוץ אין כמו קסטה לצנן את האווירה. מתכון משמח לאלה שנמאס להם כבר מקרחונים או שרבטים על מקל. לעשייה בקלי קלות שאפשר להפקיד בידיהם של הילדים.

 

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

 

המרכיבים ל-50 ביסקוויטים:

100 גרם חמאה רכה

3 כפות רסק תפוחים

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

3 כוסות קמח קונדיטור

1/2 כוס קמח אפונה צהובה

1 כף גדושה אבקת שוקו

3 כפות מלאות קקאו

גרידת תפוז - לא חובה

 

להכנת הקסטה:

גלידת וניל או שוקולד

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הביסקוויטים: בוחשים היטב חמאה, סוכר, רסק תפוחים, סוכר וניל וביצים. מנפים לקערה קמח, קקאו ואבקת שוקו. מוסיפים אבקת אפייה ולשים לבצק אחיד ורך. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח לעלים בעובי 4 מ"מ. חותכים כל עלה לצורת הביסקוויט הרצוייה ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15 דקות או עד להזהבה.
  2. מכינים את הקסטה: מוציאים גלידה מהמקפיא למספר דקות לריכוך. בוחרים זוגות של ביסקוויטים אחידים בגודלם ומניחים עם כף גלידה בעובי של כ-2 ס"מ ומכסים בביסקוויט השני. עוטפים כל כריך בניילון נצמד ומקפיאים. ניתן לצפות את הביסקוויט העליון בשוקולד מריר/חלב/לבן מומס

 

  • המתכונים מתוך הספר "טעים ללא גלוטן" מאת רות טרכטמן.  הוצאת ב.דיזיין - מורן בויס ויעל רון.  סטיילינג: נעמה רן
  • לפרטים ורכישת הספר: www.gfbook.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף רונן
ללא גלוטן! עוגת יומולדת
צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן
"טעים ללא גלוטן"
צילום: אסף רונן
מומלצים