שתף קטע נבחר

ציוד, כושר וראש פתוח. טיפים לקראת הבקו"ם

מה לקחת בקיטבג, מה לא לקנות, לאילו אכזבות לצפות, איך להתמודד עם החיים החדשים במדים ולמה יחסי אנוש הם המפתח לשירות הצבאי. כתבי הנוער של ynet פנו לחיילים כדי ללקט עצות לקראת הגיוס. המסקנה: הכי חשוב זה לחייך

ככל שמתקרב תאריך הגיוס שלכם/ן מתנפלים האחים הגדולים על ההזדמנות ומציפים אתכם/ן בידע שנצבר בשנות הסדיר והמילואים שמאחוריהם. אבא מצטרף אליהם עם רשימת ציוד מיושנת, אמא מנדבת תובנות שליקטה אצל השכנה שכבר גייסה חמישה ילדים, והחברים שהקדימו בקושי בכמה שבועות עושים פוזות של פז"מניקים ותורמים גם הם לשטף העצות. באמצע כל הבלגן אתם צריכים להבין כיצד להתכונן ומה חשוב לקחת איתכם כדי שתסתדרו בתקופה החדשה והירוקה בחייכם.

 

מהים ועד הבקו"ם: ערוץ החופש הגדול

 

בדיוק בשביל זה ביקשנו מכמה חיילים "ותיקים" שיתנו לכם את הטיפים שלהם. ככאלה שנמצאים עמוק בתוך השירות שלהם – מספיק רחוקים מיום הגיוס אבל עדיין לא רואים באופק את חופשת השחרור - יש להם את היכולת להסביר מה מחכה לכם באופן מקיף יותר.

 

 (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
(צילום: אבישג שאר ישוב)

 

הרשימה להלן מורכבת מעצות של חיילים מיחידות שונות, בתפקידים שונים, עם ניסיון שונה ועם השקפה שונה על השירות. חלק מהעצות שלהם כלליות ואחרות נוגעות ישירות לתפקיד הספציפי שלהם או לסיטואציות ייחודיות שכל חיילת וחיילת עשויים או עלולים להיתקל בהן. אבל את העצה המקיפה ביותר נתן סגן דורי לשנר, סגן מפקד פלוגת מסלול בגדוד 931 בנח"ל: "בואו עם ראש פתוח. פיקדתי על חיילים ממקומות שונים בארץ ועולים ממדינות שונות והשילוב הזה לכשעצמו הוא מעניין. כקיבוצניק, לא יצא לי לחוות יותר מידי סוגים של אנשים. בהתחלה זה מלחיץ להתמודד עם אנשים שלא הכרת, אבל הכול תלוי בגישה".

 

הכול אנשים

(או: הכירו את החברים החדשים שלכם)

 

"תתכוננו לעבודה בצוות קטן, איכותי ואינטימי של חמישה אנשים. הם יהפכו להיות החברים הכי טובים שלכם" (לוחם ביחידת המל"טים "רוכב שמיים")

 

"אחרי חודשיים בטירונות היינו צריכים לצאת לחופש בחג שבועות. רגע לפני היציאה כינסו את כולנו ואמרו לנו שמישהו צריך להתנדב לסגור את החג. אחד החברים הכי טובים שלי הרים אצבע. תפנימו שבמהלך השירות שום דבר לא ודאי ואסור לתת לזה לשבור אתכם. הפתרון הוא להיות שם האחד בשביל האחר" (סגן לשנר)

 

 (צילום: אביר סולטן, דובר צה"ל) (צילום: אביר סולטן, דובר צה
(צילום: אביר סולטן, דובר צה"ל)

 

"תהיו אמינים ותצליחו. בואו עם ראש פתוח להכיר אנשים חדשים ולצבור חברויות לחיים. בסופו של דבר כל הקושי הופך לחוויה" (רב"ט אוהד שוורץ, לוחם בפלוגת הנדסה בצנחנים)

 

"בכל יום ראשון שאתם חוזרים לצבא, קחו אתכם כמה שיותר אוכל של אמא. אין כמו הטעם של הבית" (לוחם ביחידת איסוף קרבי)

 

"אל תפסיקו לחייך. בטירונות לומדים את יסודות הלחימה והמשמעת הצבאית, אבל חשוב ליהנות גם במהלכה. טירונות עושים רק פעם אחת בחיים" (סרן אושרי חסון, מ"פ בגדוד שמשון)

 

"כמו במשפחה, גמישות ופשרות הן תכונות שכדאי לסגל בצוות קטן" (לוחם ביחידת רוכב שמיים)

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

"תהיו מוכנים להתמודד עם אכזבות. אחרי שלא התקבלתי ליחידות מיוחדות היה מאוד מבאס להגיע לגדודים. רק אחר כך הבנתי שזה לא משנה ואנשים טובים יש בכל מקום. חשוב שתוכיחו את עצמכם בכל מקום שאליו תגיעו. לא משנה הכומתה, משנה מי שלובש אותה" (סגן לשנר)

 

"נצלו את שעות השינה שלכם עד תום, אבל תתרחקו ממקש הנודניק בטלפון" (סרן אושרי חסון, מ"פ בגדוד שמשון)

 

"השקיעו והתכוננו היטב מראש, עוד לפני הגיוס, בכל הקשור בכושר גופני כדי שלא תופתעו" (לוחם ביחידת איסוף קרבי)

 

 

חייל, הצטייד נכון!

(או: אל תסתכל בקיטבג אלא במה שבתוכו)

 

סגן לשנר: "צעירים לפני גיוס תמיד לחוצים לקנות הכול ומוציאים המון כסף על הכנות. אבל חשוב לדעת שהצבא מספק את כל הדברים הבסיסיים שחייל צריך. בעצם אין צורך לקנות כלום.

 

"לאחר קבלת הנעליים הצבאיות בבקו"ם צריך למצוא דרך לרכך אותן בכל מיני דרכים מקוריות כי הרגליים לא רגילות אליהם. בנוסף, כדאי לקחת מידה אחת קטנה יותר מזאת שבאזרחות"

 

"מומלץ להביא איתכם טלק לשים בנעליים, כי כשאתם נמצאים איתן כל היום הטלק יספוג את הזיעה וריח רע לא יתפוס את הנעליים"

 

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

 

"אל תשכחו פנקס ועט. זה עוזר מאוד במהלך הטירונות"

 

"שק כביסה יכול לעזור לכם מאוד עם הבגדים המלוכלכים ומונע מהם להסריח את הארון"

 

"כדאי להביא מגבת שמתייבשת מהר וגם כיסוי פלסטיק למברשת השיניים כדי שבשטח היא לא תתמלא אבק"

 

"ואם כבר הגיינה, אז כפכפים למקלחת זה מאוד חשוב"

 

תרגיל עוקץ

(או: חברו הטוב ביותר של החייל)

 

לוחם ביחידת הכלבנים ממליץ לבני המזל שיבואו בעקבותיו: "כשאתם מתחילים לבנות את הקשר עם הכלב שלך, תשמרו על ראש פתוח ותזכרו שיום אחד כבר לא תסתכלו עליו בתור הכלב שלכם, אלא בתור החבר הכי טוב שלכם".

 

"נסו ללמוד כמה שיותר על עולם הכלבים. האנטומיה, הצרכים והאילוף הם תחומים שבהם תצטרכו להתמקצע, ממש כמו היכולת לירות בנשק"

 

"הכלב הוא כמו הילד שלכם. גם כשאתם יוצאים הביתה לשבת, צריך לבדוק כל הזמן מה קורה איתו, לוודא שהוא אוכל, ישן ויוצא לטיול"

 

"הכלבים בעוקץ הם אמצעי הלחימה הי טובים בצה"ל, אבל הם עדיין בעלי חיים שזקוקים - ממש כמו חיית המחמד שלכם - להרבה חום ואהבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
ארכיון. מיום הגיוס בבקו"ם, שום דבר כבר לא צפוי
צילום: אבי כהן
סרן אושרי חסון, מ"פ בגדוד שמשון
צילום: דובר צה"ל
סגן דודי לשנר, סמ"פ בנח"ל
צילום: דובר צה"ל
רב"ט אוהד שורץ, לוחם בצנחנים
צילום: דובר צה"ל
מומלצים