שתף קטע נבחר

 

"חלומות ורודים": בית הספר הפך בקיץ לקייטנה

צוות בית הספר "נצח ישראל" בקריית מלאכי עוד לא יצא לחופש הגדול ומפעיל במקום קייטנה לימודית, שמשמחת את הילדים וההורים כאחד. "הילדים לא רוצים ללכת הביתה בסוף היום", סיפרה אחת האמהות

מורי ותלמידי כיתות א'-ו' בבית הספר "נצח ישראל" שבקריית מלאכי יצאו לחופש הגדול - ושבו מיד לבית הספר. קייטנה לימודית שמופעלת במוסד החינוכי בשמונה השנים האחרונות מספקת אטרקציות קיץ והעשרה חינוכית ומשלבת חופש ולימודים גם יחד.

 

מהים עד לגיוס: עמוד החופש הגדול

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

זוכה היורה בנער האמריקני השחור בקפוצ'ון

1,300 ק"מ להפלה. ניצחון השמרנים באמריקה

 

250 תלמידים מתוך 375 נרשמו לקייטנה, ובהם אסתר שעולה לכיתה ו'. "כל יום אני חושבת מה נעשה מחר בקייטנה, וזה מסקרן. את כל הפעילויות שילדים אחרים עושים בחופש אעשה אחרי שהקייטנה תיגמר, כך שאני לא מפסידה כלום", אמרה ל-ynet.

 

בית הספר עובד גם בקיץ. הווי הקייטנה (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
בית הספר עובד גם בקיץ. הווי הקייטנה(צילום: אבי רוקח)

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

 

בניגוד לסברה הרווחת, מעידים התלמידים כי מיקום הקייטנה אינו משפיע לרעה על ההנאה ממנה. "כל החברים שלי כאן, ולהיות בבית הספר בזמן החופש מהנה הרבה יותר מאשר להיות פה במהלך השנה", אמר צוף. "בזמן הלימודים חייבים ללמוד, ולמרות שהמורים איתנו גם בקייטנה, היחס שלהם אחר וזה עושה את ההבדל".

 

לאה, מורה שעובדת בקייטנה, העידה כי באה ליהנות "אולי יותר מהתלמידים. חודשיים חופש זה יותר מדי בשבילי. הקייטנה נותנת לי הזדמנות לראות מזווית אחרת את התלמידים. יש כאלו שעד היום לא יצא לי לפגוש באופן אישי. הם עדיין קוראים לי המורה, אבל הקשר בינינו פה הוא אחר. התלמידים מרגישים את החופש אבל הם נמצאים בכיתה. הם יודעים שהם באים ליהנות ולשחק כשתוך כדי הם לומדים".

 

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)
  

לבד מצוות המורים, לוקחים חלק בקייטנה גם בוגרים בכיתות ז' ו-ח' וכן הורים מתנדבים שמסייעים בפעילות. איריס, אם לחמישה ילדים ששניים מתוכם לומדים כיום במקום, בדיוק עבדה במטבח. "הילדים שלי לא רוצים ללכת הביתה בסוף היום ולנו כהורים כיף להתנדב. אני מרגישה קשורה לבית הספר ולצוות כמו למשפחה. הם נותנים לילדים שלי ואני רוצה להחזיר להם באותו המטבע. הילדים בטוחים במקום שמוכר להם, ועל הדרך הם גם לומדים. בחלומות הוורודים שלי לא חלמתי שתהיה להם קייטנה כזו".

 

המנהלת אילה חג'ג' הביעה גאווה על הכינוי שלו זכה המקום בקרב התושבים - "בית הספר ללא הפסקה" - ואמרה כי "בחרנו להיות זמינים מעבר לשעות הלימודים. הקשר הרציף בין המורים לתלמידים בקיץ מהווה בסיס איתן ומנוף עבור כולם לשנת הלימודים הבאה. תחושת המצוינות, הפרגון, הנתינה והחדשנות שנעשות באוריינטציה קהילתית מלווה את כל העוסקים במלאכה".

 

עמירה חיים, מנהלת מחוז הדרום במשרד החינוך, הוסיפה כי "המחוז בונה בכל קיץ תוכניות לתלמידיו מתוך אמונה שהתהליך החינוכי אינו מסתיים בסוף חודש יוני. מה שאנו רואים בקריית מלאכי הוא דוגמה מחממת לב לקשר רציף של בית הספר עם תלמידיו, עם בוגריו ועם הקהילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
איריס אברהמי
צילום: אבי רוקח
מומלצים