המצלמה הסלולרית הטובה ביותר
מאז שנכנסו הסמארטפונים לחיינו הם הפכו לאחד הכלים המרכזיים לתיעוד וצילום של כל חיינו. מבין שישה סמארטפונים עם מצלמות - מי מספק את התמונה וחווית השימוש הטובה ביותר?
אחת התכונות המרכזיות של כל מכשיר סלולרי היא המצלמה שלו. אנחנו משתמשים בה כדי לצלם כל דבר, החל מאירועים ועד הצעד הראשון של הילדים. לקחנו כמה מהסלולריים המובילים היום, ויצאנו לצלם באור, בחושך, בבית ובספארי, בשביל לראות איזו מצלמה מצליחה לספק ללא אפליקציות נוספות את התמונות הטובות ביותר עם חווית השימוש הטובה ביותר.
השאלות
1. ממשק ומהירות - האם המצלמה נוחה לשימוש? ניתן להגיע אל ההגדרות בקלות? מבחן השליפה - כמה זמן לוקח להגיע ממצב נעול לתמונה הראשונה?
2. אפשרויות נוספות בממשק לאחר הצילום -האם ניתן לתקן את התמונה, להוסיף לה אלמנטים ולהעביר אותה דרך פילטרים כמו באינסטגרם?
3. צילום באור חוץ ופנים - איך התמונות נראות? האם הצבעים תקינים? וכיצד כל זה נראה בחדר סגור עם תאורת ליבון או פלורסנט?
4. צילום בחושך עם פלאש - האם הפלאש מספיק חזק או שהדמויות יצאו כהות?
5. וידאו - האם הוא איכותי וחד? ומה עם ייצוב תמונה?
Nokia Lumia 920
1. יצירת הפאר של נוקיה נפתחת יחסית מהר ממצב נעול ועד לצילום הראשון. לחיצה על המסך תמקד את התמונה ומיד תצלם, ואפשר לצלם גם עם הכפתור הייעודי כמו במצלמת פוקט, כאשר חצי לחיצה תמקד את התמונה. חבל שהכפתור הזה לא מפעיל את המצלמה ממצב נעילה.
ממסך הצילום אפשר לכבות ולהדליק את הפלאש, להחליף למצלמה קדמית, ולהפעיל את הווידאו. בשביל הגדרות מתקדמות יותר כמו איזון לבן, חשיפה, סצינות וכדומה, יש לגשת לתפריט. באפליקציה המובנית של נוקיה יש יותר אפשרויות מאשר במצלמות האחרות שבדקנו.
2. לאחר הצילום ניתן לשתף באמצעות האפליקציות המותקנות ב-Windows Phone ולשלוח במייל, או לבצע תיקונים בסיסיים בתמונה בלבד - חיתוך, תיקוני צבע אוטומטיים ופילטרים.
3. למצלמה חיישן של 8 מגה פיקסל ועדשה של קארל-צייס, מייצב תמונה ופלאש לד כפול. התמונות באור יום יוצאות עשירות מאוד, כשהלומיה יודעת להתמודד גם עם אור יום ישיר והתמונה לא נשרפת, גם במצב האוטומטי. אך בדומה למצלמות קטנות וסלולריות אחרות התמונה לא תהיה מושלמת, ויש מריחות וגרעון.
בחדר מואר סטנדרטי הפלאש האוטומטי התעקש מדי פעם לפעול ויצר השתקפויות ותמונה קצת שרופה.במקרים שבהם הפלאש לא נדלק התמונה יצאה סבירה למדי אך קצת מרוחה. לא מושלם אבל בהחלט מספיק לאלבומי פייסבוק.
4. הנוקיה מתמודדת טוב עם חושך בזכות הפלאש הכפול, והתמונות יוצאות סבירות למדי, יחסית לכך שמדובר בתנאים בעייתיים עבור כל מצלמה.
5. בוידאו אפשר לצלם באיכות HD ב-720 או 1080.טיימר ענק אך חצי שקוף יופיע על המסך ויציין מה אורך הסרט שצולם. אפשר לבחור מצב איזון לבן אוטומטי, והמצלמה תדע להתמודד עם מעברים בין סוגים שונים של אור (נניח מאור לצל, מחדר פנימי לחדר עם חלון פתוח וכדומה) אך לעיתים היא מחליפה איזון לבן סתם כך וזה יוצר ווידאו עם מעברי צבע מוזרים. אפשר לצלם במצב ידני, אבל אז צריך להשאר במקום עם אור אחיד. הווידאו יוצא לא רע בכלל.
שורה תחתונה: מצלמה טובה ומאסיבית, ממשק טעון שיפור.
LG Nexus 4
1.הנקסוס 4 של LG וגוגל הוא מכשיר די טוב אבל לא חזק במיוחד כמו מתחריו הגדולים. זה מתבטא גם במצלמה שלו, שהיא סבירה לשימוש יום-יומי אבל לא מעבר לכך. היא נפתחת ומגיבה לאט יותר מהמצלמות האחרות, אך הממשק שלה מאוד נוח ואינטואיטיבי.
לחיצה על העיגול באמצע תמקד את התמונה, אך גם תאפשר לגשת מהר לכל אפשרויות הצילום במעיין חוגה שתופיע סביב האצבע - אפשר להחליף למצלמה הקדמית, לצלם ב-HDR (כלומר לקבל תמונה מאוזנת כשאין אחידות בצבעים ובתאורה), להפעיל את הפלאש, לכוון את האיזון הלבן, לכוון פיצוי חשיפה ולגשת לאפשרויות נוספות.
המצלמה מאפשרת גם לבצע צילומים פנורמיים והיקפיים - כלומר לצלם את עצמכם בספירה סביבכם. במבחן השליפה לוקח לנקסוס כ-3 שניות להגיע לתמונה. כשרוצים לצלם משהו מידי ולא מבוים, זה הרבה זמן.
2. באפליקציה המובנית של המצלמה אפשר לערוך בצורה נוחה מאד את התמונה - להוסיף פילטרים, לתקן צבעים ובהירות, לחתוך, לסובב, להפוך וליישר. אפשר כמובן לחזור אחורה לכל הצעדים. מכיוון שמדובר במכשיר אנדרואיד עדכני של גוגל, אפשר לשתף את התמונה או לשלוח אותה ישירות מאפליקציית הצילום, כמעט דרך כל אפליקציה שיש בטלפון - פייסבוק, מייל, וואטסאפ, אינסטגרם ועוד.
3. למצלמה פלאש לד וחיישן של 8 מגהפיקסל, בדומה למצלמות סלולריות אחרות. עם זאת, התמונות של הנקסוס נראות טוב רק כאשר באמת יש אור בהיר ומלא וכשיש למצלמה מספיק זמן להתמקד. בצילומים ארעים ומהירים, התמונות יוצאות מטושטשות או מרוחות יותר, גם בידיים יציבות במיוחד.
4. נורת הלד של הפלאש של הנקסוס מספיקה בשביל להתמודד עם חדרים חשוכים, אך כמו בכל מצלמה עם פלאש ישיר, התמונה בהירה קצת מידי. בנקסוס גם חווינו רעשים בתמונה, אך לא כאלה שהופכים אותה לבלתי ראויה לפרסום.
5. מצלמת הוידאו של הנקסוס מאפשרת לצלם ב-1080, 720 או SD למקרה שלא מדובר בווידאו שצריך להיות איכותי מדי, אבל רוצים לשלוח אותו במייל. למרות שאיכות הסטילז לא מרהיבה, דווקא בווידאו הנקסוס מצליח להתמודד יפה מול סלולריות אחרות ולהוציא וידאו סביר מאוד, ושנשמע לא רע בכלל. בזמן הווידאו אפשר לצלם סטילזים על ידי הקשה על המסך.
שורה תחתונה: מצלמה סבירה ולא יותר.
Sony Xperia Z
1. המצלמה נוחה לשימוש, עם כפתורים גרפים גדולים וברורים, וגם אפשרות לצילום במגע כך שרק נוגעים במסך והוא כבר מצלם. בנוסף ניתן להגדיר שעם פתיחת המצלמה דרך הקיצור במסך הנעילה, היא כבר תצלם או תפעיל הקלטת וידאו. במבחן השליפה ה-Z הצליח ב-3.9 שניות לצלם את התמונה הראשונה.
ממסך הצילום ניתן לצלם תמונות, וידאו, להחליף למצלמה קדמית, לשלוט בפלאש ובתוכנית הצילום. שלא כמו באייפון שצריך לעבור למצב וידאו, כאן אתם תמיד מוכנים.
2. את התמונות ניתן לערוך עם פילטרים בסגנון אינסטגרם, וגם לחתוך ולשפר ניגודיות, בהירות וכדומה. כל שינוי מופיע על התמונה הסופית מיידית וללא המתנה לעיבוד כלשהו. דברים נחמדים, אבל משתמשים נוטים להתעסק בפילטרים האלה מתוך הרגל באינסטגרם כדי לשתף, ולא סתם לעבד תמונות ולשמור אותן.
3. התמונות אמנם נקלטות בחיישן ברזולוציה של 9 מגה פיקסל, אך הן נראות כאילו מכשיר משנת 2008 צילם אותן. ההפרדה נמוכה, יש רעש באזורים החשוכים, איזון לבן אוטומטי נוטה לכיוון הירוק ובכללי, לא משהו. בצילום בתוך מבנה הרגישות לאור סבירה, אך האיכות רק יורדת עם תוספת של גרעון הנובע מרגישות נמוכה לאור.
4. הפלאש פועל היטב אך הוא חלש ולא מאיר יותר מדי. אם אתם רוצים לצלם מישהו בחושך, כדאי שתתקרבו.
5. הווידאו מוצלח ואיכותי, הפוקוס האוטומטי עובד יחסית מהר. איזון לבן תקין אך בדומה לתמונות גם הוא לפעמים קצת מזייף.
שורה תחתונה: מכשיר מצוין, מצלמה בינונית.
Samsung Galaxy S4
1.ל-S4 ממשק יפיפה עם אנימציות זורמות, וצבעים נאים. אך אותו ממשק הוא גם מה שגורם לה להיות המצלמה האטית ביותר מכולן. במבחן השליפה ה-S4 הצליחה לבצע את הצילום הראשון רק אחרי 5.7 שניות. ילדים רצים הרבה יותר מהר מזה.
ממשק השליטה במצלמה ברור ולעניין. ישנו כפתור לצילום תמונות, כפתור לווידאו, בחירת תוכנית צילום, ועוד שלל בקרים. כפתור ההגדרות שבפינה, מוביל לא להגדרות, אלא לתפריט נוסף שבו יש ללחוץ שוב על כפתור ההגדרות, רק כדי להגיע, ניחשתם נכון, להגדרות. כפתורי המגע נלחצים מאוד בקלות וכל אחד מהם מפריע לצילום, והיות ולוקח לה כל כך הרבה זמן יחסית לעלות, קל לפספס את הרגע החשוב.
2. מעבר לאופציה לצלם בשתי המצלמות בו זמנית ולהקליט הערה על כל תמונה, ב-S4 יש הרבה אפשרויות עריכה מגוונות כמו צביעה, חיתוך, ציור וגם אפקטים בסגנון אינסטגרם. התצוגה המקדימה פועלת מידית כששמירת האפקט הסופי תארך כשלוש שניות.
3. ברזולוציה של 13 מגה פיקסל, ה-S4 מפיק תמונות מעולות, מאוזנות וחדות במיוחד. האיזון הלבן נשאר מדויק והטווח הדינמי, גם כשמצב HDR לא הופעל, היה טוב יותר משאר המתחרות.
4. הפלאש חזק ביותר ואין ספק שיאיר גם את החשוך שבחדרים. אך במקרה שלא מדובר בחושך מוחלט, הוא נוטה ליצור מעין עיגול של אור באמצע התמונה, וזה גורם לחשיפה לא מאוזנת.
5. הווידאו איכותי וחד. הפוקוס האוטומטי קצת איטי ולעיתים גם לא מתפקס בשום שלב, אפילו כשהמצלמה נייחת. האיזון הלבן נשאר תקין גם במעבר בין תאורת פנים לחוץ.
שורה תחתונה: ממשק בעייתי, מצלמה מעולה
iPhone 5
1. עם ממשק המצלמה המינימלי, מאפשר לבחור בין מצב HDR, פנורמה, הפעלת הפלאש ומצלמה קדמית או אחורית. לא ניתן לבחור רזולוציה או לעשות הגדרות כלשהן לצילום. כדי לצלם וידאו יש להחליק כפתור למצב המתאים מה שלוקח כשניה וחצי. במבחן השליפה האייפון הציג את זמן ההפעלה המהיר ביותר, כשהצילום הראשון התבצע תוך 1.9 שניות בלבד.
2. לאייפון יש את אפשרויות העריכה המעטות ביותר מבין כל המכשירים. ניתן לסובב ולחתוך, להפחית עין אדומה ולהפעיל תיקון אוטומטי לתאורה וזהו. אין פילטרים, אין הפתעות. אפל מודיעה לכם - רוצים לשחק עם התמונה - תורידו אפליקציה. כל זה אגב ישתנה עם iOS7 שבה השכילו לכלול פילטרים.
3. עם רזולוציה של 8 מגה פיקסל, האייפון מייצר תמונות איכותיות, חדות עם צבעים טובים ונאמנים למקור. הטווח דינמי טוב במצב HDR הוא הופך למצוין ומאפשר לצלם כמעט בכל מצב. כאשר השמש הייתה בזווית מסוימת, זה גרם לפס סגלגל דהוי להופיע על התמונה אך גם בלומיה זה קרה, אז זו לא בעיה ייחודית להם.
4. בתאורה נמוכה יש מעט רעש צבעוני, כשהרגישות לאור טובה למדי. הפלאש חזק בצורה בינונית אך במצב HDR כמעט ואין צורך בו.
5. האייפון 5 מתהדר בווידאו Full HD מצוין, ממש כמו שאר המכשירים, כשישנו מייצב תמונה איכותי המפחית רעידות בצורה משמעותית.
HTC One
אחד המכשירים המבטיחים ביותר בשוק, אך עם הרזולוציה הנמוכה ביותר מבין כולן, רק ארבעה מגה פיקסל. עם זאת HTC מציינים כי מדובר בטכנולוגיה חדשה בשם "אולטרהפיקסלים" שהם למעשה פיקסלים גדולים יותר מאלו הקיימים במצלמות אחרות.
עם גודל פיקסלים של 2 מיקרומטר (לעומת 1.4 למשל באייפון 5), ה-One אמור לקלוט יותר אור לכל פיקסל, ובכך לאפשר צילום בתנאי תאורה חשוכים. יחד עם זאת, כמות הפיקסלים הנמוכה מובילה לתמונה קטנה ופחות חדה. ב-HTC עשו את החשבון שלהם והבינו שמשתמשים לא מדפיסים את התמונות אלא מפיצים אותן ברשתות חברתיות, כך שלתמונה ברזולוציה גבוהה יש פחות משקל מאשר לאחת שמוארת כראוי. עם התאוריות בצד, מדובר במצלמה סבירה המפיקה תמונות בינוניות ולא חדות במיוחד. במבחן השליפה ה-One צילם את תמונתו הראשונה תוך 2.1 שניות בלבד.
2. להבדיל משאר המכשירים, כאן ניתן לשים אפקטים על התמונה עוד לפני שצילמתם אותה. בוחרים מתוך רשימה נאה של פילטרים וכך אפשר לדעת מראש איך התמונה תראה. בנוסף ישנה תכונה בשם zoe המאפשרת לצלם תמונה ווידאו קצר של כמה שניות. בכך מעבירים את ההרגשה שהייתה אותו רגע של התמונה, רק בלי סרטון שלם.
3. בתנאי אור טובים מצלמת ה-One סיפקה תמונות טובות אך עם טווח דינמי בינוני מאוד כך שאם לא תפעילו את מצב HDR, חלק כלשהו בתמונה יהיה חשוף בצורה לא תקינה. התמונות בכללי היו בינוניות למראה ובהחלט לא מרשימות.
4. למרות הבטחות החברה לא הצלחנו לראות שדרוג משמעותי בסעיף הרגישות לאור, שהיה אמור לבוא לידי ביטוי בתנאי תאורה נמוכים. תפקודה בחושך היה דומה לשאר המכשירים. הפלאש המובנה חזק מאוד ולהבדיל מהרבה מכשירים שבהם יש יותר מנורת לד קטנה מאשר פלאש אמיתי, כאן התאורה המובנית יכולה להאיר את החדר.
5. ב-One ניתן לשלוט במגוון הגדרות וידאו, אחת מהן היא מצב הילוך איטי המספק וידאו חלק אך ברזולוציה נמוכה למדי כך שלא תוכלו להשתמש בסרטון להפקת הקולנוע הבאה שלכם, אבל זה בהחלט יהיה מגניב. הווידאו במצב רגיל איכותי וחד, כשהסאונד מוצלח במיוחד בגלל המיקרופון האחורי שפונה אל מושא הצילום.
והמנצח הוא
כשבוחנים את התמונות עצמן ניתן לראות שהסמסונג S4 הצליח להפיק את התמונות החדות ביותר. אך עד שמסך הבית נפתח והמצלמה עלתה, הג׳ירפה כבר הלכה והתמונה נהרסה. המנצח שלנו הוא האייפון, והוא הגיע למקומו לא כי יש לו את המצלמה הכי טובה, אלא כי סך כל חווית השימוש ואיכות התמונה היו הכי טובים. שלא תטעו, כרגע אף אחד מהמכשירים האלה לא יכול להחליף מצלמה אמיתית, אך מבין כולם, אנחנו בוחרים את האייפון 5 כמצלמה הסלולרית הטובה ביותר.