שתף קטע נבחר

 

"ב-2015 איראן תוכל לשגר טיל שיפגע בארה"ב"

כך עולה מדו"ח של הפנטגון המאגד את ההערכות של סוכנויות הביון האמריקניות, לפיהן גם צפון קוריאה וסין יוכלו לפגוע בשטח ארצות הברית תוך שנתיים. "לצפון קוריאה שאיפות לטילים בליסטיים, ייצאה טילים לאיראן". סין מצטיירת כאיום העיקרי

הגרעין האיראני מהווה איום ביטחוני ישיר על ארצות הברית ולא רק על המזרח התיכון ועל חלקים מאירופה: כך קובע דו"ח חדש של הפנטגון לפיו בתוך שנתיים יכולות איראן, צפון קוריאה וסין לשגר טילים בליסטיים שינחתו על אדמת ארצות הברית.

  

עוד חדשות איראן:

"סוריה ואיראן מועמדות למועצת זכויות האדם"

יוצאי איראן לא מתרגשים: זו הצגה של חמינאי

חמאס: יחסינו עם איראן נפגעו, שולחת פחות כסף

 

הדו"ח מאגד את ההערכות של סוכנויות הביון האמריקניות לפיהן משנת 2015 תוכל טהרן לשגר טיל בליסטי ניסיוני שיגיע לארה"ב. "לאיראן יש שאיפות לפיתוח ולשיגור טילים בליסטיים, והיא פועלת להגדיל את הטווח שלהם ואת דיוק פגיעתם", קובעת הערכה של המרכז למודיעין לאומי לאוויר וחלל של משרד ההגנה האמריקני.

 

טיל סאג'יל איראני. ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
טיל סאג'יל איראני. ארכיון(צילום: EPA)

טילי מוסודן צפון קוריאניים. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טילי מוסודן צפון קוריאניים. ארכיון(צילום: AFP)

 

הדו"ח קובע עוד ש"לצפון קוריאה יש שאיפות לפיתוח תוכנית טילים בליסטיים והיא ייצאה טילים וטכנולוגיית טילים למדינות אחרות, בהן גם איראן ופקיסטן". הדו"ח מאשר את הדיווח ב"וושינגטון טיימס" לפיו צפון קוריאה שיגרה בשנה שעברה טיל בליסטי בין-יבשתי ממתקן נייד, אבל מחברי הדו"ח הבהירו שעדיין לא בוצעו ניסויי טיסה ולכן לא ידועות יכולותיו וטווח פגיעתו של הטיל הזה.

 

אך האיום הגדול ביותר על ארה"ב הוא כצפוי סין, המפתחת במהירות צי של טילים בליסטיים וטילי שיוט, ובקרוב תוכל לשגר טילים בליסטיים לעבר ארה"ב. בדו"ח הפנטגון נקבע שבתוך 15 שנה יהיו לסין יותר ממאה ראשי חץ גרעיניים שיוכלו להגיע לארצות הברית. סין מצטיירת על פי הדו"ח כיריבה העיקרית של ארה"ב במאה ה-21.

 

סין הודיע בחודש מרס שהיא מגדילה את הוצאותיה הצבאיות ביותר מ-11%

לסכום של 114 מיליארד דולר. האמריקנים עצבניים ממאמץ החימוש הסיני, אף על פי שתקציבה הביטחוני של ארה"ב הוא יותר מ-500 מיליארד דולר. המדינות המוטרדות יותר מהצעד הסיני הן השכנות דרום קוריאה, יפן ובעיקר טייוואן העצמאית, שסין רואה בה חלק משטחה. בדו"ח מצויין כי סין בונה צוללות חדשות, הנושאות טילי ים-יבשה כחלק מהצי המודרני שלה, שטווח הפגיעה שלהם נרחב ביותר.

 

בין היתר מביעים מחברי הדו"ח חשש כי אף על פי שהאמריקנים שומרים על כוחם באזור האוקינוס השקט, חוסר ההתקדמות במערך ההגנה מפני טילים באזור, שעלותו הולכת ותופחת, עשוי להשאיר את ארצות הברית חשופה באזור.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תרגיל איראני לשיגור הטיל הבליסטי "שיהאב 1" (ארכיון)
צילום: EPA
מומלצים