שתף קטע נבחר

מופלים בעבודה: אמהות, מבוגרים ומילואימניקים

מחפשים עבודה? עדיף שלא תהיו לפני לידה, משרתי מילואים, או לאחר גיל מסויים: כמות התלונות שהוגשו לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה טיפסה ב-15% במחצית הראשונה של השנה. מהן המגמות הבולטות?

מספר הפניות לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה עמד במחצית הראשונה של 2013 על 492, עלייה של 15.5% לעומת לתקופה המקבילה אשתקד. כשליש מהפניות היו על רקע אפליה בהריון, 8% על רקע גיל, 7% על רקע הורות ו-6% בגין אפלייה על רקע מין. כך עולה מדו"ח שפרסמה היום (א') הנציבות.

 

 

בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, חל גידול של 4% בשיעור הפניות בגין אפליה על רקע היריון ושל 2% בפניות על רקע הורות. מנגד, חלה ירידה בשיעור הפניות בנושא גיל, שעמד על 11%. "האפליה שמהן סובלות נשים בשוק העבודה על רקע הריונן והורותן, ממשיכה להיות דומיננטית בקרב הפניות", אומרים בנציבות.

 

רוב הפניות בנושא היריון והורות, היו על רקע פיטורים ממקום העבודה (77% ו-60% בהתאמה) וכן פגיעה בתנאי העבודה (16% ו-34% בהתאמה). "נתונים אלו מלמדים על המצוקה הגדולה של נשים הרות בשוק העבודה, בייחוד בהקשר של היכולת שלהן לשמור על מקום העבודה או על תנאי ההעסקה שלהן", אומרים בנציבות.

 

פילוח הפניות לנציבות (באדיבות נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה) (באדיבות נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה)
פילוח הפניות לנציבות(באדיבות נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה)

 

מבין הפניות על רקע גיל, 52% התייחסו לאפלייה בשלב הקבלה לעבודה ו-37% לפיטורים, "כלומר עובדים מבוגרים נפלטים בעל כורחם משוק העבודה ולאחר מכן מתקשים למצוא עבודה חדשה", מציינים בנציבות. באשר למילואים - כ-75% מהפניות עסקו בפיטורים וכ-25% - פגיעה בתנאי העבודה. "ניכר כי עובדים הסובלים מאפליה על רקע היותם משרתים במילואים מפוטרים ברוב המקרים, ובמיעוטם - תנאי העבודה שלהם נפגעים".

 

מגמת ירידה בפניות על רקע מין והורות

בחלוקה לפי אזורים, כמחצית מהפניות (47%) התקבלו במחוז תל אביב ומרכז, כשליש במחוז וחפה ובצפון, וכחמישית במחוז ירושלים. מניתוח הפניות לאורך השנים עולה, כי חלה מדי שנה עלייה מתונה ועקבית של 15%-10% בכמות הפניות לנציבות, כאשר ניכרת מגמת מגמת עלייה בפניות לאפלייה על רקע היריון, על רקע גיל ועל רקע שירות מילואים. מנגד, ניכרת מגמת ירידה בפניות על רקע מין והורות.

 

לדברי נציבת שוויון הזדמנויות, עו"ד סולטנוביץ'-דוד, מהנתונים עולה כי שוק התעסוקה עוד לא מאפשר את האיזון הנדרש בין הבית לעבודה. "במצב הקיים, בו נשים עדיין נושאות עיקריות באחריות ההורית, אנחנו רואים קושי משמעותי שלהן להשתלב בעבודה", היא אומרת. "באופן מצער, עדין ישנם מעסיקים מפלים, על אף ההוראות הברורות של החוק".

 

סולטנוביץ'-דוד הוסיפה כי הנתונים גם מגלים עלייה במודעות הציבור לזכויותיו, אך אין עדין התאמה בין כמות הפניות לבין הקשיים שמתעוררים בשטח, בכל הנוגע לקושי של הציבור החרדי, הדתי וקהילת הלהט"ב להשתלב בשוק העבודה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים