אדישות אחרי הטביעה בנחל: "אנו שחיינים טובים"
יממה בלבד אחרי שתושב רחובות טבע למוות בנחל חצבני הגיעו למקום כמה צעירים ונשמעו מאוד בטוחים בעצמם: "השתחררנו רק עכשיו מהצבא, אז אנחנו לא באמת חוששים". איש יחידת החילוץ באזור: "חייבים להישמע להוראות לפני כל ירידה למים"
"שמענו על התאונה, אבל השתחררנו רק עכשיו מהצבא אז אנחנו לא באמת חוששים". נדב ממצפה אביב שבמשגב הגיע בצהריים (יום א') עם ארבעה חברים לשיט קיאקים בנחל החצבני. יממה לאחר ששמואל שמי (47) מרחובות טבע למוות לאחר שנפל מקיאק, נדב הצעיר הרגיש בטוח: "הייתה הדרכה, אמרו לנו לא להוריד את חגורות ההצלה, אבל בין כך אנחנו לא 'עפים' יותר מדי. באנו ליהנות".
עוד בערוץ החדשות של ynet:
נחשף הרב של הבכירה בפיס: "רעל? זה 'בכור'"
צבי בר לא יתמודד בבחירות: "לא ראוי שימשיך"
תנועת הקיאקים באזור הגושרים הייתה דלילה. תושבי האזור העריכו כי הסיבה לדלילות באזור לא קשורה לתאונה, אלא לימי בין המצרים, שבהם נמנע הציבור המסורתי מלהיכנס למים. בנוסף לכך, בתחילת השבוע תנועת המטיילים בלאו הכי דלילה יותר. האתר המשיך לפעול כסדרו, לאחר שחקירת המשטרה העלתה כי אין חשד לפלילים במותו של שמי. עם זאת, אנשי האתר סירבו להתראיין.
שייטים שיצאו למסלול סיפרו כי התדרוך הפעם היה מוקפד יותר, ולדבריהם, לא נראה כי בכוונתם לוותר על שחייה בנהר השוצף והקר. "אנחנו שחיינים טובים", ציין תומר מקיבוץ לוטם. "אמרו לנו בעיקר להיזהר ממקומות מסוכנים, להישאר עם החגורות עלינו, דברים כאלה".
סלאח משפרעם מבלה לפי עדותו בשיט קיאקים כמעט בכל שבוע. "אני משתדל מאוד לשמור על עצמי", הוא מספר. "נשאר עם ציוד ההצלה ולמרות שאני אוהב לשחות, אני נכנס למים אבל לא קופץ. זה לא עניין של לפחד למות, אין חשש כזה, כי הרי הגל זה עניין של גורל, אבל אני עושה כמיטב יכולתי לשמור על עצמי".
סלאח ציין כי בנחל אירעו מקרים רבים של "כמעט אסון". לדבריו, "רק לפני שבוע הוצאנו בחורה שנפלה למים והחלה לטבוע. עזרנו לה והרגענו אותה". אנשי יחידת החילוץ ממים זורמים, שהיא חלק מיחידת חילוץ גולן, לא הוזעקו אתמול לחילוץ בחצבני. עם זאת, החובש של היחידה בין אלה שביצעו את פעולות ההחייאה וצוות "חוסן", שמסייע לבני משפחה של קורבנות אסון, העניק סיוע למשפחת הטובע.
בזמן מצוקה: לשכב על הגב עם הרגליים קדימה
סגן מפקד יחידת החילוץ, עמירן שוסטר מקיבוץ כפר סאלד, סיפר כי מתחילת העונה טבעו למוות בנחלי האזור שני בני אדם. "הדבר הכי חשוב שצריך לעשות כדי להימנע מאסונות כאלה הוא להישמע להוראות הבטיחות שמועברות לפני כל ירידה למים. לא להוריד את חגורות ההצלה במהלך כל השיט ולא לקפוץ מהסירות או לשחות. אם עומדים בשני הכללים הפשוטים האלה, יש סיכוי גבוה מאוד לצאת בלי נזק", אמר שוסטר.
שוסטר הוסיף כי הזרם בנחלי האזור חזק ומתעתע. הוא מושך כלפי מטה ולאזורים סוערים יותר. "למי שרגיל לשחות בבריכת שחייה קשה מאוד להתמודד עמו", מזהיר המחלץ. "ישנם מקומות עמוקים יותר ועמוקים פחות, אבל מה שגורם את הנזק הוא הסחף והסלעים שבתחתית הנחל, שגורמים להחלקה".
למי שכבר נקלע למצוקה ממליץ שוסטר לשכב על הגב כשרגליו קדימה (עם הזרם) ולנסות לכוון את הגוף עם הרגליים לאזור שקט, תוך חתירה בידיים.
העונה החמה של יחידת החילוץ מתחילה לרוב אחרי תשעה באב, כשהמוני בית ישראל - כולל הציבור המסורתי - מתחילים לטייל בגליל העליון ובגולן. עד כה הוקפצה היחידה מתחילת השנה ל-65 חילוצים וכעת מאמינים ביחידה כי הקצב יגבר. "הדרך הכי טובה להימנע מצרות היא להיות מוכנים לטיול - ללמוד את המסלול, להגיע עם ביגוד ונעליים מתאימות, כמות מספיקה של שתייה - ולהישמע להוראות הפקחים בשמורות. אם הכללים האלה נשמרים, אין סיבה שיקרה משהו".