ממלכת הטוגנים: כך מייצרים תפוצ'יפס
איך נולד צ'יפס? זה מתחיל בתפוחי אדמה בשדות הנגב, מתגלגל למפעל בשדרות ומשם - לצלחת הנשנושים הביתית. יעל לינזן ביקרה במפעל תפוצ'יפס וחזרה עם תובנות פריכות
למעלה מ-50 שנה שהוא נחשב לאחד החטיפים הפופולריים בישראל. באנגליה ובארה"ב נהוג לאכול אותו לצד המנה העיקרית אבל אצלנו התמקם התפוצ'יפס דווקא בקטגוריית הנשנושים.
עוד בערוץ האוכל:
הגל הוורוד: יין רוזה פריזאי
ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות של רפי
מלכת הטריקולור: 4 מתכוני גבינת קממבר
מה בדיוק סוד ההצלחה שלו? קצת שמן, מלח ותפוחי אדמה מיוחדים, שמגדלים במיוחד עבור ייצור התפוצ'יפס באזור הדרום, סמוך למפעל הממוקם בשדרות. יצאנו לבדוק איך הופכים תפוח אדמה לצ'יפס מוזהב ופריך וחזרנו עם תובנות מעניינות.
תפוצ'יפס (צילום: רועי עידן, עריכה: גלי כץ)
פורסם לראשונה 15/07/2013 10:04
הופכים תפוח אדמה לתפוצ'יפס
צילום: רועי עידן
מומלצים