שתף קטע נבחר
 

איך אפשר לדעת שהתינוק אכל מספיק?

מזון הוא צורך חיוני עבור התינוק, אך לעתים קרובות החשש של הורים טריים כי התינוק לא אכל מספיק גורם להתעסקות בלתי נגמרת בנושא. המלווה ההתפתחותית רונה לבני מסבירה כיצד תדעו שאתם פועלים נכון. רואה את הנולד - כתבה 8 בסדרה

האם התינוק שלנו אוכל מספיק ומקבל את כל התזונה שהוא זקוק לה? אלו שאלות שעולות אצל הורים טריים כמעט מדי יום. המדריכה ההתפחותית רונה לבני מגיעה לביתם של אלי והילה, הורים טריים לאושר בן החודש וחצי, שלא מרגישים בטוחים לגבי כמות האוכל אותה הוא מקבל.

 

רואה את הנולד - הפרקים הקודמים בערוץ הורים :

השיטה שתעזור לתינוק שלכם לישון כל הלילה

הסוף לצרחות: התנוחות שיקלו על גזים בתינוקות

למה הוא צורח בכל פעם שעושים לו אמבטיה

הוא לא מפסיק לבכות. רונה, מה עושים?

מרגישה שההנקה "חונקת" אותך? כך תתמודדי

הוא בוכה כל פעם שמחליפים לו חיתול. מה עושים?

באמת צריך מחמם מגבונים? מדריך קניות ללידה 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הטיפים של רונה להאכלה נכונה:

 

1. איך יודעים אם הוא אוכל מספיק?

אם התינוק עולה במשקל, החיתול רטוב כמה פעמים ביום והוא רגוע אחרי ההנקה או הבקבוק - סביר להניח שהוא צורך את הכמות שנכונה לו. זכרו, לא כל בכי מרמז על רעב. נסו לבדוק אם משהו אחר מציק לו. לפעמים זה פשוט צורך בתשומת לב. חבקו אותו, זוזו איתו, שירו לו, שחקו איתו. תסמכו עליו: תינוק רעב לא יפסיק להודיע לנו על כך.

 

2. האכלה איטית

תינוקות שיונקים רגילים לווסת את עוצמת הזרימה של החלב מהשד לפה בעזרת הלשון והלסת, על פי הצרכים שלהם. בזמן האכלה מבקבוק אין באפשרותו של התינוק לווסת את זרימת החלב מהבקבוק. ניתן לעזור לו לווסת אותה על ידי האכלה איטית ומתונה מהבקבוק והורדת קצב הזרימה כך שההאכלה תהיה דומה ליניקה מהשד: איטית, רגועה ובקצבים משתנים.

 

3. האכלה נכונה

בהאכלה מבקבוק מומלץ שהתינוק יהיה על הידיים בתנוחה מעורסלת. תחילה תנו לו למצוץ מספר פעמים כאשר אין בפטמה חלב (בדומה למציצות הראשוניות שעושה התינוק על השד כשהוא מתחיל לינוק) ואז הטו את הבקבוק לזווית של כ-90 מעלות, כך שהפטמה תהיה מלאה עדי מחצית הגובה. ספרו כ-10 מציצות ואז הוציאו את הבקבוק מפי התינוק כדי לאפשר לו לנוח ולנשום כדקה - וחזרו להאכילו.

 

4. בחירת פטמה לבקבוק

חשוב לבחור פטמה המתאימה בגודלה לפיו של התינוק. חשוב שהיא תהיה בעלת בסיס רחב, לא קשה מדי ולא רכה מדי, ועדיף כזו המאפשרת זרימה איטית של החלב. שימו לב שאחת לכמה חודשים, בהתאם להתפחות התינוק, משתנה הפטמה הנדרשת.

 

5. הקדישו זמן להאכלה

בין אם מדובר בבקבוק ובין אם בהנקה, זמן האוכל, במיוחד בשבועות הראשונים, הוא הזדמנות נוספת ליצירת קשר עם התינוק. באמצעות ההיענות שלנו לרעב שלו הוא מקבל ביטחון וקושר בינו ובין מילוי הצרכים לדמות שלנו. החזיקו את התינוק קרוב אליכם, דברו אליו, לטפו אותו. ראו זאת כהזדמנות נוספת ליצירת מגע, בניית אמון וחיזוק הקשר עם ילדיכם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
זכרו שלא כל בכי מרמז על רעב
צילום: shutterstock
מומלצים