מלון בוטיק: דברים טובים ממלונים
מיכל וקסמן גילתה בגינתה מלונים יפהפיים, ירוקים מבחוץ וכתומים מבפנים. בבית היא מכינה מהם סלט קוסקוס צבעוני וגם קרפצ'יו צמחוני
השנה צמחו לי בגינה על הגג מלונים, ירוקים מבחוץ, מצוירים בפסים כהים. כאילו מישהו סימן לי מראש איך לחתוך אותם לפלחים. כתומים מבפנים. מתוקים, נוטפי עסיס ומפיצי ריח מלוני עז. לא האמנתי שטעמם יהיה כה נפלא.
עוד בערוץ האוכל:
חלק ממשפחה ענפה של דלועים משתרכים ושולחים זרועות שעירות ומשתלטים על כל חלקה טובה. על אדמה, על סלעים, על גדרות ובאוויר (כל עוד הגראביטציה מאפשרת). פורחים בפרחים בצהוב עז שלא ברור אם יצמיחו אבטיחים, מלפפונים או מלונים . כפתור קטן ושעיר הולך ומתעגל, מתנפח ומתייפה.
כשעולה ממנו ריח מבטיח, תמצית בושם מלוני, יודעים שהגיע לפרקו. ביד רועדת חוצים אותו בסכין ומתפללים למתיקות שיא. טעם של קיץ וזכרונות של פיקניק על החוף. השאריות? הגרעינים והקליפות? סעודת מלכים לצמד צבות החופש שלנו:
אבטיח עם גבינה מלוחה הוא קלסיקה ישראלית ייחודית. גם מלונים אוהבים שידוכים מלוחים. כזה למשל:
פרושוטו. ז'מבון קרו. חמון איבריקו. תלוי באיזה צד של הים התיכון אתם נמצאים. ירך חזיר שלמה שהומלחה, יובשה ויושנה בתלייה חודשים רבים, נפרסה ביד אמן או במכונה מושחזת לפרוסות בעובי נייר, מעוטרות בשומן. טעם בשרי עמוק עם מליחות נעימה עוטף פלח כתום, בוהק ומגיר מיץ מתוק ומלוני.
הקיץ הזה תהיו אמיצים. תמליחו מלונים. הנה כמה רעיונות. תרגישו חופשי לאלתר:
קרפצ'יו מלון ומלפפון
המרכיבים:
1 מלפפון טרי, צעיר ומוצק עם הקליפהפלח ממלון כתום חתוך לאורכו, ללא קליפה
5 עלי נענע טריים קצוצים
נתח גבינת פטה מפוררת גס ביד
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
פורסים את המלפפון לאורכו לפרוסות דקיקות.פורסים את פלח המלון לאורכו לפרוסות דקיקות.
בצלחת מסדרים פרוסות מלון ומלפפון לסרוגין.
מפוררים מעליהם מעט גבינת פטה ומפזרים עלי נענע קצוצים.
מזלפים שמן זית ואוכלים מיד.
סלט כל צבעי השמש
לקוסקוס:
1/2 כוס קוסקוס אינסטנט
1/2 כוס מים רותחים
קורט מלח
1 כף שמן זית
לסלט:
10 עגבניות שרי צהובות
פלח נדיב של מלון כתום ללא קליפה
פלח קטן של דלעת ללא קליפה
1/2 בצל לבן
2 פלפלים צהובים מתוקים וקטנים
1 צ'ילי טרי אדום או צהוב
1 גזר קטן
עלים קצוצים מ-2 גבעולי נענע
6 עלי בזיליקום קצוצים
מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי
1 כף שמן זית
קורט מלח ים
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס: בקערה מערבבים קוסקוס, שמן ומלח. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומניחים לעמוד 5-7 דקות. מאווררים את הקוסקוס במזלג ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הסלט: חותכים את המלון והירקות לקוביות קטנות. מערבבים עם הקוסקוס המוכן, עלי הנענע והבזיליקום. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ומלח. מתקנים תיבול אם צריך ואוכלים מיד.
- לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"
- לכל הטורים של מיכל וקסמן