הגאולה לא באה: רבבות מתאבלים בכותל המערבי
עשרות-אלפי יהודים הגיעו במהלך הלילה לרחבת הכותל המערבי - השריד המזוהה ביותר עם בית המקדש - להתאבל על החורבן, ולבכות את הגאולה שמבוששת לבוא: "חשבנו שהשנה כבר תבוא השלווה לעם ישראל, אך עדיין לא נושענו"
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >
צפו בעקבות החורבן:
השנה חל צום תשעה באב במקביל לצום הרמדאן, ואזור הר הבית ורחבת הכותל נחסמו לפרקים, בשעה שכ-40 אלף מוסלמים יצאו ממסגד אל-אקצה לאחר תפילות הרמדאן, מה שאף יצר חיכוכים מקומיים בין האוכלוסיות, תהלוכות וחסימת צירים.
"באתי להתאבל עם רבבות עם ישראל על חורבן הבית", אומר אחד המתפללים בקול בוכים. "הבית המפואר והגדול שבו שרתה השכינה. הקב"ה היה שוכן בבית הגדול והקדוש הזה, ועכשיו אין אותו. כבר אלפי שנים שאנחנו מתאבלים. חשבנו שהשנה כבר תבוא הגאולה והשלווה לעם ישראל, אך עדיין לא נושענו".
תיקון חטא שנאת החינם
מתפלל אחר סיפר ל-ynet: "אנחנו מתאבלים על בית שחרב לפני אלפיים שנה, ועם ישראל לא התייאש מלחכות כל שנה למשיח שיבוא ויבנה את בית המקדש. לנוכח כל מה שקורה במדינה - שנאת החינם בין הדתיים, החרדים וחילונים - אנחנו פה כדי להוכיח שלמרות הכל, יש לנו אמונה שהמשיח יבוא ויאחד את כולם, והכל יהיה טוב".
לא רק בכותל המערבי מתאבלים על החורבן. מיליוני יהודים בארץ ובעולם מציינים את היום בתענית אכילה ושתייה. מדובר בצום השני בחשיבותו בלוח השנה היהודי (אחרי יום כיפור), שבו - בנוסף לאיסורי האכילה והשתייה - נהוג אף להימנע מרחצה, מנעילת מנעלי עור ומקיום יחסי אישות.
ברחבי הארץ נערכו בליל תשעה באב מפגשי הידברות ושיח בין מגזרים שונים, שבמרכזם – קריאה לתיקון חטא שנאת החינם שעל פי המסורת הביא לחורבן בית המקדש השני. הבולט שבהם, הוא אירועי "הלילה לא לומדים תורה" בריכוזים שונים בארץ. הלילה, אגב, חל איסור הלכתי על לימוד תורה.
גם פעילי המקדש מציינים בדרכם את החורבן, והם קיימו בימים האחרונים עליות יהודים להר הבית בהיקף גדול מן הרגיל. עם זאת, מחר בבקר, ט' באב עצמו, סגרה המשטרה את האתר לביקור יהודים, כאמור עקב צום הרמדאן המקביל - מהלך שגרר מחאות מצד תנועות המקדש.