שתף קטע נבחר
 

בלי תכשיטים וכלים שבירים: טיפים לאריזה נכונה

מעבר דירה תלוי בגורמים שלא תמיד נמצאים בשליטתנו: חברת הובלה שאיחרה או ביצעה עבודה לא מקצועית, מעלית שנתקעה דווקא ביום המעבר או רהיט שנשבר. אריזה נבונה, לעומת זאת, תלויה רק בנו - ויכולה לחסוך זמן יקר, כסף ועצבים. מדריך

אחת המשימות המתישות והמעצבנות ביותר במעבר דירה , היא אריזת כל תכולת הבית לקראת המעבר. לרוב אנחנו לא יודעים בדיוק מתי להתחיל, נזכרים מאוחר מדי שאין לנו מספיק קרטונים, שאין זמן לאריזה ובאופן כללי אין כוח בכלל להתחיל. אז מאיפה כן כדאי להתחיל כדי לא להתייאש, ממה רצוי להיזהר בתהליך האריזה, ואיך מתכוננים מראש לפריקה מוצלחת בדירה החדשה? אספנו כמה טיפים עבורכם.

 

 

אם הלו"ז שלכם עמוס במיוחד, או שאין לכם את היכולת לשבת ולארוז במשך שעות ארוכות, חברות ההובלה וחברות עצמאיות אחרות מציעות שירותי אריזה מקצועיים. יום או יומיים לפני מועד המעבר, מגיעים נציגים של החברה ואורזים את כל תכולת הבית. רובנו, לעומת זאת, בוחרים לארוז בעצמנו את תכולה הבית והחפצים היקרים לנו.

 

לדברי יפעת צימרמן, סמנכ"לית השיווק בחברת המקצוענים, כדי לארוז את הבית בצורה הנוחה והחכמה ביותר, כדאי לפעול לפי מספר קווים מנחים:

 

רגע לפני שמתחילים

  • היפטרו ממה שמיותר - כבר בתחילת התהליך, מומלץ בחום לעשות סדר כולל בדברים שלכם, ולזרוק או לתרום את כל מה שאתם לא צריכים. מדובר בדרך מצוינת להפחית את היקף ההובלה, לחסוך בזמן אריזה יקר ובפריקה בבית החדש.

  • שחררו חפצים ישנים - רובנו נוהגים לאגור חפצים רבים שאין לנו שום צורך בהם. מעבר דירה הוא הזמן המושלם לצמצם את כמות הג'אנק ולייעל את תהליך האריזה.

 

הכנות לקראת אריזה

  • ודאו שיש לכם את כל הציוד הנדרש - קרטונים, טושים עבים, סרטי הדבקה עבים וחזקים, עיתונים או ניילון "פצפץ", סכין יפני ועוד.

  • קחו לעצמכם 3-4 שבועות לפני המעבר בשביל לארוז. לא כדאי לחכות לרגע האחרון - אין לדעת מה עלול לקרות לכם דווקא בימים שלפני המעבר. תמיד הביאו אל הדירה כמות גדולה יותר של קרטונים ממה שהערכתם בתחילה.

  • דאגו לקרטונים בגדלים מגוונים, כדי שיתאימו לסוגים שונים של תכולה (ספרים, מצעים, כלי מטבח ועוד).

  • סמנו את הארגזים במדבקות בצבעים שונים, לפי החדר אליו הם מיועדים. כך, למשל, כל הארגזים שסימנתם במדבקה בצבע תכלת יהיו שייכים למטבח, שעל הכניסה אליו הדביקו מדבקה באותו הצבע. זה פשוט, קל לתפעול המובילים וחוסך זמן לכל הנוגעים בדבר.

 

עוד בנושא:

 

סמנו את הארגזים במדבקות בצבעים שונים - זה יעזור לכם בהמשך (צילום: sutterstock) (צילום: sutterstock)
סמנו את הארגזים במדבקות בצבעים שונים - זה יעזור לכם בהמשך(צילום: sutterstock)

 

טיפים לאריזה נבונה

  • מספרו את הקרטונים שאתם אורזים בהם, ורשמו עליהם את התכולה, רצוי על כמה צדדים כדי שתוכלו לראות את הפרטים מכל כיוון לאחר מכן.


 

  • כלים שבירים צריכים להיכנס לארגזים קטנים, לאחר שעטפתם כל כלי בנפרד באמצעות נייר עיתון או חומר עיטוף רך. באריזה של כלים שבירים חשוב לוודא שהארגז יהיה מלא, כדי שהכלים לא ינועו בתוכו ויישברו.

  • את הספרים ארזו בארגזים קטנים, כדי לא ליצור קרטונים כבדים מדי לנשיאה.

  • חלק מהדברים, כמו שמיכות וכריות, כדאי לארוז בשקיות גדולות ועמידות. אל תשכחו לסמן אותן בבירור, כדי לא לזרוק לפח בלי כוונה.

  • חפצים עדינים במיוחד, מסמכים חשובים, כלי נשק ותכשיטים - העבירו אתכם ברכב, או הפקידו אצל חבר או בן משפחה ליום המעבר.

  • מוצרי חשמל ורהיטים עדינים - יש לעטוף כך שלא יספגו שריטות בהעברה. כמעט כל חברות ההובלה יעשו זאת עבורכם. סמכו עליהם בנושא, אך ודאו זאת מראש.

  • בנוסף לסימון "שביר!" על הקרטונים הרלוונטיים, עדיף להוסיף ציור או מדבקה של כוס שבורה - הסמל הבינלאומי לארגזים עם תכולה שבירה.

  • אם יש לכם רהיטים עדינים או יקרים שדורשים פירוק, כדאי לשכור חברת הובלות שמעסיקה נגר שיבצע את הפירוק. זכרו שפירוק והרכבה של רהיטים יגדילו את עלות ההובלה.

  • רגע לפני שהארגז נסגר, הביטו לתוכו ושאלו את עצמכם האם ארוזים בו רק הפריטים שהתכוונתם לארוז בו.

 

לסיכום, מעבר דירה תלוי בגורמים רבים שלא תמיד נמצאים בשליטתנו - חברת הובלה שאיחרה או ביצעה עבודה לא מקצועית, רהיט שנשבר, או מעלית שנתקעה בדיוק ביום המעבר. אריזה נבונה, לעומת זאת, תלויה רק בנו. אם נצליח לנהל את תהליך האריזה בחוכמה, נוכל להימנע מלחץ ביום המעבר, לצלוח אותו בשלום, ולפרוק את הארגזים בצורה היעילה היותר.

 

ייעוץ נוסף לגבי מעבר דירה ואריזה תוכלו למצוא באתר המקצוענים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תתעצבנו - התכוננו
צילום: shutterstock
מומלצים