שתף קטע נבחר

 

נתניהו בקרב בלימה: לא אתן שיפגעו במתנחלים

ראש הממשלה כינס דיון דחוף בעקבות החלטת האיחוד האירופי, והבהיר בעקבותיו: "לא נקבל תכתיבים חיצוניים". נתניהו ידרוש מאשטון להקפיא את המהלך. ההחלטה עלולה להוביל לפגיעה ב-40% מתקציבי המחקר שמועברים לאוניברסיטאות בארץ

עימות חריף בין ישראל לאירופה, שמוביל את הממשלה לצאת לקרב בלימה: בעקבות הודעת האיחוד האירופי על ההחלטה שלא להחיל על ההתנחלויות את ההסכמים עם ישראל, כינס היום (ג') ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצות מיוחדת עם מספר גורמים מקצועיים, ובהם שרת המשפטים ציפי לבני, האחראית על הנושא המדיני, ושר הכלכלה נפתלי בנט. "לא אתן שיפגעו במאות אלפי ישראלים", אמר נתניהו, שצפוי להיפגש עם שרת החוץ האירופית קתרין אשטון במטרה להקפיא את המהלך. 

 

עוד בערוץ החדשות:

25 פצמ"רים נפלו בשטח ישראל, צמוד לגבול בגולן

הותר לפרסום: בדצמבר עצר צה"ל ספינה בלב ים  

 

"הייתי מצפה ממי שהשלום והיציבות באזור באמת עומדים לנגד עיניו, שיתפנה לדון בנושא הזה אחרי שיפתור בעיות קצת יותר דחופות באזור, כמו מלחמת האזרחים בסוריה או המרוץ של איראן להשיג נשק גרעיני", אמר ראש הממשלה בהודעתו אחרי הכינוס. "כראש ממשלת ישראל, לא אתן שיפגעו במאות אלפי הישראלים שחיים ביהודה ושומרון, ברמת הגולן ובירושלים - בירתנו המאוחדת. אנחנו לא נקבל שום תכתיבים חיצוניים על הגבולות שלנו. הנושא הזה יוכרע אך ורק במשא ומתן ישיר בין הצדדים".

 

תגובת נתניהו. "יש בעיות דחופות יותר באזור"    (צילום: לע"מ)

תגובת נתניהו. "יש בעיות דחופות יותר באזור"    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בדיון המיוחד, שהתקיים בלשכתו של ראש הממשלה, השתתפו גם סגן שר החוץ זאב אלקין והיועץ לביטחון לאומי יעקב עמידרור. הפגישה ארכה כשעתיים, ובמהלכה הסכימו הנוכחים - שחלקם מחזיקים בעמדות שונות לגבי פתרון הסוגיה המדינית - כי יש לנסות לבטל את החלטת האיחוד.

 

"ההחלטה של האיחוד האירופי היא קריאת השכמה מטלטלת", הוסיפה לבני בראיון עם גאולה אבן בערוץ 1. "מצער שהגענו למצב הזה, אבל אני מקווה שעתה כל אלה שחשבו שאפשר להמשיך בקיפאון וטענו שמצבנו מעולם לא היה טוב יותר, יבינו שעלינו לפעול ולפתוח במשא ומתן. זו הדרך היחידה לשמור על האינטרסים המדיניים, הביטחוניים והכלכליים של ישראל, וכל יוזמה ישראלית עדיפה על יוזמות בינלאומיות חד-צדדיות. עם פתיחת משא ומתן, האירופאים יבינו שלישראל יש עניין לקבוע את גבולותיה, אך היא תעשה זאת בחדר המשא ומתן".

 

במשרד החוץ מאשימים כי האירופאים העבירו את הנוסח למשלחת הישראלית בבריסל רק בתחילת השבוע, וביקשו הערות תוך חמישה ימים. "אנחנו חושדים שחלק גדול משרי החוץ האירופאים לא היו בתמונה. הייתה החלטה כללית של שרי החוץ בעבר, ומה שהיה כאן זה מחטף של הנציבות. נתניהו ידרוש מאשטון הבהרות, ואף להקפיא את המהלך".

 

ההחלטה, שלפיה תיעשה הבחנה ברורה וחד משמעית בין גופים ישראליים הפועלים בתוך קווי 67' ובין גופים הפועלים מעבר לקו הירוק, חשפה גם את חילוקי הדעות בממשלה בנוגע למשא ומתן המדיני. בזמן ששר הביטחון משה (בוגי) יעלון הבהיר כי מדיניות ישראל לא תשתנה, אמר שר האוצר יאיר לפיד כי "בכל יום בלי משא ומתן נפגע מעמדנו הבינלאומי". עם זאת, הוא כינה את החלטת הנציבות העליונה של האיחוד האירופי "אומללה".

 

מזרח ירושלים. גם מחוץ להסכמים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מזרח ירושלים. גם מחוץ להסכמים(צילום: AFP)
 

 

שר המדע, הטכנולוגיה והחלל יעקב פרי, טען כי להחלטת האיחוד האירופי יהיו השלכות מרחיקות לכת על המחקר והפיתוח בישראל: "המשמעות התקציבית היא פגיעה פוטנציאלית בכ-40% מתקציבי המחקר והפיתוח האקדמי שמועברים למדענים ישראלים באוניברסיטאות. ההחלטה תגרום לאוניברסיטאות ישראליות להתחרות עם יד אחת קשורה מאחורי הגב על מענקי המחקר של תוכניות האיחוד".

 

בהמשך לדבריו, גורמים בירושלים הזהירו הערב כי החרגת מוסדות מחקר ישראליים היא רק השלב הראשון. לדברי הגורמים, "ההחלטה הזו עשויה להחריף את הצעדים האחרים של האירופאים

כלפינו. אנחנו מנסים להבין את ההשלכות. זה מרחיק לכת. המהלך צריך להיות מוקפא".

  

גם ח"כ אחמד טיבי מרע"ם-תע"ל הגיב להחלטת הנציבות העליונה של האיחוד: "ההחלטה טובה בתזמון מתאים, וטוב מאוחר מאשר בכלל לא. ההחלטה מקבעת את העובדה כי ההתנחלויות הן בלתי לגיטימיות, וההכרה הזאת מחלחלת לכל העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
נתניהו, היום
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
צילום: גיל יוחנן
לבני. "קריאת השכמה מטלטלת"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים