הודו: 20 ילדים מתו מארוחת צהריים בביה"ס
טרגדיה ומהומות בהודו. זה שנים שהמדינה מפעילה את אחת מתוכניות המזון הגדולות בעולם, כדי לשכנע הורים עניים לשלוח את ילדיהם לבתי הספר. בי"ס אחד שאמור היה להחזיק את הילדים על הרגליים הגיש להם ארוחה עם קוטל חרקים והם מתו
לפחות 20 ילדים מתו בהודו אחרי שבארוחת הצהריים החינמית בבית הספר הוגש להם מזון מורעל שבו הייתה כמות גדולה של קוטל חרקים. כך הודיעו הבוקר (יום ד') הרשויות במדינה. לפי שעה לא ברור כיצד הגיעו הכימיקלים לתוך המזון בבית הספר, השוכן במדינת המחוז ביהאר שבמזרח הודו. גורם מקומי אמר כי ייתכן שהמזון לא נשטף באופן מספק לפני שבושל.
עוד חדשות מהעולם :
- סערה בעולם הערבי: בנות 9 מתחתנות בטלוויזיה
- מדהים: בן 6 נקבר בתוך בולען ל-4 שעות - ושרד
- זה אמיתי? הורידה את החיג'אב והודתה: יש לי זקן
- בצל החשש: עוד משפט רצח שחור-לבן בארה"ב
הילדים, בני 8 עד 11, חלו אתמול מיד אחרי שאכלו את ארוחת הצהריים שלהם בבית הספר במדרקה, כפר השוכן כ-80 קילומטרים מצפון לבירת מדינת המחוז, פטנה. אנשי בית הספר הפסיקו מיד להגיש את ארוחת הצהריים, שכללה אורז, שעועית, סויה ותפוחי אדמה, אחרי שהילדים החלו להקיא. הארוחה, שהייתה חלק מקמפיין נרחב ברחבי הודו שנועד לספק לפחות ארוחה חמה אחת לילדים ממשפחות עניות, בושלה במטבח של בית הספר.
הילדים הובהלו במהרה לבית חולים מקומי ובהמשך לטיפול בעיר פטנה. מעבר למותם של 20 הילדים, עוד 27 ילדים וגם הטבח של בית הספר אושפזו. עשרה מהם במצב קשה. הרשויות השעו את אחד מאנשי בית הספר, האחראי על תוכנית ארוחות החינם בבית הספר ופתחה בחקירה בגין רשלנות נגד מנהל בית הספר, שנמלט מהמקום אחרי שגילה שהילדים חלו.
פ"ק סאהי, שר החינוך של מדינת המחוז, אמר כי חקירה ראשונית מצביעה על כך שבמזון נמצאו שאריות של חומר המשמש כקוטל חרקים באורז ובחיטה. לפי ההערכה, התבואה לא נשטפה לפני שהוגשה לילדים. מנגד, כפריים מקומיים אמרו כי נראה שהבעיה הייתה במנת סויה ותפוחי אדמה, כיוון שילדים שלא אכלו את המנה הזו לא נפגעו אף שהם אכלו אורז ושעועית.
בשל הטרגדיה: מהומות והצתות
תוכנית ארוחות הצהריים החמות של הודו היא אחת מתוכניות התזונה בבית הספר הגדולות ביותר בעולם. ממשלותיהן של מדינות המחוז
המרכיבות את הודו חופשיות להחליט בעצמן על התפריטים ועל זמני הארוחות בהתאם לתנאים המקומיים ולגודלן של הקצבות המזון. התוכנית החלה מיושמת ראשית בדרומה של הודו, שם היא שימשה תמריץ עבור הורים עניים לשלוח את ילדיהם לבית הספר.
מאז התוכנית התרחבה וכיום נהנים ממנה כ-120 מיליון ילדים כחלק ממאמץ גדול לטפל בתת-תזונה בהודו. לפי הממשלה, כחצי מהילדים בהודו
סובלים מתת תזונה. אף שבעבר נשמעו מעת לעת תלונות על איכות המזון המוגש או על היעדר היגיינה, הטרגדיה בביהאר היא כנראה האירוע החמור ביותר שנגרם מתוכנית מזון נרחבת שכזו.
הטרגדיה בביהאר עוררה מהומות אלימות. עשרות תושבים יצאו לרחובות צ'אפרה, רגמו תחנת משטרה באבנים והבעירו אוטובוסים וכלי רכב נוספים. "ברגע שהבן שלי חזר מבית הספר, מיהרנו איתו לבית החולים", סיפר ראג'א ידאב, אביו של אחד התלמידים. "הוא הקיא ואמר שהבטן שלו כואבת". ביהאר הוא אחד האזורים העניים ביותר בהודו.