המלכה חתמה - בריטניה אישרה נישואים גאים
מחוקקים בריטים הריעו כשנודע כי המלכה אליזבת חתמה על החוק המתיר נישואים חד מיניים באנגליה ובוויילס. החתונה הראשונה - בקיץ הבא
מחוקקים בריטים הגיבו בתשואות כשיו"ר בית הנבחרים, ג'ון ברקאו, הודיע להם כי לחוק ניתן האישור המלכותי – יממה אחת בלבד לאחר שהחוק, המתייחס לאנגליה ולוויילס, עבר בפרלמנט. חותם המלכה הוא צעד פורמלי בלבד, אך הוא שהופך את החוק לחוק הממלכה.
החוק החדש מאפשר לזוגות בני אותו המין להינשא הן בנישואים אזרחיים והן בנישואים דתיים באנגליה ובוויילס,
אף שעל הכנסייה האנגליקנית עדיין נאסר לקיים טקסי נישואים כאלה. החוק גם מאפשר לזוגות שנכנסו כבר בברית זוגיות אזרחית להמיר את סטטוס יחסיהם לנישואים.
מאז שנת 2005 יכולים זוגות גאים בבריטניה לכונן ברית אזרחית, מעמד המעניק להם את אותן זכויות כמו זוגות הטרוסקסואלים בכל הקשור להגנה משפטית, אימוץ וירושה, אולם לא את התווית "נשואים". המצדדים בחוק ביקשו לכלול את הברית האזרחית של זוגות גאים בהגדרה של נישואים ולבטל את ההבחנה בין שתי ההגדרות. זאת משום שלטענתם ההבחנה גורמת לכך שהחברה תראה במערכות יחסים הומוסקסואליים נחותים.
הצעת החוק הממשלתית, שנתמכה על ידי ראש הממשלה דיוויד קמרון, גרמה לפילוג במפלגת השלטון השמרנית שלו. חברי הפרלמנט השייכים למפלגתו הצביעו פעמיים נגד החוק. הן מפלגת הלייבור והן המפלגה הליברלית, שתי המפלגות המרכזיות בבריטניה, תמכו בחוק, מה שהזיק למעמדו של קמרון בתוך מפלגתו, וגרם לעמיתיו לבקר אותו על היותו "יותר מדי ליברלי".
תמיכת ראש הממשלה בהצעת החוק שניסה להראות בכך שמפלגתו מתקדמת, גרם לזעם בקרב
כמה שמרנים ממפלגתו המאמינים כי נישואים צריכים להיות אך ורק בין גבר לאישה. במסגרת ההצעה יתאפשר לזוגות להינשא בטקס דתי אם הארגון הדתי שבמסגרתו הם מבקשים לעשות זאת מסכים לכך.
ארגונים דתיים שונים הביעו רצון לקיים נישואים חד מיניים, אלא שמוסדות דתיים אחרים, כולל הכנסייה האנגליקנית והכנסייה הקתולית, מתנגדים לנישואי הומואים ולסביות. הכנסייה האנגליקנית לא תערוך טקסי נישואים לזוגות בני אותו המין עד שתשנה את חוקיה.