שתף קטע נבחר
צילום: אורן דאי

שובי שובי ליים: ארז מכין מטעמי ליים חמצמצים

ארז קומרובסקי מפציר בכם לעזוב החודש את הלימונים (שממילא עצובים בקיץ) ולתת צ'אנס ללימוני ליים הירוקים וממזריים. צמד מתכוני סלט ריג'לה וחצילים צרובים עם ליים וגם דקירי חמצמץ

איך שמגיע אמצע יולי, כמו שעון ביולוגי תוצרת שוויץ, אני מתחיל להתגעגע לליים . מחפש אותו בין הדוכנים בשוק ומרים טלפונים לכל החברות: "אולי קיבלת ליים השנה"? מה לעשות? ממש צריך ליים לוורידים.

  

עוד בערוץ האוכל:

 

אולי זה בגלל שהלימונים מתחילים להיות פתאום חסרי מיץ. אולי בגלל שהחום והלחות מזכירים לי את האקלים הטרופי בתאילנד או בוייטנאם ועושים לי חשק להיכנס למים ולשתות שייק ליים אדיר ואולי אני בכלל רוצה להיות במקסיקו ולשתות מרגריטה. אין לי מושג בדיוק, אבל מה שבטוח הוא שאני מתחיל לחלום על ליים ולהיות חסר סבלנות.

 

וכך יצא שבאחד מהערבים השבוע נסעתי לי בדרכים ובדיוק לפני הכניסה לנהריה החלטתי שאני נכנס לשוק פייסל - חנות ירקות עצומה שמכילה ירקות ופירות מכל הסוגים והמינים בכמויות בלתי נתפסות, במחירים נהדרים וברוב המקרים גם באיכויות יוצאות דופן.

 

להיכנס לשוק פייסל באחר צהריים של יום חמישי זה לא דבר של מה בכך, כמו שוודאי כל צפוני שחווה זאת על בשרו מספר פעמים יודע. אבל רציתי ליים וקיוויתי שהוא יהיה שם.

 

שמתי את נפשי בכפי ונכנסתי לחנות, מנסה לפלס את דרכי בינות מאות העגלות העצומות והאנשים הרבים שלא הפסיקו לקחת עוד ועוד פירות וירקות מהמיכלים הענקיים. לפתע עיניי נפלו על ערימת הליימים האלו שכל כך רציתי. מייד באותו הרגע, קצת לא נעים לי לגלות, מילאתי ערימה של שקיות ניילון בתוך העגלה שלי: עוד ועוד ליים, עוד ועוד חמיצות מרירה ועוקצנית. באותו הרגע שמחתי ממש כמו ילד ואחר כך המשכתי לשמוח עוד טיפ טיפונת.

 

כשחזרתי הביתה לא בזבתי זמן על שטויות. הדבר הראשון שעשיתי היה לפתוח בקבוק בירה קר ולסחוט לתוכו ליים שלם. ככה סתם, בשעות הערב, שנדי מאולתר ומרענן. אחר כך הכנתי לי מרגריטה עם מיץ ליים, מלח וטאקילה וכדי שלא יאמרו  שאני שיכור חסר גבולות - עשיתי גם סלט ליים וריג'לה, שאין קיצי ממנו.

 

בסופו של הערב שכבתי לי עם עיניים מזוגגות, ספרתי לימונים כדי להירדם וחשבתי כמה חבל שאין ליים כל השנה וכמה טוב שיש אותו עכשיו.

 

סלט ליים קצוץ 

 

חומרים:

3 לימוני ליים קלופים וקצוצים גס

2 כוסות עלי ריג'לה מופרדים (ניתן להשיג גם בסופרים)

2 שיני שום כתושות

1 כוס עלי נענע מופרדים

1/2 כוס שקדים קלויים

1/2 כוס קלמנטינות מיובשות (ניתן להשיג בשוק לוינסקי או בכל שוק או חנות פירות איכותית)

מלח ים גס לפי הטעם

 

טיפ: אין צורך להוסיף שמן זית, אבל מי שלא יכול לאכול סלט בלי – מוזמן להוסיף!

 

ריג'לה ליים (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
ריג'לה ליים(צילום: ארז קומרובסקי)
 

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את העלים ומייבשים היטב.
  2. מערבבים עם חתיכות הליים הקצוצות.
  3. מוסיפים את שיני השום הכתושות, הקלמנטינות המיובשות והשקדים הקלויים. בוזקים מלח ים גס ומערבבים קלות.
  4. מגישים מייד.

 

פרוסות חצילים בליים

 

חומרים ל-4 פרוסות חציל:

4 פרוסות חציל בלאדי בעובי של 1 ס"מ, חתוכות לאורך

מיץ מ -2 ליים בשלים

1 כף מיץ ג'ינג'ר (מגרדים 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף וסוחטים)

2 כפות סירופ אגבה (או סוכר למי שלא דואג לאינסולין)

1 כף זירעוני כמון קלויות במחבת

מלח ים גס לפי הטעם

2-3 צ'ילי אדום חריף, קצוץ גס (אני השתמשתי בתאילנדים שיש כרגע בשווקים)

מספר כפות של שמן בוטנים (ניתן להחליף בשמן חמניות)

 

 

פרוסות חצילים בליים (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
פרוסות חצילים בליים(צילום: ארז קומרובסקי)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את פרוסות החצילים על מחבת ברזל חמה עם פסים (מחבת סטייקים), עם מעט שמן בוטנים.
  2. מסובבים כל פרוסה פעם אחת על צידה כדי שתיווצר דוגמת שתי וערב על הפרוסה.  
  3. מערבבים את מיץ הליים עם המלח, הג'ינג'ר והצ'ילי הקצוץ ומאזנים עם המתיקות של סירופ האגבה או הסוכר.
  4. שופכים מהרוטב שנוצר על פרוסות החציל מייד לאחר סיום הטיגון.
  5. מגישים מייד. אפשר לבזוק מעט מלח ים גס על החצילים.

 

ליד האוכל: דקירי אולד פאשנד עם ליים

מתכון של רועי ירושלמי : "דקירי כהלכתו הוא מעין מרגריטה (ר' מתכון) עם פפיון - פשוט ומהודר, בלי כל הצלצולים של המלח והטקילה". 

 

"הקוקטייל הזה קרוי על שם עיירת חוף בקובה ונוצר לפני כ-100 שנה. מנהלי המשמרת האמריקאים של המכרה הסמוך לעיירה, לא התלהבו יותר מדי מטעמו הגס של הרום הקובני שהוגש בבר המקומי וביקשו מהברמן לעדן אותו עם קצת ליים. השאר היסטוריה".

 

לפני שמתחילים - 3 טיפים :

  • שייקר? סתם פוזה. השייקרים הכסופים, נפתחים לעיתים קרובות, קרובות מדי, על מי שמשקשק איתם. הפתרון: החליפו בצנצנת ביתית. נכון, זה פחות מרשים אבל פתרון זמין, זול ונוח, שיש בכל בית.
  • השקיעו בקרח טרי. לקרח מהמקרר מתווסף עם הזמן טעם לוואי, ואף אחד לא רוצה לשתות משהו בריח שניצל תירס.מה עושים? מצטיידים בקרח קנוי או בקרח שהוקפא שעות אחדות לפני ההכנה.
  • לכו על הזהוב והזול. אין שום סיבה להשתמש ברום יוקרתי כאן. מה שכן, מומלץ להשתמש ברום זהוב, שמכיל מעט קרמל ומוסיף צבע ועניין לעסק.

 

המרכיבים ל-2 קוקטיילים:

מיץ משני לימוני ליים

2 כפות סוכר לבן

100 מ"ל רום זהוב

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. מוזגים את כל המרכיבים בצנצנת בנפח 500 מ"ל. מוסיפים הרבה קרח, סוגרים ומשקשקים נמרצות 20 שניות.
  2. טועמים (במידת הצורך - מוסיפים סוכר ומשקשקים שוב) ומסננים. מגישים בכוס לואו בול (Low Ball) או בכוס מרטיני

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז קומרובסקי
סלט ליים קצוץ וצבעוני
צילום: ארז קומרובסקי
מומלצים