שתף קטע נבחר
 
צילום: דניאל לילה

קציצה קיצית בפיתה: 4 מתכונים

עם פנקו מבחוץ וממרח חומוס ותפוחי אדמה מבפנים, מעוף, בקר ודגים . מדריכון ורביעיית מתכוני קציצות שמכינים לטיול בחוץ, לים וגם למשרד

ברור שהן טעימות ברגע שהן יוצאות מהמחבת, אבל יש גם קציצות שיותר טעים לאכול למחרת! את חלקן מומלץ אפילו לנשנש ישר מהמקרר.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

הקציצה המושלמת 

  1. לושו. מומלץ ללוש את תערובת הקציצות בידיים, כדי שהחומרים יתאחדו טוב יותר והטעמים יתחברו.
  2. צננו. חשוב להשהות את התערובת במקרר להטמעת טעמים ולהתייצבות.
  3. משמנים ומעצבים. הסבתות עשו את זה בידיים רטובות, אבל הרבה יותר נוח לעצב את הקציצות בידיים משומנות קלות. כך לא תצטרכו להרטיב אותן שוב ושוב. הקציצות צריכות להיות בגודל אחיד ובטמפרטורת החדר לפני שמכניסים אותן לשמן. קציצה קרה מורידה את חום השמן בבת אחת ואז במקום טיגון מתקבל בישול בשמן.
  4. וכך מטגנים: ראשית, השמן חייב להיות איכותי, טרי, נקי ומתאים לטיגון. מטגנים קציצה אחת לניסיון, טועמים אותה ומתקנים תיבול ומרקם לפני שמטגנים את כל הכמות. בנוסף, מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק (כמו שניצל). השמן צריך להיות חם אחרת הקציצות יתבשלו בו, יספגו אותו ולא ישחימו יפה מבחוץ.

 

  • המתכונים באדיבות על השולחן

     

    צילום: דניאל לילה (צילום: על השולחן) (צילום: על השולחן)
    צילום: דניאל לילה
     

     

    1. קציצות עוף ושומשום פריכות  בפירורי פנקו

     כשהן יוצאות מהמחבת הן קראנצ’יות ואחרי לילה במקרר הן מקבלות מרקם של שניצל . כמו כן השימוש בטרגון מוסיף טוויסט נפלא לטעם!

     

    טיפ: ניתן להכין את הקציצות עד שלב הציפוי לפני הטיגון, להקפיא ולטגן לפי הצורך.

     

    המרכיבים ל-30 קציצות עוף: 

    500 גרם עוף טחון (חזה או פרגיות)

    2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפוררות

    2 ביצים

    1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס

    עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי טרגון 

    כפית ג’ינג’ר מגורר

    2 כפות שומשום קלוי

    3 שיני שום כתושות

    1/2 כפית קינמון

    1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

    1/2 כפית כמון טחון

    כף חומץ אורז או רגיל

    2 כפות שמן שומשום

    מלח - לפי הטעם 

    3-2 כפות פירורי לחם - לא חובה

     

    לטיגון:

    שמן לטיגון חצי עמוק

    2 ביצים טרופות

    2 כוסות פנקו (פירורי לחם יפניים)

     

    קציצות עוף ושומשום פריכות. צילום: דניאל לילה (צילום: על השולחן) (צילום: על השולחן)
    קציצות עוף ושומשום פריכות. צילום: דניאל לילה
     

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הלחם לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות (אם התערובת רכה מדי ולא נוחה לעבודה, אפשר להוסיף 3-2 כפות פירורי לחם).
    2. יוצרים קציצות בקוטר 7 ס”מ בידיים משומנות ומשטחים אותן מעט. משהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפ’ החדר.
    3. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים כל קציצה בביצה טרופה, מצפים בפירורי פנקו ומטגנים כ-3 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
    4. מגישים מייד או שומרים במקרר בקופסה אטומה.

     

    הצעות הגשה: מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

     

    2. קציצות טונה

    קציצות מנצחות, שהופכות אפילו טעימות יותר ביום המחרת. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים. אין צורך לחמם, רק להכניס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, בצל וחסה. מי צריך יותר?

     

    מרכיבים ל - 25 קציצות טונה:

    4 קופסאות טונה מסוננת (160 גרם כל אחת)

    3 שיני שום כתושות

    בצל אחד מגורר על פומפייה דקה

    2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפוררות

    2 ביצים

    כפית כמון טחון

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס

    1/2 צרור כוסברה קצוצה דק

    קליפה מגוררת מלימון אחד

    2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

    מלח - לפי הטעם 

    שמן לטיגון חצי עמוק

     

    קציצות טונה. צילום: דניאל לילה (צילום: על השולחן) (צילום: על השולחן)
    קציצות טונה. צילום: דניאל לילה

     

    אופן ההכנה:

    1.  מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.
    2.  יוצרים קציצות אובאליות (כמו אצבעות) באורך 5 ס”מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפ’ החדר.
    3.  מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
    4.  מגישים מייד או שומרים במקרר בקופסה אטומה.
    5. הגשה: מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

     

     

    3. קציצות בקר עם תפוח אדמה ובצל מטוגן

    קציצות רכות עם טעם מתקתק ומעטה פריך כמו של צ’יפס.

     

    • גיוון: מחליפים את תפוח האדמה בבטטה. בנוסף, אפש להחליף את הקינמון והבהראט בפפריקה חריפה ומתוקה בהתאמה

     

    מרכיבים ל - 30 קציצות בקר ותפוחי אדמה: 

    1/2 ק”ג בקר טחון (כתף או צוואר)

    2 בצלים קצוצים דק

    4 כפות שמן זית

    2 ביצים

    1 תפוח אדמה אחד מגורר על פומפייה דקה

    2 שיני שום כתושות

    1/4 כפית קינמון

    כפית בהראט

    1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

    מלח - לפי הטעם

    שמן לטיגון חצי עמוק

     

    אופן ההכנה: 

    1. מטגנים בצל במחבת חמה עם שמן זית 8 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מצננים מעט.
    2. מערבבים בשר, ביצים, תפוח אדמה, שום, תבלינים, פטרוזיליה ומלח בקערה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.
    3. יוצרים קציצות בקוטר 5-4 ס”מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפ’ החדר.
    4. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
    5. הגשה: מגישים חם או שומרים במקרר בקופסה אטומה. להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

     

     

    4. קציצות בקר בטעם פלאפל

    כדורי הפלאפל אינם טעימים 24 שעות אחרי הכנתם, אבל הקציצות האלה כן! הפטנט? מוסיפים לתערובת הבשר ממרח חומוס , תבלינים וכוסברה שמוסיפים עסיסיות.

     

    טיפ: במידה ולא רוצים לטגן ניתן להניח את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, להבריש אותן ולשלוח אותן לתנור חם עד להזהבה.

     

    המרכיבים ל-30 קציצות בקר בטעם פלאפל: 

    500 גרם בקר טחון (כתף או צוואר) 

    1 ביצה

    100 גרם ממרח חומוס (מוכן לאכילה!)

    1 בצל אחד מגורר על פומפייה (לא סחוט)

    1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה וכוסברה) קצוצים דק

    5 שיני שום כתושות

    
1/2 כפית מלח 
1

    1 כפית פלפל שחור גרוס 


    1 כפית כמון טחון

    1 כפית זרעי כוסברה כתושים

    שמן לטיגון חצי עמוק

     

    קציצות בקר בטעם פלאפל. צילום: דניאל לילה (צילום: על השולחן) (צילום: על השולחן)
    קציצות בקר בטעם פלאפל. צילום: דניאל לילה
     

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל חומרי הקציצות חוץ מהשמן לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.
    2. יוצרים קציצות בקוטר 4 ס”מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפ’ החדר.
    3. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
    4. מגישים חם או שומרים במקרר בקופסה אטומה.
    5. הגשה: מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר. מומלץ לאכול אותן בפיתה עם כל הקומפלט של הפלאפל (טחינה, סלט וחמוצים).

     

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן" . עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

     

     

     



  • פורסם לראשונה 21/07/2013 09:52

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: על השולחן
    קציצות עוף ושומשום פריכות
    צילום: על השולחן
    מומלצים