שתף קטע נבחר

העיתונאית הלן תומאס מתה בגיל 92

האישה ששברה עבור עמיתותיה את תקרת הזכוכית בוושינגטון וסיקרה עשרה נשיאים הפכה בשנים האחרונות לדמות שכל-כולה שנאת ישראל. בסדרת התבטאויות קשות היא הכתימה קריירה מפוארת ופוטרה בבושת פנים

העיתונאית האמריקנית הלן תומאס מתה היום (שבת) בגיל 92, כשלוש שנים לאחר שפועלה המקצועי ההיסטורי הוכתם בסדרת התבטאויות אנטי-ישראליות קשות.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

הזוכה הגדול בפיס, בלי שק על הראש. השבוע לפני

"קרי עשה את זה!". על ניצחונו של מזכיר המדינה

  

תומאס פרצה דרך לעיתונאיות, סיקרה מאז ממשל קנדי בשנות השישים את כל נשיאי ארצות הברית ונחשבה לסמכות מקצועית בוושינגטון. היא החלה לעבוד בסוכנות הידיעות UPI בשנת 1943, הייתה לאישה הראשונה שהתקבלה למועדון העיתונות הלאומי וגם לכתבת הראשונה באיגוד הכתבים של הבית הלבן.

 

עם ברק אובמה (צילום: AP) (צילום: AP)
עם ברק אובמה(צילום: AP)

וג'ורג' בוש הבן (צילום: AP) (צילום: AP)
וג'ורג' בוש הבן(צילום: AP)

עם ביל קלינטון ב-1997  (צילום: AP) (צילום: AP)
עם ביל קלינטון ב-1997 (צילום: AP)

עם רונלד רייגן ב-1981 (צילום: AP) (צילום: AP)
עם רונלד רייגן ב-1981(צילום: AP)

1968: עם הנשיא לינדון ג'ונסון  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
1968: עם הנשיא לינדון ג'ונסון (צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

באוקטובר 2010 עוררה תומאס, בת למהגרים מלבנון שאחזה אז בטור ברשת התקשורת "הרסט", סערה תקשורתית,

פוליטית ומדינית עצומה כשקראה ליהודים "לצאת לעזאזל מפלסטין ולשוב לביתם - גרמניה או פולין". בשיחה עם הרב דיוויד נסנוף, בעל אתר אינטרנט, שהתקיימה בשולי אירוע שערך אובמה במסגרת חודש המורשת היהודית, ניסתה תומאס למחות על אירועי המשט לעזה, אך מצאה עצמה עד מהרה במוקד ביקורת חריפה - שהובילה לפיטוריה.

 

הרב דייויד ניסנהוף שיצא מפגישה של יהודים עם הנשיא אובמה, נתקל בהלן תומאס ושאל אותה על ישראל. בשיחה אתו היא קרה ליהודים "לעזוב את פלסטין" ו"לחזור לפולין וגרמניה".

 

תומאס שיגרה הודעת התנצלות ואמרה שהדברים שאמרה אינם משקפים את דעתה, אך לא ניתן היה למחות את הרושם. הסוכנות שטיפלה בהסדרת נאומים עבורה ועיתונאי ששיתף עמה פעולה בכתיבת ספר ניתקו את הקשר אתה. תומאס מצאה עצמה מנותקת ודחויה בוושינגטון. היא עדין הופיעה במקומות נידחים, בריכוזי ערבים בפרברי דטרויט וכתבה פה ושם באתרים זניחים. את יום הולדתה ה-90 חגגה בבידוד מוחלט.

 

הכתבת נודעה כליברלית שמשתייכת לקצה השמאלי של המפה הפוליטית, והגדירה את "הוושינגטון פוסט" ו"הניו יורק טיימס" כעיתונים שמרניים. היא התייחסה רבות למתרחש במזרח התיכון ולא טרחה להסתיר את שנאתה לישראל. בימי מלחמת לבנון השנייה, אמרה בתדרוך היומי כי "ארצות הברית אינה כזו חסרת אונים. היא יכולה להפסיק את ההפצצה. יש

לנו השפעה רבה על ישראל. זה עונש קולקטיבי נגד כל תושבי לבנון ופלסטין". הדובר אז, טוני סנאו המנוח, השיב לה: "תודה רבה על ייצוג עמדות חיזבאללה".

 

בשאלות שהפנתה לנשיאים, נתנה תומאס ביטוי לעמדותיה וטענה כי "הם לא אוהבים אותי כי אני שואלת שאלות בעלות משמעות. הם היו רוצים לראות אותי במושב האחורי". בנאום בתקופתו של הנשיא ג'ורג' בוש הבן, אמרה לשומעיה: "אני מכסה את הנשיא הגרוע ביותר בהיסטוריה האמריקנית", ובראיון מאוחר יותר היא הבטיחה כי "ביום שבו דיק צ'ייני (סגן הנשיא בימי בוש הבן) ירוץ לנשיאות - אני אתאבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים