שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

השר עוזי לנדאו: שחרור האסירים - טעות

השר אמר בראיון ל-ynet כי "אסור לעשות מחוות לפני המשא ומתן". הוא מתנגד לשיחות על בסיס קווי 67': "מדובר על גבולות אושוויץ". שר הביטחון יעלון: "אין תנאים מוקדמים"

עוד לפני הכניסה למשא ומתן המדיני המתחדש, יצטרך ראש הממשלה בנימין נתניהו להתמודד עם קולות בתוך הקואליציה המתנגדים לשחרור יותר מ-100 אסירים פלסטינים במסגרת חידוש המגעים. השר עוזי לנדאו מישראל ביתנו אמר הערב (שבת) ל-ynet כי "ההסכמה הישראלית לשחרר אסירים היא טעות. עלינו ללמוד מטעויות העבר ולא לעשות שום מחוות לפני שפותחים במשא ומתן".

 

אף שנתניהו ודובריו התעקשו שאין תנאים מוקדמים לחידוש המשא ומתן, השר לנדאו מביע חשדנות, "אני לא משוכנע שאין הבנות חשאיות בין ישראל לאמריקנים באשר למחוות של ישראל".

 

חוזרים לדבר - דיווחים אחרונים ב-ynet:

דיווח: נתניהו יקפיא הבנייה וישחרר אסירים בקרוב

פרשנות: לדבר עם ולהרגיש בלי

שטייניץ: נשחרר אסירים. ברשימה: מחבלים כבדים

"קרי עשה את זה!". על ניצחונו של מזכיר המדינה

חמאס דחו הכרזת קרי: "לאבו מאזן אין סמכות"

מזכיר המדינה קרי מכריז על חידוש המו"מ    (צילום: רויטרס)

מזכיר המדינה קרי מכריז על חידוש המו"מ    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי לנדאו, "יש אינטרס ישראלי להיכנס למשא ומתן", אך עם זאת הבהיר: "שחרור האסירים מטריד אותי. כשנכנסים למשא ומתן, צריך לדעת על מה נכנסים ועל מה מנהלים דיאלוג. עלינו ללמוד מהאמריקנים, שלא משחררים אסירים ולא משחררים רוצחים. אם מישהו מצפה שנודיע על עזיבת הממשלה, שלא יחכה. אנחנו עדיין לא יודעים מה מסתתר מאחורי ההצהרות".

  

לנדאו גם הזהיר מהסכמה לשאת ולתת על בסיס קווי 67', "מי שמדבר על קווי 67' מדבר על גבולות אושוויץ, ומי שדוחף למשא ומתן על בסיס קווי 67', גם עם תיקוני גבול, מדבר למעשה על גבולות 67'. עלינו לפתוח במשא ומתן ללא תנאים מוקדמים, וללא שחרור אסירים". 

 

שר השיכון אורי אריאל אומר ש"אם נכונים הפרסומים בתקשורת הזרה על הסכמה לתנאים מוקדמים, מדובר בטעות קשה המצטרפת להחלטה על שחרור מחבלים המסכנת את ביטחון ישראל". הוא הבהיר: "לא אתן יד בשום פנים ואופן למעשה לא מוסרי ולא יהודי שייאפשר הקפאת בנייה בירושלים ובהתיישבות ואפעל לממש את סמכותי כשר השיכון להגדלת היצע הדיור במקומות המתבקשים".

 

בדומה ללנדאו, גם השר משה (בוגי) יעלון אומר כי חידוש המשא ומתן הוא אינטרס ישראלי, "הבענו את נכונותנו לפתוח במשא ומתן מיד, בכל מקום, וללא תנאים מוקדמים. עמדנו על כך שניכנס למשא ומתן ללא תנאים מוקדמים, שכללו דרישות פלסטיניות להכרזה על קווי 67', הקפאת בנייה ושחרור אסירים. העמידה האיתנה בנושא זה של ממשלת ישראל, בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, הובילה לכך שאומות העולם בהובלת ארצות הברית הגיעו למסקנה שהדרך הנכונה ביותר לנסות ולהגיע להסדר בין ישראל לפלסטינים תהיה במשא ומתן ישיר ללא תנאים מוקדמים. זה בדיוק מה שקורה כעת".

 

סגנו של יעלון ח"כ דני דנון מתנגד נחרצות לשחרור אסירים כי "חייבים ללמוד מטעויות העבר ולא לשחרר מחבלים עם דם על הידיים כמחווה או כפרס". בתגובה לתחילת המשא ומתן, אמר: "אני סומך על ראש הממשלה שיודע שלא ניתן לדבר על חזרה לגבולות 67', אסור לחזור על העוול של ההתנתקות ולעקור אלפי יהודים מבתיהם".

 

יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ מירי רגב ביקשה מראש הממשלה להביא את עקרונות חידוש המשא ומתן לאישור מוסדות הליכוד, מרכז הליכוד וסיעת הליכוד. היא אמרה כי לנוכח הפרסומים השונים על אודות ההסכמות לדון בגבולות על בסיס קווי 67' וההסכמות לשחרור אסירים פלסטינים כבדים, שמסוכנים לביטחון ישראל, "נדרש שראש הממשלה יבהיר את האמת".

 

Read this article in English

 

בהכנת הכתבה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוזי לנדאו
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים