שתף קטע נבחר
 

אהבה על ספסל הלימודים: זוגות שהכירו בקמפוס

בין קורס למבחן ולאורך הסימסטר - האהבה פורחת. לרגל ט"ו באב, חמישה סיפורים של זוגות סטודנטים שהכירו בקמפוס, צעדו לחופה וחלקם כבר הקימו משפחה

תקופת הלימודים היא הזדמנות מצוינת להכיר את החצי השני. לרגל ט"ו באב, חג האהבה שמצויין היום (ב'), ביקשנו מחמישה זוגות נשואים שנפגשו במהלך לימודי התואר הראשון לספר לנו באיזה קורס הכירו, מה היתרון בזוגיות בקמפוס והאם הם שוקלים להמשיך יחד לתארים מתקדמים.

 

כתבות נוספות בערוץ הלימודים :

פשרה: אקדמאים יקבלו זיכוי במס, אך רק לשנה

תחום לימודים צעיר: מקצוע העתיד נמצא בזיקנה

לומדים עבודה סוציאלית למרות השכר הנמוך

 

למדו חינוך והתחתנו במבשלת בירה

אור בס ונועם ויינשטיין, שניהם בני 30 מפתח תקווה למדו חינוך במכללת סמינר הקיבוצים. החיבור הגיע בעקבות שביתת הסטודנטים הגדולה בשנת 2007. "באותה תקופה הייתי ראש צוות במרכז מהות ונועם הייתה חברת צוות", נזכר אור. "הגעתי בעיקר בשביל הבחורות. בתקופת השביתה התחלנו לבלות יחד, גם בפעילות הסטודנטים במהלך השביתה וגם לאחר מכן. כעבור זמן קצר התאהבנו".

 

מי התחיל עם מי?

"כל אחד טוען שהשני התחיל איתו. מאחר ששנינו סובלים מהפרעות קשב עזרנו אחד לשניה למרות שלא היו לנו קורסים משותפים. אור בכתיבת עבודות ונועם בסדר וארגון וכמובן מבחינה רגשית. זה לא פשוט לחיות כזוג כששני הצדדים סובלים מהפרעת קשב. יש לנו מזל שאין לנו את אותו סוג של הפרעת קשב, אך בכל זאת קיים בסיס למחלוקות.

 


נועם ויינשטיין ואור בס (צילום: ) (צילום: )
נועם ויינשטיין ואור בס

 

לאחר התואר, נסעו הזוג לשנתיים של שליחות בארצות הברית וניהלו קהילה יהודית בכל הקשור לנושאי חינוך, תרבות והסברה. כיום אור משמש כמחנך ומורה להיסטוריה ותרבות ישראל בחטיבת ביניים בפתח תקווה ונועם לומדת ייעוץ חינוכי במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה. "אנחנו הולכים לכיוונים שונים", הם מסכמים. "לכן לא עושים תואר שני יחדיו. לאחרונה התחתנו במבשלת בירה ואתם תופסים אותנו רגע לפני ירח הדבש באיטליה".

 

מהשולחן העגול לחופה

למרות שמיכאל טפליצקי (29) ושובל טולדנו-טפליצקי (26) התחילו את לימודי המשפטים באוניברסיטת חיפה באותה השנה, דווקא הפעילות באגודת הסטודנטים חיברה ביניהם. "היא היתה נציגת חוג באגודת הסטודנטים והיא רצתה למשוך אותי לפעילות הזאת", נזכר מיכאל. "משם זה התפתח לזוגיות. לגבי מי התחיל עם מי, כאן הדעות חלוקות: היתה לנו פעילות שולחן עגול באחד השיעורים. היא ישבה מולי, החלפנו מבטים ואחר כך זה המשיך לפייסבוק והפכנו לזוג".

 

מגשימים את החלום.

"היו קשיים. שובל תלמידה חרוצה ואני הייתי באגודת הסטודנטים. גררתי אותה למטה והיא ניסתה להרים אותי למעלה. עם הזמן זה נהיה כיף, למדנו ביחד לחלק מהמבחנים. התחתנו במהלך שנה ד' והיו לנו הרבה מאוד אורחים מהאוניברסיטה כולל הרקטור בעצמו. אם היינו מחכים עוד שנה, כל החברים היו מסיימים את ההתמחות ועוברים לתל אביב וזה היה הרבה פחות כיף".

 

מיכאל ושובל טפליצקי ()
מיכאל ושובל טפליצקי

 

כיום נמצאים הזוג טפליצקי בשנת ההתמחות כשמיכאל מתמחה במגזר הציבורי ואילו שובל בפרטי. "המשרדים מאוד קרובים ואנחנו נפגשים בבית משפט לפעמים, אני בא לבקר אותה והיא באה לעשות שליחויות אצלי, כי אני במגזר הציבורי".

 

תמשיכו לתואר שני יחד?

"אנחנו עומדים ללמוד לבחינות הלשכה ביחד שזה יהיה מאתגר. אני בונה על זה שהיא תעיר אותי בבוקר ותגרום לי ללמוד. אולי נפתח משרד עורכי דין בעתיד. מי יודע".

 

מיכאל ושובל טפליצקי ()
מיכאל ושובל טפליצקי

 

צילמה ממנו חומר. נשואים באושר

האהבה פורחת גם בפקולטה למנהל עסקים. שירלי כהן-דשא (39) ורונן דשא (42) למדו במגמת חשבואנות במסלול האקדמי המכללה למנהל ובשנת הלימודים האחרונה הגיעה ההזדמנות לה חיכה רונן.

 

"למדנו באותה כיתה", מספרת שירלי. "באחד השיעורים הוא ישב מאחוריי והתחיל איתי. תכל'ס, אחד החברים שלו דפק לי על הגב ואמר לי שהוא עובד עם אח שלי. ישר רונן צחק ואמר שגם הוא. לקח לו קצת זמן למצוא את הטלפון שלי ולאזור אומץ ולהתקשר ואז כבר היה לי חבר. אמרתי לו: 'בוא ניפגש. אני אשמח לצלם ממך חומר'. כך עשיתי עד שנפרדתי מהחבר הקודם שלי והתחלתי לצאת איתו".

 

שירלי ורונן דשא ()
שירלי ורונן דשא

 

לתואר השני הם החליטו שלא להמשיך, כיוון ששירלי התמחתה בחשבונאות אמריקנית ורונן במס הכנסה. כיום רונן בעל חברת "אבירד" לייעוץ פיננסי ושירלי היא דירקטורית כספים. מאז סיום התואר ועד היום הספיקו להתחתן ומגדלים שלושה ילדים. "אנחנו בהחלט חיים באושר ועושר", מסכמת שירלי בחיוך. "חיים את החלום".

 

החלום הציוני

ברכה קורצר (23) וג'וש גרוס (25) נולדו בארצות הברית ובקנדה (בהתאמה) ולמרות זאת הכירו דווקא במסגרת לימודי ממשל בבית הספר הבינלאומי במרכז הבינתחומי הרצליה. "זה לא היה בשיעורים עצמם אלא במסגרת המסיבות או בפאבים", מספר ג'וש.

 

"ראינו אחד את השנייה אבל לא נפגשנו שם. בעצם הפעם הראשונה שראיתי אותה היתה כשהיא היתה מועמדת לנציגת הכיתה שלנו. די התעניינתי בה. בחורה עם ראש על הכתפיים שמעורבת ואכפת לה מדברים חשובים. עם הזמן התחלנו לדבר בפייסבוק ונפגשנו. גילינו שהיה לנו הרבה במשותף. שנינו, ילדים במשפחה עם חמישה ילדים, גדלנו כדתיים ועכשיו אנחנו כבר לא. היה לנו רקע דומה ויכולנו ליצור קשר".

 

נשמע קצת קשה, גם ללמוד יחד וגם לקיים מערכת זוגית.

"שנינו לומדים ממשל ואנחנו באותה שנה. בשנה הראשונה לא היינו באותם שיעורים ומהשנה השנייה כבר היינו די ביחד ברוב השיעורים. עשינו הרבה עבודות ביחד וזה היה טוב. לקח לנו הרבה זמן לעבור ממצב של ידידים לחברים. גילינו שטוב לנו ביחד. אנחנו ממש קורצנו מאותם חומרים. אנחנו עוזרים אחד לשנייה. אנחנו באמת תומכים אחד בשנייה, בינתיים לומדים יחד וכמה חודשים עבדנו יחד באותו משרד וזה גם היה טוב".

 

ברכה קורצר וג'וש גרוס (צילום: יונית שילר) (צילום: יונית שילר)
ברכה קורצר וג'וש גרוס(צילום: יונית שילר)

 

לפני כחודש התחתנו זוג העולים הצעירים בטקס מרגש שנערך בזיכרון יעקב בהשתתפות מספר מרצים וחברים רבים לספסל הלימודים. בשנה הבאה מתכננים ג'וש וברכה להמשיך את המסלול הזוגי באקדמיה. "אנחנו ממשיכים לתואר שני במדעי הדיפלומטיה באוניברסיטת חיפה", הם מסכמים. "שנינו מתעניינים בנושא וכך יש לנו יותר על מה לדבר. אנחנו מתכננים להישאר בארץ ולהקים כאן משפחה אבל אי אפשר לדעת מה יהיה. העולם גדול".

 

לימודים למטרת היכרות

לרוב ההיכרות נעשית תוך כדי הלימודים אך לעיתים התואר הוא רק האמצעי. ארז גביש (33) בחר ללמוד תואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללה האקדמית ת"א-יפו בזכות הרוב הנשי במסלול. שם הכיר את מיכל גביש (32) אצל המורה הפרטית לסטטיסטיקה. "כולם הלכו אליה", מסבירה מיכל. "כשהבנו שאנחנו באותה קבוצה בסמסטר ב', הכרנו יותר והתחלנו לצאת. אפשר לומר שזאת אהבה ממבט ראשון אבל זה לא שאתה פוגש את הבן אדם וניצוצות עפים באוויר. יש פה עניין של תהליך. הוא התחיל להציע לי טרמפים הביתה כי הוא ידע שגם אני מראשון לציון".

 

מיכל וארז גביש ()
מיכל וארז גביש

 

איך החוויה ללמוד בתור זוג?

"הפכנו לזוג ולמדנו ביחד ועשינו קורס קיץ ביחד. בוא נאמר שרק במקומות שהיה לי נוח ללמוד יחד, למדנו. ללמוד יחד בכיתה היה כיף. לא היו אז הרבה בנים במדעי ההתנהגות. הוא הלך בכוונה למדעי ההתנהגות כדי לפגוש מישהי".

 

האמת שהיום בעיקר הולכים למגדר לא?

"ולומדים פמיניזם, הא? זה תרם כי הוא מאוד טוב בכתיבת עבודות, אז מה שלא הצלחנו להגיש ביחד זה היה נראה מאוד דומה. נפגשנו שוב באקדמית כי הוא התחיל את המתחם ליזמות במכללה ואני הגעתי בעקבות חברה משותפת שלמדה איתנו ועובדת פה. הם התראו פה במתחם. דרך זה אני הגעתי לעבוד כאן".

 

כיום משמשת מיכל כרכזת לימודי התואר השני במנהל עסקים במכללה בה הכירו, וארז כיזם בתחום העיצוב התעשייתי, בעל חברה בשם מגנטיק. "לא המשכנו לתואר שני", היא מסכמת, "כי כל אחד פנה לכיוון שלו. התחתנו, והיום יש לנו ילד בן 4 וחצי. חיים בראשון לציון כמו בורגנים אמיתיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים