שוקולד, גיבור על: 3 מתכוני סופרפוד
הם עשירים בנוגדי חמצון ואומגה 3, מסייעים בספיגת ויטימינים וסידן ולא פחות חשוב - טעימים אש. הכירו את הסופרפוד, מזונות העל החדשים במטבח. 3 מתכונים של ממרח ממריץ מזרעי צ'יה, סלט קינואה וגוג'י ברי וגם שוקולד שכולו אנרגיה ובריאות
לכל כתבות שני צמחוני
כעת נראה שמתקפת חדשה של מזון בריא (ומוסרי!) מתרגשת עלינו. הכירו את מזונות הסופרפוד, גיבורי העל של תפריט האוכל: גרגירי גוג'י, פולי קקאו אורגנים, זרעי צ'יה ועוד, שמתאזרחים בימים אלו בכל מטבח בריא.
מה עושים עם כל מזונות העל האל, למה זה טוב והאם זה באמת טעים? הכירו את עולם הבריאות החדש.
גרגירי גוג'י (Goji berry)
למה זה בריא: עשיר בוויטמין C, חומצות אמינו, מינרלים וחלבון. נוגד חמצון עוצמתי.
מה עושים עם זה: אפשר להוסיף לגרנולה של הבוקר. מעשיר אותה בטעם מתקתק. כן ניתן לצרף את הגוג'י לכל שייק, טעים במיוחד בשילוב עם שייק בננה. מצוין גם כחטיף עם אגוזים ואפילו בתוך חליטות תה.
סלט קינואה עם גוג'י ברי ונענע
שניים באחד - קינואה, העשירה במרכיבים תזונתיים עם גוג'י ברי.
המרכיבים:
1 כוס קינואה
1/4 כוס גרגירי גוג'י
חופן עלי נענע טריים וקצוצים
1 בצל ירוקים טרי, קצוץ דק
1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
שמן זית - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מביאים את הקינואה לרתיחה עם 2 כוסות מים. מבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים ונספגים בקינואה. מקררים בטמפרטורת החדר במשך רבע שעה ומוסיפים את כל המרכיבים. מערבבים עם שאר המרכיבים והרי לכם סלט בריאות נפלא ומרענן.
זרעי צ'יה
למה זה בריא: מקור צמחי מצוין לאומגה 3, מסייע בספיגת ויטמינים וסידן, תכונות מיטיבות למערכת העיכול, ממריץ ואנרגטי.
מה עושים עם זה: מוסיפים (2 כפיות) זרעי צ'יה לסלטים, גבינות, חביתות, שייקים, אורז ומרקים. אפשר גם למרוח על הלחם, כמו במתכון שלפניכם.
ממרח על - זרעי צ'יה עם שום, כוסברה וגרעינים
שימו לב: מי שמעוניין לשמור על הערכים התזונתיים באופן אופטימלי, חשוב שיטחן את המרכיבים ממש לפני האכילה. אפשר ורצוי לטחון רק חצי מהכמות שמופיעה במתכון שלפניכם בכל שימוש.
המרכיבים:
1/2 כוס גרעיני חמניה קלופים
1/4 כוס זרעי צ'יה
2 כפות זרעי קצח
4 שיני שום
4 כפות כוסברה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- טוחנים במטנה את כל הרכיבים, למעט שמן הזית והפלפל. מוסיפים לממרח שנוצר את שמן הזית, הפלפל והמלח מערבבים וזהו - יש לכם ממרח מרענן עשיר באומגה 3 לימות הקיץ.
אבקת קקאו מיובש
למה זה בריא: עשיר במגנזיום, ברזל ואבץ. בעל השפעה חיובית על מצב הרוח והשפעה מיטיבה על הלב וכלי הדם. אם אתם יכולים להשיג אבקת קקאו מיובש (Dehydrated), שלא עברה תהליך תסיסה, אתם תהנו מנוגד החמצון העוצמתי בעולם ומטעם עמוק במיוחד.
מה עושים עם זה? שוקולד! ועוד טעים ובריא
שוקולד גיבור על
שימו לב: מי שאוהב את השוקולד שלו מריר יותר, יכול להפחית מכמות חמאת הקקאו שבמתכון שלפניכם.
המרכיבים:
1 עיסת קקאו אורגנית1/3 חמאת קקאו אורגנית - לא חובה
1/8 כוס מייפל אורגני, דבש, סילאן או ממתיק אגבה - אפשר גם פחות לפי הטעם
צימוקים - לפי הטעם, לא חובה
שבבי אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- מכניסים לתוך קערה את עיסת הקקאו האורגנית וחמאת הקקאו האורגנית. מחממים בטמפרטורה של עד 45 מעלות כדי לשמור על הערכים התזונתיים רק עד להמסה.
- מוסיפים את הצימוקים, שבבי האגוזים ואת הממתיק שבחרתם.
- מוזגים את השוקולד לכלי פלסטיק ומצננים במקרר עד להתקשות
- ליבי דר היא נטורופתית, מנחת סדנאות בישול בריא ומבעלי אתר בית טבע
-
לכל כתבות שני צמחוני