רייזר Ouroboros: העכבר של באטמן
עבור גיימרים ישנו שוק נפרד של מוצרים מיוחדים המבטיחים לשפר את סיכויי ההצלחה שלהם. בדקנו עכבר שכזה, אלחוטי וגם חוטי, עם חיישן כפול וגוף מתפרק ושמזכיר את האוטו של האביר האפל
מבין מבחר העלית של מוצרי גיימינג, חברת רייזר תמיד בלטה לטובה עם מבחר איכותי של חומרה היקפית - ויקרה. העכבר החדש שלה מבטיח ביצועים ללא תחרות. בדקנו האם זה נכון והאם זה שווה את המחיר.
עיצוב
העכבר מגיע בתוך אריזה שהיא לא פחות מקופסת תצוגה של תכשיטים בארמון המלכה. עשוי מפלסטיק רך ונעים למגע כשהוא מחוספס מספיק כדי לאפשר אחיזה נוחה. משני צדדיו, בחלקו העליון ובתוך הגלגלת מותקנת תאורת לד ירוקה הזוהרת גם באור יום. המראה הכללי: חייזרי. בכדור הארץ: הבאטמוביל.
שימוש
האורובורוס בנוי לימניים ושמאליים כאחד. רעיון יפה אבל שגורם לעכבר להיות נוח בצורה בינונית לכולם, במקום נוח מאוד לחלק מהאוכלוסייה.
בשני צידי העכבר היכן שהאגודל והזרת לרוב נחים, ישנו כפתור מיוחד שניתן להחליף אותו בין חיפוי רגיל לבין משענת לאצבעות, כך כשמחליקים את העכבר על המשטח, האצבעות לא מתחככות. בנוסף חלקו האחורי שעליו כרית כף היד נשענת, ניתן להארכה וגם להטייה לאחור כך שבתאוריה כל כף יד גדולה וקטנה אמורה להרגיש בנוח סביב העכבר.
על העכבר ישנם 11 כפתורים הניתנים לתכנות, כשכולם נוחים ללחיצה למעט הכפתורים המיועדים לאגודל בחלקו השמאלי והימני, שכן עליהם ניתן ללחוץ רק בקצה הקדמי שלהם. מטרת הכפתור שהחברה קוראת לו קלאץ' הוא לשנות זמנית את רגישות החיישן ובכך להאט את מהירות הסמן לאותו רגע (למשל כשצריך לצלוף במישהו במשחק).
עם העכבר תקבלו תחנת בסיס המתפקדת כתחנת טעינה לסוללה ומקלט אלחוטי. את העכבר מניחים בשיפוע על הבסיס, כשתופסני מתכת מגנטיים מונעים ממנו להחליק ומתחברים למגעי הסוללה וטוענים אותה.
ביצועים
בכל משחק שהפעלנו את העכבר (Metro: Last Light, Battlefield 3 ועוד) נוצרה הרגשה שהוא באמת משפר את אחוז הקליעה, היות והוא כל כך מדויק. עוד דבר: בסוף המשחק, היד לא כאבה כפי שלעיתים קורה בעכברים רגילים. הוא אמנם לא קל במיוחד אבל 135 הגרם שלו דווקא הופכים אותו נוח יותר לשליטה. אם אתם מעדיפים - חברו את הכבל ישירות אל העכבר, תוכלו להסיר את הסוללה ובכך להפחית את משקלו ל-115 גרם.
מבחינת אנרגיה, אכזבה קלה: בעוד שהחברה מצהירה על עד 12 שעות משחק ברציפות, גילינו שאפשר לקוות ללא יותר משש עד שמונה שעות ברצף, ולא יותר משלושה ימים בלבד של שימוש משרדי רגיל. וכאן אולי נמצא החסרון הגדול ביותר של האורבורוס: הסוללה שלו. כדי לחסוך באנרגיה העכבר נכנס למצב שינה תוך דקה של חוסר שימוש, כשניתן להעיר אותו על ידי שימוש רגיל. עד כה לא נורא, אך העכבר לא מתעורר מיד, אלא אחרי כארבע שניות, ואז הסמן מתעדכן על המסך במיקום החדש של העכבר, ולא איפה שהוא היה. כשזה קורה 20 פעמים ביום - זה מעצבן.
התוכנה
את האורבורוס ניתן לתכנת בעזרת תוכנה בשם Synapse 2.0 המאפשרת לתכנת ולהחליף את פעולות המקשים בפעולות אחרות ואף להפעיל תוכנות חיצוניות. רייזר החליטו שכדי להשתמש בתוכנה יש ליצור חשבון אצלם באתר, כביכול כדי שיהיה למשתמש פרופיל שילווה אותו בכל מחשב. שימו לב: בכך אתם מסכימים לקבל מהם דיוור ישיר ופרסומות לאימייל שלכם והם יחלקו את המידע עם גוף צד שלישי.
לאחר הההתקנה, הדרייבר לא זיהה את העכבר ובנוסף מייד ביקש לעדכן את התוכנה שכרגע ירדה למחשב, ורק אחרי הפעלה מחדש הואיל בטובו לזהות אותו. העכבר עצמו יכול לפעול בלי הדרייבר של רייזר.
שווה?
ה-Razer Ourboros הוא עכבר גיימינג מהשורה הראשונה והוא מבטיח וגם מקיים ביצועים מעולים ומדויקים ואפשרות להתאמה אישית ברמה מאוד גבוהה. במחיר 749 שקל הוא מתומחר קצת מעל עכברי גיימינג אחרים ומציע טכנולוגיה שאינה קיימת אצל המתחרים. האם הוא שווה את המחיר? עם 8200 DPI וקצב רענון של מילי שנייה אחת בלבד, האורבורוס מיועד לגיימרים רציניים בלבד המוכנים להשקיע בציוד מקצועי. ועבור כל מי שלא עונה על ההגדרה הזו - לא ממש.
ניתן להשיג ברשת באג.