שתף קטע נבחר

 

"השופט המכה" נשאר, לא ידון בפלילים

מי שנחקר בגין חשדות להפעלת אלימות נגד ילדיו יישאר במערכת המשפט ויספוג צמצום בסמכויותיו. הוא ישוב לתפקידו בתחילת 2014

השופט שנחשד בהכאת ילדיו יישאר בתפקידו, אך תחומי השיפוט שלו יוגבלו, כך נודע היום (ו') ל-ynet. כשלושה חודשים לאחר שהוחלט לא להגיש נגדו כתב אישום בפרשה, הודיעו לשופט על ההחלטה נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס ושרת המשפטים ציפי לבני, והוסיפו כי הוא לא ידון יותר בתיקי משפחה בפרט ותיקים פלילים בכלל. עוד נקבע במסגרת ההחלטה כי השופט ישוב לכסאו רק בחודש ינואר 2014.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

20 אלף ערכות חולקו, קצב הייצור יוגבר

השר סער על המו"מ: לא נחזור לקווי 67'

 

הפרשה נחשפה בחודש פברואר, אז נטען כי השופט לא נחקר במשך שלוש שנים בשל היעדר אישור מצד היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין. הסערה שהתחוללה גרמה ליועץ להורות על חקירת השופט, לאחר שהמשטרה טענה כי יש בידה תשתית ראייתית להעמדתו לדין.

 

בסוף חודש מאי הודיע וינשטיין כי הוא מאמץ את עמדת הפרקליטות שלא להגיש כתב אישום נגד השופט. וינשטיין הסביר כי ראה לנגד עיניו את טובת הילדים ומדיניות התביעה בתיקים שכאלה. "אלימות ושיטות חינוך שאלימות בצדן, לא כל שכן נגד קטינים, פסולות הן מכל וכול והן שריד לתפיסה חינוכית שראוי לה שתחלוף מן העולם", כתב. "מאידך, טיפול בתיק אלימות בין הורה לילדיו מצריך רגישות רבה. כניסה ברגל גסה למארג רגיש ועדין זה, יכול שנזקה, במקרים מסוימים, יהא רב מתועלתה".

 

זמן קצר לאחר מכן נפגש השופט עם לבני וגרוניס וגולל את גרסתו בנוכחות פרקליטיו, עורכי הדין אלי זוהר ורועי בלכר. בתום הפגישה גברו ההערכות כי השופט לא יודח מתפקידו.

 

באי כוחו של השופט, עורכי-הדין אלי זהר ורועי בלכר, מסרו בתגובה: "אנו מברכים על החלטתם של נשיא בית המשפט העליון ושרת המשפטים, אשר שקלו את חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, על כל היבטיה, ונפגשו בעניין עם השופט. ההחלטה בעניינו של השופט היא החלטה מידתית, המאזנת נכונה בין כל השיקולים הרלוונטיים. עתה, יש להניח לכבוד השופט ולמשפחתו ולאפשר להם לשוב לשגרת חייהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים