עתירה נגד שחרור אנס: יו"ר ועדה הכריעה לבדה
המדינה עתרה לבית המשפט בבקשה לבטל החלטה שקיבלה יו"ר ועדת השחרורים של השב"ס לבדה - ולפיה אסיר שהורשע באונס ישוחרר לפני שסיים לרצות את עונשו
האם יו"ר ועדת השחרורים בשב"ס יכולה להחליט על דעת עצמה לשחרר אסיר מהכלא? המדינה הגישה היום (ג') לבית משפט לעניינים מינהליים בלוד עתירה נגד החלטת הוועדה לשחרר מכלאו אסיר בן 26 מלוד שנענש ב-7 שנות מאסר בעוון אונס.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
יפן: מצוד אחר רוצח שמשאיר לשוטרים שירי האיקו
השוטר שלכד את היורה: "הוא היה שקט וקר רוח"
האסיר החל לרצות את עונשו בספטמבר 2007 ועונשו נגזר לשבע שנים כיוון שאנס עובדת זרה מנפאל עת לקח אותה בטרמפ. יו"ר ועדת השחרורים, השופטת בדימוס ד''ר נאוה אפל-דנון, לשעבר שופטת בית משפט המחוזי בנצרת, החליטה על דעת עצמה לשחררו מיידית מהכלא, אך המדינה עתרה נגד ההחלטה.
מהעתירה שהגישה המדינה עולות טענות קשות נגד התנהלותה של יו"ר הוועדה: "אנחנו מבקשים להביע תמיהה על קבלת החלטת 'ועדת השחרורים' על ידי יו"ר הוועדה בלבד. ביום הדיון שהתקיים בשעת צהריים מאוחרת, ולאחר שנשמעו טיעוני הצדדים, החליטה הוועדה כי ההחלטה תישלח לצדדים בדואר. למרבה הפליאה, עת התקבלה ההחלטה במשרדי הפרקליטות, היא הייתה חתומה בידי יו''ר הוועדה בלבד, דבר המעלה חשש כי לא התקיים דיון ממשי לגופם של דברים בין חברי הועדה טרם קבלת ההחלטה".
בעתירת המדינה נטען עוד: "עסקינן בהחלטה אשר התקבלה כל כולה על ידי יו"ר הוועדה בלבד. לא יעלה על הדעת כי שחרורו של האסיר יוכרע על ידי גורם אחד בלבד, שעה שחוק שחרור על תנאי קובע מפורשות את תנאי כינוס ועדת השחרורים - בנוכחות גורמי טיפול, חינוך ושב''ס". כמו כן נטען בעתירה כי ייתכן שאם חברי הוועדה היו מקיימים דיון, התוצאה הייתה שונה והאסיר לא היה משוחרר.
המדינה טוענת עוד כי הוועדה לא העניקה לחומרת העבירה ונסיבותיה הקשות כל ביטוי בהחלטה לשחרר את האסיר, לא התייחסה לחוות הדעת של מרכז בריאות הנפש, שלפיה האסיר הוא בעל אישיות אנטי סוציאלית, ואף התעלמה מכך שהאסיר הוגדר בשתי חוות דעת שונות כמסוכן מבחינה מינית לטווח הארוך.
"הוועדה שגתה שלא נימקה את החלטת השחרור - מדוע תנאי השחרור מאיינים את מסוכנותו, וטעתה עת התעלמה מהתרשמות גורמי הטיפול לפיה ההליך הטיפולי בכלא הוא הליך פורמלי בלבד, והאסיר לא נרתם מהותית ואפקטיבית ולא עבר שינוי בתפיסותיו ובהתנהגותו". לפיכך ביקשה המדינה מבית המשפט לבטל את החלטת ועדת השחרורים.