עונג של שבת: בראוניז פרווה ללא גלוטן
מירי ארזי ("מתוקה") מגישה: חיתוכיות שוקולד מנצחות, ללא קמח, גלוטן או מוצרים עם לקטוז. השחיתות מעולם לא נראתה מפתה יותר
בראוניס אגוזים (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
עוד בערוץ האוכל:
מלון בוטיק: דברים טובים ממלונים
אין עשן בלעדיו: אנטרקוט בוויסקי על האש
בראוניז ללא גלוטן ולקטוז
מתכון של מירי ארזי ("מתוקה"), נטול קמח וללא מוצרי חלב.
המרכיבים:
4 ביצים (200 גרם)
250 גרם סוכר
200 גרם שוקולד מריר, מומס בבאן מארי או במיקרוגל
1 כף נס קפה נמס
1/2 כוס שמן בטעם חמאה
1/2 כוס אבקת שקדים
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
אגוזי לוז – לא חובה
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר ובעזרת וו גיטרה ביצים וסוכר.
- טורפים שוקולד, נס קפה ושמן ויוצקים בבת אחת אל תוך המיקסר. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים רק עד לקבלת מסה אחידה ולא יותר מדי.
- מוזגים אל תוך קוקוטים מרובעים (מחצית גובה קוקוט) או לתבנית משומנת ומקשטים באגוזים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות במשך 15-20 דקות.
- המתכון באדיבות מירי ארזי, "מתוקה"
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
בראוניז
צילום: דודו אזולאי
מומלצים