שתף קטע נבחר
 

מנצחת: עוגת גנאש שוקולד בצ'יק צ'ק

מה יוצר השילוב המופלא של שוקולד ושמנת? גנאש קטיפתי ובסיס לעוגה בחושה וקלה להכנה, שמספרת בגאווה על סיפור האהבה בין השניים

 

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד בערוץ האוכל:

מלון בוטיק: דברים טובים ממלונים

אין עשן בלעדיו: אנטרקוט בוויסקי על האש

הגל הוורוד: רוזה פריזאי

 

עוגת גנאש שוקולד

מתכון של גלית והנס ברטלה.

 

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

3 ביצים מספר 2

180 גרם סוכר

180 גרם שמנת מתוקה

150 גרם קמח

8 גרם אבקת אפיה

1/2 כפית חמצית וניל

גרידה מ-1/4 לימון

כוס של שמן "אפיולה"

150 גרם שוקולד מריר מומס

10 גרם אבקת קקאו

30 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים ביצים, סוכר, לימון, וניל (לא הקצפה חזקה) ויוצקים את השמנת תוך כדי ערבוב עם מקצף יד לתוך קציפת הביצים.
  2. מנפים קמח ואבקת אפיה ומקפלים פנימה את תערובת הקמח ואת שמן ה"אפיולה".
  3. בקערה נפרדת שמים את השוקולד המומס ואבקת הקקאו (לא לערבב). מוסיפים כ-1/5 מהמסה הבסיסית ומערבבים יחד בעדינות. מוסיפים את כל המסה ומקפלים בעדינות יחד עם השוקולד הקצוץ. יוצקים לתבנית אפיה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות בדיוק. מוציאים מהתנור,חותכים באמצע חתך ומנמיחים את התנור לחום של 170 מעלות. מחזירים את העוגות לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספים. בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה (הוא צריך לצאת יבש) ומצננים. מקשטים עם שוקולד גרוס.

 

 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)

 

  • המתכון באדיבות גלית והנס ברטלה

     
  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
גאנש שוקולד עם רוטב שוקולד
צילום: חגי דקל
מומלצים