מנצחת: עוגת גנאש שוקולד בצ'יק צ'ק
מה יוצר השילוב המופלא של שוקולד ושמנת? גנאש קטיפתי ובסיס לעוגה בחושה וקלה להכנה, שמספרת בגאווה על סיפור האהבה בין השניים
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
עוד בערוץ האוכל:
מלון בוטיק: דברים טובים ממלונים
אין עשן בלעדיו: אנטרקוט בוויסקי על האש
עוגת גנאש שוקולד
מתכון של גלית והנס ברטלה.
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
3 ביצים מספר 2
180 גרם סוכר
180 גרם שמנת מתוקה
150 גרם קמח
8 גרם אבקת אפיה
1/2 כפית חמצית וניל
גרידה מ-1/4 לימון
כוס של שמן "אפיולה"
150 גרם שוקולד מריר מומס
10 גרם אבקת קקאו
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים, סוכר, לימון, וניל (לא הקצפה חזקה) ויוצקים את השמנת תוך כדי ערבוב עם מקצף יד לתוך קציפת הביצים.
- מנפים קמח ואבקת אפיה ומקפלים פנימה את תערובת הקמח ואת שמן ה"אפיולה".
- בקערה נפרדת שמים את השוקולד המומס ואבקת הקקאו (לא לערבב). מוסיפים כ-1/5 מהמסה הבסיסית ומערבבים יחד בעדינות. מוסיפים את כל המסה ומקפלים בעדינות יחד עם השוקולד הקצוץ. יוצקים לתבנית אפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות בדיוק. מוציאים מהתנור,חותכים באמצע חתך ומנמיחים את התנור לחום של 170 מעלות. מחזירים את העוגות לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספים. בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה (הוא צריך לצאת יבש) ומצננים. מקשטים עם שוקולד גרוס.
- המתכון באדיבות גלית והנס ברטלה
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
גאנש שוקולד עם רוטב שוקולד
צילום: חגי דקל
מומלצים