שתף קטע נבחר

תופעה: ישראלים עוברים ניתוחים במזרח ירושלים

ההמתנה הארוכה בתור ומחיריהם הגבוהים של ניתוחים פרטיים יצרו תופעה חדשה: ישראלים רבים מתאשפזים בבתי החולים במזרח ירושלים, עוברים שם את הניתוח ואפילו מקבלים החזר מקופת החולים. כתבת הערוץ הראשון קטי דור חושפת את התופעה וכל הקשור בה הערב ב"מבט"

דו קיום - גירסת בתי החולים: ישראלים רבים שצריכים לעבור ניתוחים אורתופדיים או ניתוחים לקיצור קיבה מגלים כי מדובר בחודשים ארוכים של המתנה בתור. מי שמעוניין לקצר את ההמתנה ולעבור ניתוח בבית חולים פרטי מגלה כי יצטרך להיפרד מסכום לא קטן של 70 אלף שקלים. אך כעת מתברר כי יש פתרון: ניתוחים בבתי חולים במזרח ירושלים.

  

שישה בתי חולים נותנים מענה לתושבי מזרח ירושלים, הגדה המערבית ועזה ולתושבים זרים שאין ברשותם ביטוח רפואי. הפיקוח על בתי החולים הללו הוא ישראלי ומשרד הבריאות הוא האחראי הישיר עליהם, ומבצע בדיקות איכות בכל שנה.

 

כעת מתברר כי הישראלים גילו גם הם את בתי החולים במזרח ירושלים, והם מגיעים לשם לביצוע ניתוחים לא מסובכים. "ישראלים רבים לא רוצים להמתין שלושה-ארבעה חודשים בתור לניתוח, ולכן הם מגיעים לכאן", מספר המנהל האדמניסטרטיבי של בית החולים סנט ג'וזף. "כאן הם עוברים את הניתוח בתוך מספר ימים בלבד ולפעמים הוא אפילו מבוצע על ידי אותו מנתח שעובד בבית החולים הדסה.

 

 

 

"עבור ישראלים שאין להם ביטוח בריאות פרטי מדובר לא רק בקיצור של התור, אלא גם בחיסכון משמעותי בכסף. בעוד שבבתי החולים בישראל הניתוח עולה 70 אלף שקלים בבתי החולים במזר ירושלים הוא יעלה 25 אלף שקלים בלבד".

 

הישראלים שמגיעים לעבור את הניתוח במזרח ירושלים מתגוררים בכל רחבי הארץ. מנהלי בתי החולים הבינו את הפוטנציאל הגלום בכך והם עושים כל שניתן כדי לתת להם תנאים דומים לאו ששבתי החולים בישראל. בבית החולים סנט ג'וזף מצאנו אפילו מטבח כשר עם הפרד בין הבשרי והחלבי, במיוחד בשביל הישראלים.

 

הטענה: קופות החולים מנצלות את המצוקה

אל מוקאסד, אוגוסטה ויקטוריה, הסהר האדום וסנט ג'וזף הם בתי חולים שמתקיימים, מכורח המציאות, על בסיס תרומות. מהרשות הפלשתינית הם כמעט ולא מקבלים תקציב, בשל מצבה של הרשות. זו הסיבה שהישראלים הם מקור תקציבי מוצלח עבורם.

 

אך לא הכל ורוד. לטענת מנהלי בתי החולים במזרח ירושלים, קופות החולים בישראל מנצלות את המצב ומעבירות להם רק 40%-50% מהתעריף שנקבע על ידי משרד הבריאות עבור ניתוחים מעין אלו. כך, למשל, אם עבור יום אשפוז אמורה הקופה לשלם לבית החולים 1,700 שקלים, לבתי החולים במזרח ירושלים היא תעביר רק 700 או 800 שקלים.

 

"קופות החולים מנצלות את המצב כי הן יכולות", אומר ד"ר מיקי דור, ראש מינהל הרפואה

במשרד הבריאות שאחראי על בתי החולים במזרח ירושלים. הן אומרות להנהלות בתי החולים במזרח ירושלים שהן לא צריכות את המיטות שלהם כי יש בתי חולים בירושלים, כמו הדסה ושערי צדק, שיכולים לקבל את החולים. לבתי החולים במזרח ירושלים אין ברירה ולכן הם מסכימים לתעריפים הנמוכים. היו בעבר ניסיונות רבים לדון עם הקופות בסיטואציה הנצלנית הזאת - אך ללא הצלחה".

 

ד"ר דור מדגיש כי הוא זוכה לשיתוף פעולה מלא מבתי החולים במזרח ירושלים וכי יש שיפור משמעותי ברמת הרפואה שלהם. "תושבי מזרח ירושלים זכאים לטיפול רפואי ברמה שמקובלת בכל בתי החולים הישראליים, אבל כדי שזה יקרה קופות החולים חייבות לשנות ממנהגן ולשלם תעריפים יותר ריאלים, כדי שיהיה לבתי החולים במזרח ירושלים איך להתקיים".

 

  • הסיפור המלא יישודר הערב במהדורת "מבט" בערוץ הראשון בשעה 20:00





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:
קטי דור בביקור בבית החולים סנט ג'וזף. ניתוח בלי לחכות בתור
צילום:
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים