שתף קטע נבחר

 

האסירים הוותיקים: אם יהיו מניפולציות לא נשתחרר

103 האסירים הביטחוניים שנכלאו לפני הסכמי אוסלו הסכימו לשחרור בארבע פעימות, אך דורשים שבפעימה הראשונה ישתחררו 52 אסירים. במקביל, משפחות 14 הערבים הישראלים שלא ישוחררו צפויות לקיים מסיבת עיתונאים כדי להפעיל לחץ לשחרורם

האסירים הפלסטינים הכלואים בישראל מלפני הסכמי אוסלו, שחלקם הגדול צפוי להשתחרר ככל הנראה במסגרת המשא ומתן המדיני, פרסמו היום (ד') הודעה מיוחדת, שבה נתנו את הסכמתם לרשות הפלסטינית לשחררם בארבע פעימות במהלך השיחות ולא בפעימה אחת, כפי שדרש הנשיא הפלסטיני אבו מאזן בשיחותיו עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי. הם גם הציבו תנאים לשחרור.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

למרות חידוש השיחות - מתקפה פלסטינית באו"ם

משפחות המחבלים אופטימיות: 'מתפללים ומקווים'

 

האסירים דורשים עוד מהנהגת הרשות הפלסטינית כי מספר האסירים שישוחררו בפעימה הראשונה יעמוד על 52 לפחות - מחצית מהרשימה המלאה המונה 103 אסירים. עוד הם דורשים כי הבחירה של מי שישולב בפעימות תהיה מבוססת על משך כליאתם, כלומר הוותיקים ביותר יהיו הראשונים להשתחרר. הם דרשו גם שתהיה על ישראל בקרה מחמירה שתחייב אותה ליישום מדויק של כל הפרטים שעליהם סוכם. ישראל מסכימה לשחרר כ-80 אסירים ומתנגדת לשחרורם של 14 ערבים ישראלים ו-10 תושבי מזרח ירושלים.

 

האסירים מאיימים כי לא יעזבו את הכלא לפני שיהיו בטוחים כי מתקיימת בקרה מחמירה על ישראל, ככל הנראה מצד גורם שלישי, בנוגע לשחרורם של כל 103 האסירים ברשימה. "אם תהיה מניפולציה מצד ישראל - ננקוט צעדים לא צפויים אשר יעצרו את התהליך המדיני כולו", הם איימו. בסיום הודעתם ולמרות איומיהם, הם ביקשו לחזק את ידי ההנהגה הפלסטינית ובראשה את אבו מאזן עצמו.

 

מחר צפויות 14 המשפחות של ערביי ישראל הכלואים בישראל מלפני הסכמי אוסלו לקיים מסיבת עיתונאים כדי לנסות ולייצר לחץ ציבורי שיוביל לשחרורם למרות התנגדותה של ישראל.

 

בד בבד, מסרו מקורות פלסטינים לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי המועד המשוער לפגישה בין שרת המשפטים ציפי לבני לסאיב עריקאת בוושינגטון נדחה וכי עדיין לא ידוע מתי היא תתקיים. לדברי המקורות, הפגישה נדחתה משום שישנם עדיין מכשולים שעומדים על הפרק ואינם מאפשרים עדיין את חידוש השיחות. עיקר המחלוקת הוא ככל הנראה ההסכמה שהמשא ומתן יתקיים על בסיס גבולות 1967.

 

שלשום נערך דיון על שחרור האסירים הפלסטינים בוועדת הפנים של הכנסת. מנהלת מחלקת חנינות במשרד המשפטים, אמי פלמור, סיפקה נתונים על מספר האסירים ששחררה ישראל מאז 2003 ועד היום: 430 בעסקת טננבאום, 1,000 בעסקת שליט, 400 תמורת שחרור עזאם עזאם ממצרים, ועוד מספר שלא פורט עבור שחרור אילן גרפל. בחמש "מחוות" שבוצעו כלפי הרשות הפלסטינית שוחררו בעשור האחרון בין 200 ל-400 אסירים נוספים. 

 

פלמור נשאלה מי בוחר את האסירים שישוחררו במחוות הללו וענתה: "הדרג המדיני מעביר את השמות לוועדה של משרד המשפטים. לאורך השנים לא היו בהם אסירים עם דם על הידיים". על האסירים הנכללים בקבוצת "טרום אוסלו" אמרה פלמור: "זו רשימה מוכרת של 82 אנשים שהורשעו בעבירות ביטחוניות שיש לגביה דיון של שנים. השיח הזה מוכר לכל מי שעוסק בנושא הזה. לכל אחד מהם יש דם על הידיים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משפחות האסירים הפלסטינים (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים