אמביציה בלונדינית: עוגת לחם בננה
לתשומת ליבם של חובבי הבננה: סאני דרעי, השף קונדיטורית של מסעדת "טוטו" מכינה, בקלות ובסטייל, בננה בֵּרד, עוגת לחם בננה אוורירית. מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו? לגמרי!
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
עוד בערוץ האוכל:
מלון בוטיק: דברים טובים ממלונים
אין עשן בלעדיו: אנטרקוט בוויסקי על האש
בננה ברד - לחם בננה
מתכון של סאני דרעי, השף קונדיטורית של טוטו.
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית:
250 גרם קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
4 בננות בשלות מאוד
200 גרם סוכר
100 גרם שמן אפיולה בטעם אגוזים
80 גרם פקאנים קצוצים
60 גרם צימוקים
20 גרם שיבולת שועל - לא חובה
אופן ההכנה:
- בקערה שמים את הביצים והסוכר וטורפים. מועכים את הבננות (אפשר ידנית) ומוסיפים אותם לעיסת הביצים והסוכר.
- מוסיפים קמח, סודה ואבקת אפיה, מערבבים ותוך כדי מזלפים את השמן ומוסיפים פקאנים וצימוקים. מעטרים בשיבולת שועל. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-35 דקות או עד להזהבה. מצננים ומגישים.
- המתכון באדיבות סאני סדרעי, שף קונדיטורית, "טוטו".
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
עוגת בננה
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים