מחקר מגלה: באיזה גיל אנחנו הכי מאושרים?
מחקר חדש חושף מצא כי השנים המאושרות ביותר בחיינו - על פי הסטטיסטיקה כמובן - הן גיל 23 ו-69, מדווח "ידיעות אחרונות". למה דווקא אז אנחנו מרגישים הכי טוב?
לא מעט אנשים יכולים להצביע על "השנה המאושרת בחיי." החדשות הטובות הן שעל פי מחקר חדש ומדובר יש לנו שנתיים כאלו: כן, מחקר ארוך ורציני שנערך באוניברסיטה הנחשבת לונדון סקול אוף אקונומיקס בדק ומצא - השנתיים המאושרות בחיינו הן, על פי הסטטיסטיקה כמובן, גיל 23 וגיל .69
המחקר נערך בקרב 23 אלף נבדקים מכל הגילים בטווח שבין 17 ל־- 85 כך שהאושר והיעדרו בשנות הילדות לא תועדו כאן, וגם יכול להיות שיש שנה מאושרת להפליא גם בגיל ,116 אך לעולם לא נדע זאת.
עוד חדשות בריאות:
- ד"ר אוז בדרך לארץ: מה העצות שלו להרזיה?
- די להתחסד: גם תורמי איברים צריכים לקבל תשלום
- תופעה: ישראלים עוברים ניתוחים במזרח ירושלים
ההסברים למה דווקא הגילים הללו מהווים "שיא אושר" באופן ממוצא בחיים מעניינים: גיל 23 מסמן את תחילת החיים הבוגרים, בהם יש מצד אחד ביטחון ועצמאות ומצד שני העתיד נראה פרוש בפניך - וזו אחת הסיבות המרכזיות לאושר.
המחקר גם בדק את "תחזית האושר" של אנשים לגבי עתידם, ומצא שצעירים בתחילת שנות ה־20 בחייהם מעריכים את האושר והסיפוק מחייהם בעתידם באופן מוגזם של כ־10 אחוז. האופטימיות הזו אולי מופרכת, אך היא זו שגורמת לנו לחוש מאושרים באותו הרגע בתחילת שנות ה־20 שלנו.
מדד האושר שלנו צונח באופן עקבי לאורך שנות ה־,30 ה־40 ותחילת ה־- 50 מה שמוכר בפי כולם כ"משבר אמצע החיים" - כשאנו מתוסכלים מכל הדברים אותם לא הצלחנו להשיג. נקודת השפל באושר בחיינו היא גיל ,55 ואז הרמה מתחילה לעלות באופן רציף עד גיל .69
"התיאוריה השכיחה הוא כי ההסבר למגמה הזו היא שזו הנקודה שבה השאיפות הלא ממומשות שלנו מתקופת משבר אמצע החיים ננטשות, ואנו לומדים להניח להם ולחיות בלעדיהן," מסביר החוקר הגרמני האנס שוורץ, שעמד בראש המחקר.
המחקר מצא שאנשים בגיל 68־69 עושים "הערכת חסר" לאושרם העתידי בכ־4.5 אחוז. כלומר הפסימיות היחסית היא גם זו שמאפשרת להם לא להיות מאוכזבים כל כך. עם זאת, המחקר בדק ומצא כי לאורך שנות ה־70 שוב ישנה ירידה מובהקת ברמת האושר, הקשורה בין היתר כמובן לבעיות בריאותיות ולחצים הולכים וגוברים שנובעים מאובדן אנשים קרובים.