שתף קטע נבחר
 

לידיעת הגולשים בים: תפריט ספורטיבי

מה אוכלים אחרי האימון? ירקות, חלבונים, סיבים תזונתיים וכּן - גם הרבה קינואה וטונה. הנה 2 מתכונים מהתפריט המיוחד והייעודי לעוסקים בפעילות גופנית שמושק ב-"ארומה" בשיתוף "וינגייט"

אחרי תפריטי הבריאות, בירות הבוטיק, הטבעונות, הילדים ואלוהים יודע מה עוד, גם הספורטאים זוכים בתפריט ייעודי. מאחורי היוזמה עומדת "ארומה ישראל", שמשיקה היום תפריט מיוחד לשוחרי הפעילות הגופנית שכולל מנות דל קלוריות, דל שומן, דל נתרן ועם 3 סוגי ירקות וסיבים תזונתיים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

התפריט נוצר בשיתוף מכון ווינגייט (אגב - אחד מראשי התוכניות בו, התזונאי יאיר להב, גם בנה לא מזמן תפריט דיאטטי ומיוחד עבור רשת ההמבורגרים "בלאק") והמנות יסומנו באופן בולט בסניפים, כשהם מותאמים לתזונה שלאחר האימון. כל מנה בתפריט עומדת בקריטריונים של עד 550 קלוריות, עד 400 מ"ג נתרן ל-100 גרם, 6% שומן לכל היור, 3 סוגי ירק או פרי, סיבים תזונתיים וכן קטניות ודגנים מלאים.

 

 (צילום: ודים דניאל) (צילום: ודים דניאל)
(צילום: ודים דניאל)

 

התפריט מלווה בהסברים על תזמון הארוחות שלאחר אימון וחשיבותן ובין המנות הנבחרות בו ניתן למצוא סלט טונה, סלט קינואה, סלט פסטה עם בולגרית וכריך צפתית חצילים (ר' מתכון).

 

 (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
(צילום: דודי מוסקוביץ)

 

גולשת הרוח האולימפית לי קורזיץ משמשת כפרזנטורית של התפריט. "אני ממליצה באופן אישי על סלט ירושלמי (ללא קרוטונים), בזכות השומנים הטובים שבטחינה, החלבונים שבחומוס, הוויטמינים שבירקות והפטרוזיליה בעלת התכונות האנטי דלקתיות", היא אומרת. רשמנו לפנינו.

  

כריך צפתית-חצילים

מהמתכונים האהובים של ארומה, שקל לשחזר גם בבית.

 

המרכיבים לכריך:

2 כפות ממרח טפנד זיתים

3 פרוסות חצילים קלויים או מטוגנים

50 גרם פרוסות גבינת צפתית 5%

2 פרוסות עגבנייה

2 פרוסות דקות בצל סגול

עלי אורוגולה

 

כריך צפתית חצילים (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
כריך צפתית חצילים(צילום: דודי מוסקוביץ)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים שכבה דקה של טפנד זיתים ומעליו מניחים את פרוסות החציל.
  2. מניחים מעליהם את פרוסות הגבינה, העגבניה, עלי אורוגולה והבצל.
  3. סוגרים לכריך.

 

סלט טונה

מתכון של ארומה ישראל.

 

המרכיבים:

1 קופסת טונה במים, מסוננת

2 מלפפונים, קצוצים גס

2 עגבניות, קצוצות גס

1/2 בצל קצוץ דק

5-6 זיתים

מיץ מחצי לימון

1 כפית שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את העגבניות, המלפפונים, הבצל והזיתים ומוסיפים שמן ומיץ לימון. מפזרים מעל טונה ומגישים מייד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
ארומה
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים