שופט בדובאי לבני זוג: חתונה או מאסר
גבר פקיסטני ואישה פיליפינית שקיימו יחסי מין מחוץ לנישואים עומדים למשפט בדובאי. מערכת המשפט שמבוססת על חוק השריעה איסלאמי נחשבת קשוחה, אבל השופט הפתיע כשהציע לבני הזוג להתחתן תמורת ביטול המשפט. מה הייתה התגובה?
יש אנשים שעבורם נישואים הם גרועים ממאסר: שני בני זוג עמדו למשפט בדובאי. האשמה – מין מחוץ לנישואים, עבירה חמורה באיחוד האמירויות הערביות ובעולם המוסלמי. השופט הציע עסקה לגבר הפקיסטני והאישה הפיליפינית – האישומים יבוטלו אם תסכימו להתחתן. הגבר הסכים אך האישה סירבה, וגזר הדין שצפוי להינתן בקרוב עלול לעמוד על חודשי מאסר רבים.
עוד
חדשות בעולם :"זה ייגמר בדם": מצרים על סף מלחמת אזרחים
חיסול ג'יימס בונד-סטייל: יריות מלוחית הרישוי
עכשיו מותר לומר: "נשיא צרפת, אתה אידיוט"
אם השופט לא היה מציע את העסקה יוצאת הדופן, התיק המשפטי הזה בדובאי ככל הנראה לא היה זוכה להתייחסות מיוחדת. חלקים רבים בעולם המוסלמי מיישמים חקיקה אדוקה של דין השריעה האיסלאמי, שאף מתיר לגזור עונש מוות על בני זוג שקיימו יחסי מין מחוץ לנישואים.
מערכת החוקים של דובאי עמדה בעין הסערה בימים האחרונים בעקבות מעצרה של נורבגית בת 24 שנאנסה באמירות הערבית, וכשהתלוננה במשטרה נכלאה בבית הסוהר בעוון קיום יחסי מין מחוץ לנישואים.
השחרור הגיע לאחר תרעומת רבה שעורר המקרה באירופה. הפרשה הבליטה את הניגוד בין התדמית המודרנית והידידותית למערב של דובאי העשירה לבין ערכי מערכת המשפטית שלה.
"אני מאוד מאוד שמחה", אמרה דללב לאחר שחרורה, "קיבלתי את הדרכון שלי בחזרה, חננו אותי. קיבלתי את החיים שלי בחזרה, זה יום גדול". אך לא רק דללב זכתה לחנינה. גם הסודני בן ה-33 שאנס אותה שוחרר לאחר שהואשם, בדיוק כמו קורבן האונס, בקיום יחסי מין מחוץ לנישואים.
ארגוני זכויות אדם העוקבים אחר הנעשה באמירויות קראו לשינוי חקיקה בנושא אלימות מינית. "אנחנו שמחים שהיא יכולה כעת לחזור הביתה לנורבגיה, אולם העובדה שזכתה לחנינה מרמזת על כך שהיא איכשהו אשמה בפשע", אמר רורי דונגי, דובר "מרכז האמירויות לזכויות אדם", "עד שהחוקים ישונו, קורבנות של אלימות מינית באיחוד האמירויות ימשיכו לסבול, ואנחנו נראה עוד מקרים כאלה".