מודל לחיקוי? אחמדינג'אד מקים אוניברסיטה
נשיא איראן היוצא, שספג לא מעט ביקורת על התנהלות כלכלית כושלת, חוזר לתחום החינוך. לאחר חודש של תהיות באשר לעיסוקו לאחר פרישתו, נודע היום כי הוא יקים אוניברסיטה טכנולוגית בבירה. והוא גם לא מתכוון לנטוש לגמרי את הגרעין
נשיא איראן היוצא מחמוד אחמדינג'אד אולי לא השכיל לנהל היטב את המצב הכלכלי במדינתו, אך הוא עצמו ככל הנראה מסודר: עם סיום תפקידו רשמית בשבוע הבא הוא יקים אוניברסיטה טכנולוגית בטהרן. כך דיווח היום (שבת) אתר החדשות האיראני "תסנים".
עוד חדשות בעולם:
המועצה הגבוהה לתרבות במדינה היא שהעניקה לו את האישור להקים את האוניברסיטה. הלימודים במקום יתמקדו בטכנולוגיית מידע, בננוטכנולוגיה, באווירונאוטיקה. כמו כן, אחמדינג'אד מסרב לנטוש את נושא הגרעין, ובמוסד שיקים ילמדו גם את מדעי הגרעין. אחמדינג'אד היה מרצה באוניברסיטה החל מ-1989, וב-1997 קיבל דוקטורט בהנדסה אזרחית ובהנדסת תחבורה.
אחמדינג'אד יסיים את תפקידו ב-4 באוגוסט, וחסן רוחאני יושבע תחתיו. רוחאני מתח ביקורת על אחמדינג'אד ואמר כי ניהל באופן כושל את משאבי המדינה. עוד אמר שאחמדינג'אד "השאיר הרבה עבודה אחריו".
ובינתיים – התקדמות במו"מ על הגרעין?
ראש ממשלת עיראק נורי אל-מליכי הודיע לארצות הברית שאיראן מעוניינת בשיחות ישירות עמה על תוכנית הגרעין שלה במעורבותה של עיראק.
כך אמרו גורמים רשמיים במערב ל"ניו יורק טיימס" אתמול.
גורמים במערב אמרו: "מיסוד ערוץ בילטרלי הוא תנאי חשוב אך לא מספיק להגעה להסכם. מציאת פשרה בין הצדדים תהיה קשה מאוד". בכירים במחלקת המדינה האמריקנית סירבו להגיב על דבריו של אל-מליכי, אולם אמרו: "עיראק היא בת ברית של ארה"ב ומתנהלות עמה שיחות על בסיס קבוע על מגוון סוגיות, בהן איראן".
דובר במחלקת המדינה הוסיף: "כבר הצהרנו שנהיה נכונים לנהל מו"מ ישיר עם טהרן". הנשיא ברק אובמה אמר בעבר שלא יאפשר לאיראן להפוך לגרעינית והצהיר כי פעולה צבאית היא בגדר אפשרות.
Read this article in English