שתף קטע נבחר

הפתעה בשקית: 4 מתכונים בקלי קלות

למי יש כוח לצלות עוף בתנור במשך נצח נצחים ואז עוד לנקות את התבנית המפויחת? לא לנו. שלל מתכוני חג עם שקית אפייה: כרובית בטחינה, עוף ואפילו קינוח

כרובית בטחינה

כרובית שלמה, צלויה ושזופה ברוטב סמיך.   

 

עוד בערוץ האוכל:   

 

המרכיבים:

1 כרובית

1/2 כוס טחינה גולמית

מלח, פלפל

מיץ לימון - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הכרובית: שוטפים את הכרובית במים ומכניסים לשקית אפייה (שקית "קוקי"). סוגרים את השקית בסוגר המיועד ומחוררים 3-4 חורים קטנטנים ליד הסוגר.
  2. מניחים את השקית עם הכרובית בתבנית אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 45-50 דקות או עד לריכוך.
  3. מכינים את הטחינה: מערבבים היטב בקערה 1/2 כוס טחינה גולמית עם מיץ לימון ומעט מים. מתבלים במלח ופלפל.
  4. להגשה: מניחים את הכרובית בצלחת הגשה ויוצקים את הטחינה מעל.

 

(צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)
 

 

תבשיל תפוחי אדמה ופלפלים פיקנטי 

 

המרכיבים:

3-4 תפוחי אדמה

2 כפות שמן זית

מלח

3 כפות תבלין קייג'ון

 

אופן ההכנה: 

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים או לפרוסות צ'יפס עבות.
  2. מכניסים את תפוחי האדמה לשקית אפייה (שקית "קוקי") ומוסיפים שמן זית, מלח וקייג'ון. סוגרים את השקית ומנערים עד שכל תפוחי האדמה נצבעים באדום.
  3. מחוררים באמצעות קיסם כמה חורים זעירים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך ל-45 דקות.

 

(צילום: לירון אלמוג) (צילום: ynet) (צילום: ynet)
(צילום: לירון אלמוג)

 

עוף ותפוחי אדמה אפויים בצ'ילי מתוק ודבש

ארוחה שלמה ומשביעה בתבנית אחת.

 

גיוון: את תפוחי האדמה הקלופים מחליפים ב-15-20 תפוחי אדמה קטנטנים בקליפתם (שטופים כמובן).

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים ל-2-4 סועדים:

8 שוקיים (פולקע), או 4 כרעיים מחולקות

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

4 כפות דבש

2 כפות סויה

3 שיני שום פרוסות, או כתושות

מלח, פלפל

3-4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לפרוסות או לרבעים

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את חלקי העוף ותפוחי האדמה לשקית אפייה. מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק, דבש, סויה ושום, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. סוגרים את השקית בעזרת הסוגר המיועד ומלפפים. מנערים היטב עד שכל הרכיבים יצופו ברוטב.
  2. מחוררים בקיסם 3-4 חורים קטנטנים (רצוי קרוב לסוגר כדי שלא יצאו נוזלים מהשקית בזמן האפייה).
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.

 

תפוחים צלויים וקינמון

קינוח חגיגי שאפשר להגיש חם או קר.

 

המרכיבים ל-4-8 מנות:

4 תפוחים ירוקים (זן גרני סמית), קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

4 אגסים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

4 כפות סוכר חום

1 כף מחוקה קינמון - אפשר גם יותר אם אוהבים

מיץ משני לימונים

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את קוביות האגסים והתפוחים לשקית אפייה. מוסיפים לימון, סוכר וקינמון וסוגרים את השקית בעזרת הסוגר. מלפפים היטב ומנערים את השקית קלות.
  2. מניחים על תבנית ומחוררים בקיסם 3-4 חורים קטנטנים (קרוב לסוגר). אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10 דקות. מגישים מצונן מהמקרר או חם, לצד גלידת וניל ועם נוזלי הבישול.

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירון אלמוג
ארוחה שלמה במחבת. עוף ותפוחי אדמה אפויים בצ'ילי מתוק ודבש
צילום: לירון אלמוג
מומלצים