שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר

מגולגלים בסטייל: 5 מתכונים עם עלי סיגר

שאול בן אדרת מפציר בכם לשכוח את כל מה שחשבתם על עלי הסיגר ולתת צ'אנס לבצק הפריך והזהוב הזה, שישמח להתמלא כמעט בכל דבר. הוא מגיש מתכונים מגולגלים בכל טוב: סיגר בשר, אגרול ביתי ממולא בירקות קריספיים, פסטייה בנוסח מרוקאי עם בשר וצימוקים ועוד

הם פריכים, קלים להכנה וניתן למלא אותם בכל טוב, ואחרי טיגון קצר או אפייה מתקבלת חבילה קטנה של אושר עטופה בבצק דק, זהוב ופריך.

עלי הסיגר הם אופציה נהדרת לאירוח ולצד זה יכולים גם לשמש כארוחה קלילה ולא מחייבת, רק להוסיף מטבל או סלט קטן בצד - והרי לכם מנה לתפארת.

 

עוד בערוץ האוכל:  

   

 

קלאסי: סיגר בשר עם צנוברים

יופי של מנה ולא רק באולמי חתונות - בשר טחון מתובל כמו שאוהבים, מגולגל בעלה דקיק שבטיגון הופך לקריספי ומתפצח בפה. מוגש לצד מטבל של טחינה ואריסה. 

 

החומרים ל-4 מנות: 

8 עלי סיגר

200 גרם בשר בקר טחון

1 כף שמן זית

50 גרם שומן כבש טחון

1 בצל אדום קצוץ

2 כפות צנוברים

1 כף נענע קצוצה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1כפית בהרט

מלח, פלפל

  

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל במחבת עם שמן זית עד להזהבה. מוסיפים בשר בקר, שומן כבש, צנוברים, נענע, פטרוזיליה ובהרט ומטגנים כדקה נוספת.מתבלים במלח ופלפל ומקררים.
  2. מניחים כף בשר גדושה במרכז עלה הסיגר, לאורכו. מגלגלים לסיגר, מדביקים את הקצוות עם כף קמח שמדוללת בכף מים.
  3. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות או עד שמזהיב.
  4. להגשה: מגישים עם מתבלים של טחינה ואריסה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

אגרול ביתי

האסוציאציה הראשונה העולה בהקשר לאגרול היא בצק מטוגן ותעשייתי, עם ירקות מדולדלים ורוטב מתוק מדי. אך זה לא חייב להיות כך: אם מקפידים שהירקות יישארו קריספיים והתיבול יהיה עדין - מקבלים אגרול ביתי מנצח שישמש מנה נפלאה לאירוח או כתוספת לארוחה.  

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

המרכיבים ל-4 מנות:

8 עלי סיגר

1 זוקיני צהוב

1 זוקיני ירוק

1 גזר מקולף

מקל כרישה באורך 10 סנטימטרים

חופן נבטים עבים

חופן כרוב סגול קצוץ

1 כפית שום כתוש

1 כפית סוכר

1 כפית סויה

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק חריף

1/2 כפית שמן שומשום

2 כפות שמן סויה

 

אופן ההכנה: 

  1. קוצצים ירקות לרצועות דקיקות וארוכות. מקפיצים עם שמן סויה את הירקות כדקה, לדרגת אל דנטה.
  2. מתבלים בסוכר, סויה, צ'ילי מתוק, שמן שומשום ושום. מערבבים את כל המרכיבים ומשאירים להתקרר.
  3. מניחים במרכז עלי הסיגר כף גדושה של הירקות המוקפצים ומגלגלים למעין סיגר גדול. מדביקים את הקצוות באמצעות חלמון ביצה או באמצעות תערובת של קמח ומים (כף אחת של קמח וכף אחת של מים).
  4. מטגנים בשמן עמוק וחם כ-3 דקות או עד עד לקבלת צבע זהוב.
  5. להגשה: רוטב צ'ילי מתוק בצד.

 

מהמטבח המרוקאי באהבה: פסטייה מעלי סיגר

אחת ממנות הדגל של המטבח המרוקאי. פרגיות או עוף, קינמון, אגוזים ותבלינים - כל אלו עטופים בבצק חמים ובקישוט של אבקת סוכר וקינמון מלמעלה. השילוב בין הטעמים של מתוק, מלוח וחריף מעניקים למנה גוון ייחודי ונותנים כבוד לבצק הדקיק.

 

המרכיבים ל-4 פסטיות קטנות:

300 גרם חזה עוף

2 כפות צימוקים

2 כפות שקדים פרוסים

2 כפות כוסברה קצוצה

1 בצל קצוץ

1/4 כפית קינמון

מעט ציפורן

1/4 כפית כורכום

מעט אבקת סוכר

4 דפי עלי סיגר

1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את חזה העוף בסיר עם מעט מים עד שמלבין, מצננים וקוצצים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. מטגנים את הבצל עם כף שמן עד להזהבה, מוסיפים את קוביות חזה העוף שהוכנו קודם ותוך כדי ערבוב מכניסים לסיר את הכוסברה, הצימוקים והשקדים.
  3. ממשיכים לערבב ומוסיפים קינמון, ציפורן וכורכום, מבשלים מעט על אש קטנה ומניחים שיתקרר.
  4. לוקחים את עלי הסיגר ומניחים במרכז העלה כף מתערובת העוף, מלפפים וסוגרים את הקצוות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות או עד להשחמה.
  5. להגשה: מקשטים מעל עם אבקת סוכר ואבקת קינמון.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
   

 

הפתעה בבצק - בוריק

זוהי מנת רחוב שהפכתי לגורמה, מעין "שקית של הפתעות" - עלה סיגר במילוי ביצה או תפו"א (או שניהם יחד), מטוגן בשמן עמוק בתיבול פשוט של מלח ופלפל.

מומלץ לאכול ביד, לפזר פירורים ולא לפחד מהחלמון שנוזל.  

 

המרכיבים ל-1 מנה:

1 דף עלה סיגר- אפשר לקנות בסופר (מגיעים קפואים ועגולים)

1 ביצה

1 כף מחית תפוח אדמה מבושל בתיבול מלח ופלפל (פירה)

שמן

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים באמצע העלה את מחית תפוח האדמה. שוברים ביצה באמצע ומקפלים לחצי.
  2. מטגנים כדקה בשמן עמוק ומעבירים לנייר סופג. מתבלים במלח ופלפל.
  3. להגשה: מגישים לצד חצילים שרופים או שמנת חמוצה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

בורקס 4 גבינות במעטפת עלי סיגר

מעטפת עלי הסיגר מקצרת תהליכים ובכמה דקות תוכלו להגיש בורקס לתפארת במילוי שלל גבינות שאוהבים.

 

החומרים ל- 4 מנות:

8 עלי סיגר

50 גרם קשקבל מגורד

50 גרם פטה

50 גרם רוקפור

50 גרם פרמז'ן

1 ביצה

1/2 כפית קצח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הגבינות עם הביצה.
  2. במרכז עלה הסיגר מניחים כף מתערובת הגבינות ומקפלים לקוביה או משולש.
  3. מורחים את הבצק בחלמון ביצה מדולל בכף מים, ומפזרים מעט קצח מלמעלה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות ומגישים מיד.

   

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים