שתף קטע נבחר

 

משפחות המחבלים: "אין שחרור? נטרפד העסקה"

נתניהו דחה את ההכרעה על שחרור האסירים הערבים ישראלים, בני משפחותיהם מאיימים בהפגנות ובסיכול המהלך כולו. "אם הממשלה תתעקש, גם אנחנו נתעקש. נדאג שהעסקה לא תעבור", מבטיח אחיו של רוצח החייל אברהם ברומברג

הם כבר ראו את שמות בני משפחותיהם ברשימות המשוחררים והאמינו שבקרוב ייפגשו עמם מחוץ לכלא, אבל כעת הם מבינים כי קרוביהם - מחבלים עם דם על הידיים - עשויים להישאר בבית הסוהר. בעקבות החלטתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להפריד בין ההחלטה על שחרור כלל האסירים לבין שחרור אסירים ערבים ישראלים, איימו בני משפחותיהם כי אם אלו יישארו בכלא הם ידאגו לסכל את המהלך כולו, שכולל גם את חידוש המשא ומתן המדיני.  

 

סוגיית שחרור האסירים - דיווחים נוספים ב-ynet:

בנט בהפגנה נגד נתניהו: לא לשחרור רוצחים

הפלסטינים מתעקשים: "ההבנות ברורות לחלוטין"

יחימוביץ' לשרים: תקשיבו לציבור, לא לקיצונים

 

נתניהו: יש מחיר לאי כניסה לתהליך מדיני    ( )

נתניהו: יש מחיר לאי כניסה לתהליך מדיני    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

משפחת יונס קיוותה לראות את כריס יונס, שרצח ב-1981 את החייל אברהם ברומברג, יוצא לחופשי בעסקת שליט. אבל יונס נשאר בכלא. אחיו נדים כבר היה בטוח שכחלק מהמחווה לרשות כרים ישוחרר כעת, אבל המחאה בממשלה נגד שחרור ערבים ישראלים עשתה את שלה, והובילה לדחייה נוספת. "כולם צריכים להבין שהעסקה לא תעבור ללא שחרור האסירים אזרחי ישראל", מאיים האח. "אם ממשלת ישראל תתעקש, גם אנחנו נתעקש. יש לנו את הדרך שלנו לבטל ולעכב את העסקה".

 

האח יונס טוען כי "על הממשלה להיות יותר אמיצה בעניין שחרור האסירים ולא להיכנע למפגינים נגד השחרור. הם רק מעכבים את תהליך השלום. אם קשה לממשלה לשחרר אסירים אז צריך לחכות לממשלה חדשה שתדע לקבל החלטות לקידום תהליך השלום. בסופו של דבר האסירים ישוחררו, אם לא בעסקה הזו אז בעוד שנה".

 

משפחות שכולות הפגינו: "לא לשחרור רוצחים"    (צילום: אבי חי, ניצן דרור ורועי עידן)

משפחות שכולות הפגינו: "לא לשחרור רוצחים"    (צילום: אבי חי, ניצן דרור ורועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם וליד דקה מרצה עונש מאסר ממושך. דקה, יליד בקה אל-גרבייה, נידון ב-1987 למאסר עולם בגין פעילותו בחוליה שחטפה ורצחה את החייל משה תמם. אחיו אסעד דקה שוחח עם ynet וטען: "אני חוזר ואומר שאין עסקה ללא שחרור כל האסירים אזרחי ישראל. אם לא, צריכים לחזור שוב לשולחן המשא ומתן כדי להצביע על שחרורם". עם זאת, הוא עדיין מאמין שאחיו ייצא בקרוב מהכלא: "כולנו אופטימיים שכן ישחררו אותם, לא רוצים לשמוע תשובות שליליות. אחרת נצא לרחובות להפגין, נמשיך להיאבק למען כל האסירים".

 

על ההפגנות של המשפחות השכולות נגד שחרור האסירים אמר דקה: "לכל צד יש את המחיר שלו. אח שלי וליד שילם את המחיר וסבל הרבה, הוא יושב בכלא 27 שנים וכואב לו מאוד. גם לנו כואב הלב עליו".

 

אמו של אסיר ביטחוני מאזור המשולש הוסיפה: "על ממשלת ישראל לאשר את שחרור בני ואת שחרורם של כל ערביי ישראל. חשבנו שהיום נשמע בשורות טובות בנוגע לשחרורם, אבל לצערנו השחרור נדחה ואני מאוכזבת מאוד. זה הזמן לשחרר אותם בעסקה החדשה. אני רוצה לראות את בני בחיק המשפחה".

 

"העסקה לא תעבור". נדים יונס (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
"העסקה לא תעבור". נדים יונס(צילום: עידו ארז)

 

ראש הממשלה נתניהו אמר הבוקר לשרי הליכוד כי "כל החלטה על שחרור ערבים ישראלים, אם תהיה כזאת, תובא לאישור מחודש של הממשלה". הוא אף הבהיר כי צוות השרים בראשותו יקבע את דמות המשוחררים. הפלסטינים דרשו את שחרור ערביי ישראל כבר עתה, כתנאי לפתיחת המשא ומתן.

 

בישיבה אמר נתניהו כי להחלטה על שחרור האסירים "יש מחיר מאוד כבד, אבל יש גם מחיר לאי כניסה לתהליך. כניסה לתהליך מסייעת לאינטרסים האסטרטגיים של מדינת ישראל. כל פרובוקציה מצד הפלסטינים בתהליך תעצור את השחרורים. לא צריך להסביר לי מהי מלחמה בטרור, איבדתי את אחי שפקד על פעולה שמטרתה הייתה למנוע שחרור מחבלים. כמו בהחלטה הזאת גם במבצע עמוד ענן דעת הקהל הייתה שונה ודרשה שאמשיך במבצע ואכנס לעזה. חשבתי אחרת וכעת תושבי הדרום נהנים משקט שלא היה שם מעל לעשור".

 

סוגיית שחרור האסירים פילגה את הממשלה. שר הפנים גדעון סער, שהביע תמיכה בשחרור האסירים, אמר כי "זה אחד הימים הקשים לכולנו. הלב מתקומם נגד שחרור מחבלים. אני אצביע בעד. עליי ועל עוד חברים עברה שבת קשה של חיבוטי נפש. אבל כשרים בממשלה אין לנו את הפריבילגיה לבודד את הנושא הזה מהקשרו. קל ופופולרי להצביע נגד – אבל מה יקרה אם כולנו או אפילו מחציתנו יצביעו נגד? הצבעה

נגד משמעה שממשלת ישראל דחתה את הסיכום שאליו הגיעו ראש הממשלה עם מזכיר המדינה האמריקני".

 

מנגד, שר התחבורה ישראל כץ, אמר כי "אני מתכוון להצביע נגד ההחלטה לשחרר מחבלים רוצחים. ההחלטה על שחרור האסירים נועדה לאפשר את השיחות עם אבו מאזן ואני חושב שהתקדים הזה לא טוב למדינת ישראל".

 

במהלך הישיבה היום אישרה הממשלה להצבעה בקריאה ראשונה את טיוטת חוק יסוד: משאל עם. על פי ההצעה להפוך את חוק משאל העם לחוק יסוד, כל הסדר מדיני שבמסגרתו תעביר ישראל שטחים שבריבונותה יחייב קיום משאל בציבור.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נדים יונס עם תמונת אחיו
צילום: עידו ארז
מומלצים