שתף קטע נבחר

הרצליה: "הקמת דירות על החוף - בגלל הבחירות"

תנועת הירוקים במועצת העיר הרצליה טוענת כי אישור תוכנית הענק בשבוע שעבר, לבניית 10,000 יחידות דיור בחוף התכלת בעיר, מונעת משיקולים פוליטיים על רקע הבחירות המקומיות הקרובות. ראש העיר בתגובה: נמשיך בפיתוח ושדרוג העיר

האם יש קשר בין אישורי בזק של תוכניות בנייה גרנדיוזיות, לבין הבחירות המקומיות הקרובות? לפי המתנגדים לאישור תוכניות הבנייה בחוף התכלת בהרצליה - התשובה חיובית.

 

כתבות נוספות על הרצליה בערוץ הנדל"ן :

 

בשבוע שעבר הודיעה הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה הרצליה על אישור תוכנית להקמת כ-10,000 יחידות דיור על הקרקעות החקלאיות שבחוף התכלת, הממוקם בין כביש החוף לים, במקטע הדרומי של הרצליה ומצפון לחוף מנדרין התל-אביבי.

 

דרור עזרא, חבר מועצה באופוזיציה מתנועת הירוקים, פנה במכתב אל ועדת התכנון המחוזית בבקשה לפסול את ההחלטה של הוועדה המקומית. לדבריו, בניית 10,000 יחידות דיור על פני שטח של 2,000 דונם תגדיל את אוכלוסיית הרצליה בשליש. הוא הוסיף כי הוועדה המקומית לא הציגה בדיון את כל הנתונים הדרושים לאישור התוכנית, לא הציגה חלופות והסיבה האמיתית לאישורה היא הבחירות המתקרבות לרשויות המקומיות.

 

"מדובר באחת התוכניות המרכזיות והחשובות ביותר בעיר הרצליה ב-50 השנים האחרונות בשטח של כ-2,000 דונם, בסמוך לחוף הים", פתח עזרא את פנייתו. "הוועדה המקומית היא יוזמת התוכנית, והתכנון נעשה מטעמה ובמימונה. במסגרת ההכנות לתוכנית, התקיים מעין הליך שיתוף ציבור - כאשר לציבור הרחב לא הייתה כל השפעה. הייתה מועצה ציבורית שהיו בה עשרות אנשים, בעיקר מקרובי ראש העירייה הקודמת ונציגי בעלי הקרקע", טען.

 

"ספקות לגבי ההתנהלות"

במקביל לפנייתו של עזרא לוועדה המחוזית, שם תופקד התוכנית, פנתה אחת המתמודדות לראשות העיר, עו"ד יפה יגר, אל מבקר המדינה בטענה כי מדובר ב"סמיכות אירועים למערכת הבחירות המוניציפליות, כאשר שתי דמויות מרכזיות המעורבות בתהליכי האישורים הן ראש העירייה המכהן רק מאז הבחירות האחרונות לכנסת, עת (יעל) גרמן פינתה את מקומה ועברה לכנסת, והיום מתמודד על ראשות העיר - יונתן יסעור; ויו"ר הוועדה לתכנון ובנייה של הרצליה, שאף הוא מתמודד על ראשות העיר - צביקה הדר".

 

עוד טענה עו"ד יגר בפני המבקר כי "סמיכות זו מעוררת ספקות קשים באשר להתנהלות האמורה, ודורשת התערבותך בבדיקת דחיית קבלת ההחלטות והקשר העולה בינה לבין מערכת הבחירות וכל הנוגע אליה".

 

בשיחה עם ynet הוסיפה עו"ד יגר כי ההתנהלות מעלה חשדות כבדים באשר לקשר בין המועמדים לבעלי אינטרסים בקידום התוכניות, ואלו, לדבריה, עומדים לימינם במימון במערכת הבחירות בעיר.

 

נזכיר כי מדובר בתוכנית ענק שאושרה בשבוע שעבר אחרי עיכוב של יותר מ-40 שנה. מרבית הקרקע מוחזקת בידי בעלים פרטיים, וכ-500 דונם מהשטח נמצאים בבעלות רשות מקרקעי ישראל. קרקע זו היא לא רק העתודה הגדולה ביותר של הרצליה, אלא גם אחת מעתודות הבנייה האחרונות שנותרו בסמוך לחוף הים באזור המרכז, וערכה נאמד במיליארדי שקלים.

 

בעלי הקרקעות ניסו במשך שנים לפעול לקידום התוכנית, ואף טענו כי בשנות ה-70 של המאה הקודמת הצהירו רשויות התכנון כי בכוונתם לקדם את תכנון המתחם. אלא שמאז, התוכנית נדחתה מספר רב של פעמים באמתלות שונות, כאשר רק בשנת 2007 הוגשה התוכנית לאישור עקרוני של הוועדה המחוזית.

 

ראש העיר יוהונתן יסעור מסר בתגובה כי בכוונתו להמשיך בפיתוח ושדרוג העיר, תוך שמירה על הרצליה כעיר בת קיימא.

 

ראש הוועדה המקומית צביקה הדר מסר בתגובה: "ההחלטה שקיבלה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה היא החלטה המשקפת תכנון טוב ומאוזן, המביא בחשבון את האינטרסים של כל הצדדים הרלוונטיים. כל החלטה שאני מקבל היא לגופו של עניין ולטובת תושבי העיר הרצליה, ואני מקווה שהתוכנית תקודם במהירות האפשרית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייזנברג גרופ
חוף התכלת בהרצליה
צילום: אייזנברג גרופ
מומלצים