שתף קטע נבחר
 

האוצר: ירידה של 11% ברכישת דירות ברבעון

על פי נתוני משרד האוצר, ברבעון הראשון של שנת 2013 נרכשו 25,500 דירות - ירידה של 11% במספר העסקאות לעומת הרבעון הרביעי של שנת 2012. מדובר בירידה ראשונה לאחר 4 רבעונים רצופים של עליות במספר העסקאות. גם חלקם של המשקיעים ברכישות ממשיך לרדת

ברבעון הראשון של השנה נרכשו 25,500 דירות - ירידה של 11% במספר העסקאות לרכישת דירות, ביחס לרבעון הרביעי של 2012. כך עולה מהסקירה התקופתית של ענף הדיור שמפרסם היום (ב') אגף הכלכלה והמחקר במשרד האוצר. מדובר בירידה ראשונה לאחר 4 רבעונים רצופים של עליות במספר העסקאות.

 

 

כתבות נוספות על קניית דירה בערוץ הנדל"ן :

 

על פי נתוני האוצר, חלה ירידה של 11% במספר העסקאות לרכישת דירות יד שנייה וירידה של 6% במספר העסקאות לרכישת דירה חדשה. עם זאת, קשה לומר על סמך הנתונים הללו כי שוק הדיור בקיפאון, היות וכמות הדירות שנמכרה בתקופה שבין מרס 2012 לבין מרס האחרון גבוהה ב-12% מכמות הדירות שנמכרה בין מרס 2011 למרס 2012.

 

מנתוני האוצר עולה עוד כי חלקם של המשקיעים ברכישות ממשיך לרדת, אך אין זה אומר בהכרח שחלקם בבעלות על דירות קטן. ברבעון הראשון של 2013 ירד מספר העסקאות שביצעו קונים שכבר החזיקו בדירה אחת לפחות ב-20%, לעומת ירידה של 7% בלבד במספר העסקאות שביצעו קונים שרכשו את דירתם הראשונה.

 

עם זאת, חלה גם ירידה של 13% במספר הדירות שמכרו המשקיעים, וזאת לאחר עלייה מצטברת של 41% במדד זה מאז תחילת 2012. כלומר, פחות דירות נקנות להשקעה, אך במקביל פחות משקיעים מעוניינים לממש את השקעתם ולמכור.

 

 (באדיבות משרד האוצר) (באדיבות משרד האוצר)
(באדיבות משרד האוצר)

 

המשקיעים שולטים בתל-אביב

בינתיים, בתל-אביב ממשיכים המשקיעים לשלוט בשוק ותורמים להתנפחות המחירים. על פי נתוני האוצר, חצי מהדירות החדשות שנמכרו בתל-אביב ברבעון הראשון, נרכשו בידי קונים שכבר החזיקו בדירה אחת לפחות בבעלותם. כמעט חמישית מהקונים היו תושביה של מדינה זרה.

 

באוצר מסבירים כי "בפילוח גיאוגרפי, בולטים אזורי הפריפריה עם שיעורי ירידה הגבוהים משמעותית בהשוואה לירידה במספר העסקאות באזורי המרכז וירושלים. מי שמיתנו את הירידה בעסקאות באזורים אלו היו משפרי הדיור, אשר שמרו על יציבות".

 

על פי הנתונים, מספר הדירות שרכשו משפרי דיור ברבעון הראשון של 2013 עמד על 9,900 דירות - ירידה של 9% בהשוואה לרבעון הקודם. נזכיר כי לגבי אוכלוסייה זו הוחמרו תנאי המימון למשכנתאות על ידי בנק ישראל באוקטובר האחרון.

 

בפילוח גיאוגרפי בולטות ירידות חדות, מעבר לממוצע הארצי, ברכישות משפרי הדיור באזור רחובות ובאזור באר שבע. מנגד, נרשמה יציבות באזור המרכז ובאזור ירושלים, וירידה מתונה יחסית באזור השרון.

 

 (באדיבות משרד האוצר) (באדיבות משרד האוצר)
(באדיבות משרד האוצר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
אחרי עלייה רצופה: ירידה במספר העסקאות
צילום: אבי רוקח
מומלצים