שתף קטע נבחר

 

שותים ומרזים: תפריט דיאטת מיצים להרזיה

סחיטת פירות וירקות תספק לכם זריקה אדירה של ויטמינים, מינרלים וחלבונים. מה ההבדל בין מיץ ירוק לשייק, ולמה צום נוזלים הוא "שולחן הניתוחים של הטבע"? כתבה שנייה בסדרת הדיאטה שכבשה את אמריקה ותביא אתכם אל משקל היעד

אם את באמת רוצה להיראות מדהים, את צריכה להתרגל לשתות את הרכיבים התזונתיים שלך! מיץ הוא המוזה והתרופה שלך. הוא גם אחד מסודות היופי השמורים ביותר בעולם. בין שאת מתאפרת במוצרים זולים ובין שאת לקוחה קבועה של חברות האיפור היוקרתיות ביותר, אם לא תשתי מיץ ירוק את בעצם מבזבזת את כספך לריק.

 

 

הכתבה הקודמת בסדרה:

 

ומה שטוב יותר, שתיית מיץ ירוק מסייעת לעיכוב תהליך ההזדקנות ועשויה אף להחזיר את הגלגל מעט לאחור. מיץ ירוק מפחית דלקת, מנקה את הגוף, מווסת את פעולת המעיים ועוזר לירידה במשקל.

 

מיצים ירוקים

מיצים ירוקים מאזנים את רמת ה-pH ומעניקים לך זריקה ישירה של ויטמינים, מינרלים, אנזימים, חלבונים וחמצן. שתיית מיצים תעזור לך לבנות את עצמך מחדש בעזרת חומרי הגלם הטובים ביותר על פני כדור הארץ. הסרת סיבי הצמח בתהליך הסחיטה מקִלה את העיכול.

 

תוך דקות מזמן שתיית המיץ הירוק, גופך מקבל אספקה אדירה של דלק מיטבי שמזין את התאים ומסייע לשיקום המערכת החיסונית. חשבי כמה הרבה מלפפונים, עלי קייל וגבעולי סלרי נכנסים ב-1-0.5 ליטר מיץ. כמעט שאי אפשר לאכול כמות כזו בבת אחת, אבל בצורת שתייה, את מקבלת את כל הרכיבים התזונתיים מבלי להעמיס על הקיבה שלך כמות גדולה מדי.

 

אבל מה לגבי הסיבים התזונתיים? רבים חוששים שהוצאת הסיבים תגרום לעלייה חדה ברמת הסוכר בדמם, שכן שתיית המיץ גורמת לספיגה מהירה של סוכר, ללא הסיבים שמאיטים את התהליך. תגובתי היא שבהשוואה למיצי פירות או מיצים שמכילים הרבה גזרים, סלקים או תפוחים, מיצים ירוקים גורמים לעלייה מזערית בלבד ברמת הסוכר. מובן שרמת הסוכר תעלה מעט, אך אין בכך כל סיבה לדאגה.

 

עדיף לשתות את המיץ על קיבה ריקה. ערבוב נוזלים עם מוצקים מאט את תהליך העיכול. מוטב שתשתי את המיץ ותחכי כ-35-30 דקות לפני שתאכלי משהו מוצק.

 

מלפפונים הם בסיס נפלא למיץ, שכן הם בסיסיים, עשירים בוויטמין C ותורמים לניקוי הגוף מרעלים. אלה הם ירקות עתירי מים בעלי טעם מעודן שאינם מכבידים על מערכת העיכול. דחפי מלפפון אחד או שניים למסחטה וזה הכול. יש לך משקה פלאים ירוק ובריא! אם את משתמשת במלפפונים אורגניים, תוכלי לסחוט אותם עם הקליפה. את הסוגים הקונבנציונליים יש לקלף קודם, שכן הם מכוסים בשאריות של שעווה וקוטלי חרקים.

 

כשתהיי מוכנה להגביר את הקצב, הוסיפי למלפפונים מספר גבעולי סלרי – מקור מצוין למינרלים (במיוחד אשלגן) וויטמינים ממשפחת B. השתמשי רק בסלרי אורגני, מכיוון שהסלרי הקונבנציונלי מלא שאריות דביקות ומגעילות של חומרי הדברה. אחרי שתלמדי לאהוב את השילוב הקלאסי הזה, הוסיפי בהדרגה עוד עלים ירוקים גדולים וירקות אחרים, סוג אחד בכל פעם.

 

ההוספה ההדרגתית אמורה לאפשר לך ליהנות מהיתרונות הירוקים שלהם מבלי לסבול מהפרעות עיכול מיותרות. אני אוהבת במיוחד עלים מחוללי ניסים שטעמם מתוק, כמו חסה ערבית, נבטי אפונה וגבעולי ברוקולי. בהמשך, הוסיפי ירקות עליים בעלי סגולות ריפוי משמעותיות וטעם חזק יותר כמו קייל, מנגולד, שומר, גרגיר הנחלים, שן הארי, כרוב, עלי סלק, כוסברה, תרד, שום, פטרוזיליה וג'ינג'ר (אבל לא את כולם ביחד!).

 

להמתקת המיץ, הוסיפי לו גזר, סלק או פלפל כתום, או לחלופין, פרי בעל אינדקס גליקמי נמוך כמו תפוח קטן או אגס. הכמויות המדויקות משתנות לפי גודל המנה. לרוב, היחס הרצוי הוא 3:1 לטובת הירקות – שלושה ירקות ופרי אחד. אמצי את היחס הזה גם כשאת סוחטת גזרים וסלקים, שמכילים לא מעט סוכר.

 

מרכיב נהדר נוסף למיץ הוא לימונים מקולפים או פירות הדר אחרים, שממתנים את המרירות של העלים הירוקים, הקשים לעיכול עבור הגברות המעודנות שבינינו.

 

למיצים ארוזים שנמכרים בחנויות כמעט שאין ערך תזונתי כלשהו. למיצים מפוסטרים יש חיי מדף ארוכים יותר, אבל מכיוון שהם חוממו בטמפרטורות של מעל 63 מעלות, אין בהם אנזימים, הידועים גם בכינוי "כוח החיים". זכרי גם שמיצים ארוזים מכילים גם כמויות גדולות של סוכר, צבעי מאכל, חומרי טעם מלאכותיים וחומרים משמרים.

 

אספקה אדירה של דלק מיטבי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אספקה אדירה של דלק מיטבי(צילום: shutterstock)
 

 

מסחטות ובלנדרים

תוכלי למצוא מגוון רחב של מסחטות במחירים שונים, אך אל תתפשרי על איכות. ברוב למסחטות זולות יש מנוע חלש שאינו מצליח להתמודד כראוי עם פירות וירקות קשים יותר, כמו גזרים, ולא סוחט מספיק מיץ מירקות עליים ירוקים. בקצה השני של הקשת מצויות המסחטות המקצועיות. האם יש משהו טוב באמצע? כן.

 

בלנדרים ומעבדי מזון נפוצים מאוד להכנת שייקים. מרבית האנשים משתמשים בהם נוסף על מסחטת המיץ, משום שיש פירות וירקות שקשה להפיק מהם מיץ ולכן עדיף לכתוש אותם. כמו כן, קיימים מרכיבים – כמו זרעי פשתה, צמחים מיובשים ונבט חיטה – שקל יותר להוסיפם למשקאות כתושים (שייקים) מאשר למיצים. בלנדרים חותכים את המזון לפיסות קטנטנות ומאפשרים לנו לשתות את המחית יחד עם המיץ.

 

בלנדרים מרסקים את הפירות והירקות (ואפילו את הזרעים) עד שמתקבלים חלקיקים מיקרוסקופיים. מרבית המשקאות או השייקים שהוכנו בבלנדר זקוקים לתוספת של מיץ. מומלץ להשתמש במסחטת מיץ ולסחוט פירות או ירקות ואז להוסיף את המיץ לירקות ולפירות שבבלנדר, כדי להשלים את המתכון.

 

שייקים

דרך מצוינת נוספת להשיג תזונה נוזלית, היא להכין שייקים ירוקים וטעימים מפירות וירקות. השייקים קלים להכנה ואינם מחייבים הכנה רבה וניקוי ממושך. בנוסף, כדי להכין אותם את צריכה מכשיר חשמלי אחד בלבד – בלנדר! ההבדל בין מיץ לשייק הוא שהשייק כולל גם את הציפה, לכן הוא מכיל את כל הסיבים הנהדרים של הפירות והירקות שבו. 

 

השייקים מאזנים את רמות ה-pH והסוכר בדם ואילו הסיבים עוזרים לספיגת הרעלים. תוכלי להוסיף לשייקים שומנים טובים, אבקות איכותיות של חלבון צמחי, וזרעים טחונים של פשתן וגרעיני צ'יה. שייקים משביעים יותר ממיצים ומספקים אנרגיה רבה יותר.

 

כשאת מכינה שייקים, רצוי שתאמצי את היחס 3:1 בין הירקות לפירות שעליו המלצתי גם למיצים. בקיץ, כדאי להשתמש בפירות יער, שכן האינדקס הגליקמי שלהם נמוך. אפונה ירוקה מתוקה/ריחנית ונבטי חמניות הם רכיבים אדירים! יש בהם שפע של חמצן וחלבון. האפשרויות החביבות האחרות כוללות תרד, קייל וחסה אדומה.

 

לירקות עליים סגולות ריפוי משמעותיות (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
לירקות עליים סגולות ריפוי משמעותיות(צילום: shutterstock )

 

צום

צום הוא שולחן הניתוחים של הטבע. צום אינו כרוך בהרעבה, תסכול או הגבלה קלורית, אלא במנוחה ממזון מוצק. גם כשתצומי, תספקי לגופך שפע של רכיבים תזונתיים (וחמצן!), אלא שהם יהיו בצורתם הנוזלית. הצום מאפשר לגופך לנוח מהעבודה הקשה והמתישה של פירוק המזון ועיכולו, במיוחד כשמדובר בכמויות גדולות של האוכל הירוד האופייני לתזונה המערבית המודרנית. כשאת צמה, משתחררים ממך הרעלים שהצטברו במעי, בכבד, בריאות, בשלפוחית השתן, בסינוסים, בעור ובכליות, מה שמאפשר לגופך לתפקד טוב יותר.

 

האם את חייבת לצום כדי לנקות את גופך? לא. לפחות לא בהתחלה. בשלב הראשון, הימנעות מבשר, ממוצרי חלב, ממזונות מעובדים ומעמילנים תוך כדי הוספת מזונות ומשקאות בסיסיים עשויה להספיק כדי לאפשר לפנות את כל האשפה שהצטברה אצלך.

 

שתי, הזיני את גופך ושתי עוד! זו המנטרה של הצום הבריא. שתי הרבה מיצים ושייקים ירוקים, מים מטוהרים עם לימון ותה צמחים. כשאני צמה, אני שותה 2.7-2 ליטרים של מיץ ירוק טרי ואורגני – כחצי ליטר בכל פעם. ייתכן שהכמות הזו גדולה מדי בשבילך. אם הצום שלך כולל שייקים, קרוב לוודאי שלא תצטרכי לשתות מהם כל כך הרבה, שכן השייקים סמיכים יותר ממיצים. רק הקפידי לשתות מספיק כדי שלא תהיי רעבה.

 

התכווצות רעב קטנה לא תזיק, אבל את לא אמורה לסבול! אם הבטן שלך מקרקרת, שתי עוד מים או תה צמחים. אחרי 24 שעות סיימי את הצום עם שייק ירוק או מרק חי טחון מירקות, מעשבי תיבול ומתבלינים.

 

יום של צום מיצים – לוח זמנים

7: 240 מ"ל מים עם לימון ומעט פפריקה חריפה: משקה זה מנקה את הכבד וממריץ את זרימת הדם. אם תרצי, תוכלי לשתות את תה הצמחים החביב עלייך לאורך כל היום.

 

9-8: 600-470 מ"ל מיץ ירוק ממלפפון, סלרי, גבעולי ברוקולי, קייל, חסה ערבית, אגס וחתיכת שורש ג'ינג'ר בגודל 1.5 ס"מ.

 

11: 600-470 מ"ל מיץ ירוק.

 

13:00: 600-470 מ"ל מיץ ירוק.

 

16:00: 600-470 מ"ל מיץ ירוק! במידת האפשר, שתי 120-60 מ"ל של מיץ עשב חיטה.

 

19:00-18:00: לארוחת הערב, את יכולה להמשיך עם המיץ או לשתות שייק או מרק חי טחון. אם את לא מרגישה טוב או שאת מעדיפה לשבור את הצום עם מזון מוצק, אכלי סלט קל או ירקות מאודים עם מעט שמן זית ומלח ים או מרק מיסו עם עלים ירוקים ובצלצלים קצוצים היטב.

 

המידע המלא בספר "דיאטה סקסית משגעת " מאת כריס קאר, בהוצאת פוקוס. עריכה מדעית: ליאורה אקוקה גולדברג, יועצת תזונה




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מיץ ירוק במקום תרופה
צילום: shutterstock
דיאטה סקסית משגעת, הוצאת פוקוס
ד"ר רק שאלה
מומלצים