שתף קטע נבחר
 

עיצומים ברותם אמפרט עקב תקלה במחפר חשמלי

ועד עובדי המפעל מנע כניסת קבלנים לאתר, בעקבות החלטת ההנהלה להעביר את עבודת מחלקת המחפר החשמלי לידי קבלן חיצוני. ההנהלה: זו הפרה של ההסכם הקיבוצי. בית הדין לענייני עבודה שלח את הצדדים לגישור

ועד העובדים במפעל רותם אמפרט, השייך לקונצרן כי"ל, החל אתמול לנקוט בעיצומים ומנע כניסת קבלנים לאתר המפעל בנגב. הסיבה: תקלה במחפר חשמלי. הנהלת המפעל הגישה בקשה לקבלת צו מניעה זמני דחוף, בטענה שהוועד מפר את ההסכם הקיבוצי הקובע חובת שקט תעשייתי. בית הדין לענייני עבודה בבאר שבע שלח היום (ב') את הצדדים לגישור.

 

עוד בערוץ קריירה :

 

מדובר במחפר החשמלי המסייע בהליך כריית הפוספטים ושוקל כ-700 טון. מכיוון שעלותו של מחפר חדש עומדת על כ-30 מיליון שקלים, הנהלת המפעל החליטה להעביר לעת עתה את עבודת המחפר לידי קבלן חיצוני. בוועד כועסים על ההחלטה וטוענים, שהיא פוגעת בעובדי "מחלקת מחפר חשמלי", המונה כ-25 עובדים.

 

בבקשה לקבלת צו מניעה, שהוגשה באמצעות משרד עו"ד נחום פינברג ושות', ציינה ההנהלה כי המחפר החשמלי הינו כבן 25 שנה וכי הם נאלצים לתקנו מפעם לפעם בעלויות גבוהות. בתוך כך מצוין, כי רק בשנת 2006 הושקעו 2 מיליון שקל בשדרוג מערכת הבקרה של המחפר וברכישת חלפים, אך התיקונים לא עזרו ובמהלך השנתיים האחרונות הושבת המחפר למשך כ-300 יום.

 

עוד מצוין בבקשה, כי דו"ח בדיקה של חברת היצרן "קטרפילר", קבע כי תיקון הכלי לא יאריך את חייו באופן משמעותי וכי החברה אינה מוכנה ליטול אחריות לכל אירוע בטיחותי שיתרחש עקב גילו של הכלי. באשר לרכישת מחפר חדש - החברה מציינת כי לא בטוח שהדבר כלכלי, על רקע סימן השאלה המרחף מעל הכרייה בשדה בריר וכן הסכנה להתלקחות פצלי שמן באזור הכרייה - דבר שגרם לתושבי ערד ודימונה להתלונן במשרד להגנת הסביבה על מטרדי עשן וריחות. 

 

העובדים: ניסיון לחסל את עבודת המחלקה

בתשובתם לבית הדין ציינו נציגי העובדים, כי המחפר מהווה את ליבת העבודה במכרה, דבר שהביא להקמת מחלקת המחפר החשמלי. לטענתם, הנהלת החברה מנצלת את התקלה הזמנית על מנת לבצע "מחטף", ולחסל את עבודת המחלקה.

 

בוועד טוענים כי ההנהלה נקטה בסחבת בתיקון המחפר, הוציאה עובדים ותיקים לפרישה מוקדמת והסתירה מהם מידע. עוד טוענים נציי העובדים, כי עלותו של מחפר חדש הוא זניח בהשוואה למחזור הכספים ורווחיה הנקיים של החברה, שלא פעם עלו על 100 מיליון דולר בשנה.

 

נציגי העובדים הוסיפו כי הם הסכימו אמנם לשקט תעשייתי בהסכם שנחתם בשנת 2011, אך הדבר לא כלל את נושא המחפר. לטענתם, הם מעולם לא הסכימו להעביר את העבודה במחפר לידי גורם חיצוני, למעט לתקופה קצרה וקצובה.

 

בדיון שנערך בבית הדין לעבודה בבאר שבע, החליטו הצדדים לבחון את המלצתו, לפיה לא יינקטו צעדים ארגוניים בשאלת המחפר עד לקיום דיון בבקשה. בינתיים יקיימו הצדדים מו"מ אינטנסיבי כדי להסדיר את העבודה במחלקה.

 

נציג ההנהלה, עו"ד עמי שחר, אמר בדיון, כי "ההחלטה האם לרכוש מחפר חדש בעלות של עשרות מיליוני שקלים היא החלטה עסקית מובהקת ואינה יכולה להיות עילה לשביתה".

 

יו"ר ההסתדרות נגב מרכזי יוסי הובר, מסר כי "מדובר בנושא רגיש והנהלת החברה אטומה. למרות שהכרזתי על סכסוך עבודה, ניסינו להחדיר קצת שכל לקודקוד של ההנהלה. טענות ההנהלה לא רלוונטיות, וצר לי כי הם לא מכבדים את ההסכמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים