שתף קטע נבחר

 

סיפור מהסרטים: האוצר של המהרג'ה הלך ל...

הארינדר סינג בראר מהעיר פרידקוט שבהודו הוכתר למלך בגיל 3 והחזיק בהון עצום שכלל מבצר בן 350 שנה, אחוזות, קרקעות, זהב, תכשיטים, שדה תעופה ו-18 מכוניות פאר בשווי 4 מיליארד דולר. אחרי שני עשורים של מאבק משפטי קבע בית המשפט: "עוזרי המהרג'ה זייפו את צוואתו". אז למי הלך הכסף?

לסיפור הזה יש את כל המרכיבים להפוך לרב מכר. מהרג'ה (מלך גדול) הודי שהומלך בילדותו בשנות הארבעים של המאה הקודמת מחזיק בהון עתק מעבר לכל דמיון, נכנס לדיכאון עמוק בגיל מבוגר אחרי שאיבד את בנו היחיד ובסופו של דבר מת מצער.

 

עוד חדשות בעולם :

תעלומה: דקרו למוות כריש ותלו אותו מהזנב

רוסיה: ניאו-נאצים מפתים הומואים ומתעללים בהם

שבעה פועלים נפצעו בפיצוץ במפעל גז בפלורידה

האפיפיור הדהים: "מי אני שאשפוט הומואים?"

 

כמה חודשים לאחר מותו של המהרג'ה, בנותיו הנסיכות לא מקבלות את הארמונות, הזהב והקרקעות העצומים בגודלם שלטענתן מגיעים להן מתוקף היותן היורשות החוקיות. במקום זאת, הן קיבלו מדי חודש כמה דולרים מגורמים בארמון של אביהן שנאשמים על ידיהן במזימה לגזול מיליארדי דולרים באמצעות צוואה מזויפת.

 

 

הקרב על הירושה נמשך כמה עשורים עד שבשבת האחרונה הביא בית משפט בהודו את הפרשה אל סיומה. בית המשפט פסק כי הצוואה של המהרג'ה הארינדר סינג בראר מפרידקוט פוברקה. בעקבות הפסיקה יירשו בנותיו של המהרג'ה רכוש שמוערך בכ-4 מיליארד דולר.

 

שטחים ורכוש בכמה מדינות

השופט ראג'ניש קומאר שארמה מהעיר הצפונית צ'אנדיגאר מסר סוף סוף את פסיקתו בתיק שהובא לראשונה בפני בית המשפט בשנת 1992 על ידי בתו הבכורה של המהרג'ה אמריט קור.

 

הרכוש של המהרג'ה המנוח כולל מבצר בן 350 שנה, ארמונות ושטחים מיוערים בעיר פרידקוט, אחוזה בלב לבה של ניו דלהי שמוקפת בשטח רב ונכסים נוספים שמפוזרים בארבע מדינות. למהרג'ה היו גם 18 מכוניות שעדיין פועלות, בהן רולס רויס, דיימלר ובנטלי. ואם בזה לא די יש לו גם שדה תעופה בבעלותו בפרידקוט שמשתרע על פני 200 אקרים (כ-810 אלף מטרים רבועים) ונמצא בשימוש של הצבא ומדינת פוג'ב.

 

לצד הנכסים הרבים, המהרג'ה החזיק גם בזהב, תכשיטים, יהלומים, אבני אודם וברקת בשווי 10 מיליארד רופי (170 מיליון דולר).

 

אחוזת פרידקוט של המהרג'ה המנוח (צילום: AP) (צילום: AP)
אחוזת פרידקוט של המהרג'ה המנוח(צילום: AP)

 

בראר היה ילד-מלך שגדל בימיהן האחרונים של משפחות המלוכה ההודיות. הוא הומלך בגיל 3 למהרג'ה של ממלכת פרידקוט הקטנה במערב מדינת פונג'ב לאחר מות אביו והיה למעשה המהרג'ה האחרון במדינה.

 

המהרג'ה נכנס לדיכאון לאחר מות בנו היחיד

אחרי שהודו קיבלה עצמאות מבריטניה ב-1947, פרידקוט ומאות ממלכות קטנות אחרות סופחו לתוך המדינה החדשה. כל התארים והסמכויות המלכותיים בוטלו ומשפחות המלוכה קיבלו מהממשלה ההודית משכורת חודשית קבועה, שבוטלה ב-1971.

 

כמה מבני משפחת המלוכה שאיבדו את תואריהם הידרדרו לעוני וחלקם הפכו את ארמונותיהם למלונות פאר כדי שתהיה להם הכנסה קבועה. והיו כאלה, כמו המהרג'ה בראר, ששמרו על רווחיות האחוזות והנכסים שלהם והמשיכו לחיות חיים אקסקלוסיביים. אולם בשנת 1981, בנו של בראר, טיקה הרמוהינדר סינג, נהרג בתאונת דרכים והמהרג'ה נכנס לדיכאון. היה זה אז, טענו שלוש בנותיו, שעוזריו הנאמנים של המהרג'ה החליטו לנשל את משפחתו מההון שלה. העוזרים הקימו קרן נאמנות וכל הנאמנים בקרן היו המשרתים של המהרג'ה, גורמים בארמון המלוכה ועורכי דינו.


הבת הבכורה ואמהּ לא קיבלו שום כסף לאחר מות המהרג'ה (צילום: AP) (צילום: AP)
הבת הבכורה ואמהּ לא קיבלו שום כסף לאחר מות המהרג'ה(צילום: AP)

 

זמן קצר לאחר מותו של בראר ב-1989, פורסמה בפומבי צוואה שלו שלפיה כל רכושו יופקד בקרן הנאמנות שהקימו עוזריו. שתי בנותיו הצעירות של המהר'גה, דיפינדר קור ומהיפינדר קור, קיבלו שכר חודשי של 20 דולר ו-18 דולר בהתאמה. רעייתו של בראר, אמו ובתו הבכורה - היורשת החוקית - נושלו מהירושה ולא קיבלו דבר.

 

קרן הנאמנות אמרה לבית המשפט שהבת הבכורה אמריט קור נושלה מהירושה על ידי אביה משום שנישאה לאדם בניגוד לרצונו. היא סיפרה מנגד שאביה מעולם לא כתב צוואה ושהיא הייתה לצדו עד יום מותו.

 

בשני העשורים שחלפו מאז שהגיעה הפרשה לבית המשפט ועד שהשופט מסר את פסק הדין, השתנו דברים רבים. ערך הנכסים של המהרג'ה גדל פי כמה וכמה מונים. רק הנכסים בניו דלהי שווים כיום כ-350 מיליון דולר. אגב, בתו של המהרג'ה מהיפינדר קור כבר הלכה לעולמה ושתי בנותיו האחרות אמריט ודיפינדר נמצאות בשנות השמונים לחייהן.

 

עורך הדין של המשפחה המלכותית ההודית, ויקאס ג'יין, אמר לעיתון ההודי "פייננשל אקספרס" כי חלק מהונו של המהרג'ה בוזבז. על פי הדיווחים בתקשורת ההודית, קרן הנאמנות שוקלת להגיש ערעור לבית המשפט העליון נגד ההחלטה שקיבל השופט ראג'ניש קומאר שארמה. "הצוואה הייתה אמיתית ולא זויפה. אחרי שיעברו על פרטי הפסיקה, הנאמנים יוכלו להגיש ערעור לבית המשפט העליון", אמר ראנג'יט סינג, עורך דין שמייצג את קרן הנאמנות וצוטט בעיתון "טיימס אוף אינדיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצליח לשמור על רכושו לאחר נפילת הממלכות. בראר
מומלצים