הקייטנות נגמרות, ההורים עושים תורנויות
מי שיתעקש למצוא פעילות לילדים בקייטנות באוגוסט יצטרך לשלם יותר כסף, אבל יש גם דרכים אחרות להעסיק אותם בלי להשתגע ובלי לקרוע את הכיס. מטיולי משפחות משותפים ועד לתורנות הפעלות במהלך היום - הורים מספרים איך חוסכים
ברחבי הארץ הסתיימו אתמול (יום ד'), עם תום חודש יולי, הקייטנות המסובסדות, ומעתה ועד לסוף החופש הורים שירצו להמשיך ולהעסיק את ילדיהם בקייטנות יצטרכו לשלם הרבה יותר כסף. מי שירצו בכל זאת לשמור על שפיות כלכלית יצטרכו למצוא דרכים יצירתיות לשם כך.
עוד חדשות ב-ynet:
ירון סמימי בן ה-31, פעיל חברתי מנתיבות ויוזם קבוצת הצרכנות "נתיבות גרופ", הוא אב לשלושה ילדים בני 5, 6 וחצי ו-7 וחצי. סמימי דואג להפעיל את הילדים בחופש הגדול יחד עם הורים אחרים: "אנחנו משתדלים לנסות למצוא פעילויות יחד עם הורים אחרים. השבוע חזרנו מטיול של יומיים, מבית הארחה באזור ירושלים. במקום לנסוע עם 10 מכוניות, במקום שכל זוג הורים יבזבז דלק וינסה לשעשע את הילדים, שכרנו אוטובוס ויצאנו כולם ביחד. עשינו חידונים בדרך והפעלות".
סמימי מספר כי בטיול המאורגן הפרטי הזה שילמה כל משפחה 60 שקלים לטובת פרסים לילדים, וכמובן הוצאות הדלק היו נמוכות יותר. הוא הסביר כי מאחורי מהלכים כאלה עומדת מבחינתו אידיאולוגיה חברתית-כלכלית: "עשינו עם משפחות אחרות נסיעה לקיבוץ סעד, ביקרנו בפינת ליטוף לילדים, אכלנו ארוחת ערב והילדים נהנו. בכל מקום שאליו אנחנו מגיעים אנחנו בודקים מחירים, קודם כיחידים ואחר כך כקבוצה המבקשת לקבל הנחה".
סמימי אף אסף באמצעות פייסבוק הצעות מהורים ברחבי הדרום כדי להעסיק את הילדים, דוגמת הכנת העפיפונים והטסתם, תרגילי ג'גלינג, "חפש את המטמון" ועוד. והעיקר - הכול במינימום כסף ומקסימום כיף. "ניסינו להרים קייטנת הורים, כך שבמקום לשלם אלפי שקלים לקייטנה ההורים ייקחו על עצמם את ההפעלות", הוא מספר. "זה לא עבד בעיקר כי נזכרנו מאוחר מדי, אבל בשנה הבאה אנחנו נעשה את זה".
יעקב בנשיתי, בן 32 ואב לשישה ילדים שהגדולה בהם בת 11 וחצי והקטן בן שנתיים, נאלץ לגלות יצירתיות מיוחדת בחופש הגדול. "אנחנו עובדים קשה כדי להעסיק אותם. אני מנהל את המתנ"ס החרדי בנתיבות, ובכל יום יש פעילות שם. אנחנו מארגנים יציאות של משפחות כמו יציאה ליום פיקניק משותף עם חברי הקבוצה של 'נתיבות גרופ', בפעם אחרת מארגנים לינת שטח. בעזרת פייסבוק ואימיילים אנחנו מתארגנים עם הורים אחרים כדי למצוא פעילויות לילדים, בודקים מי רוצה להפעיל את הילדים בבוקר ומי בערב. זה גם חוסך כסף וגם ממלא לילדים את היום. אי אפשר לשלם כל החופש על קייטנה,
העלויות האלה הן בלתי אפשריות".
"יש לנו המון פעילויות ואנחנו מנסים לחסוך כסף", סיפרה שני חדד (33) אם לשלושה ילדים בני 9 וחצי, 8 ו-4. "לפני שבועיים הלכנו במיוחד לקיבוץ סעד לליטוף חיות, ועשינו עוד פעילות עם הורים נוספים ויצאנו לסיור של קק"ל. ההורים נפגשים ביחד ועושים פעילויות יחדיו כדי לחסוך עלויות. אני לוקחת את הילדים להפנינג, ואפילו היה אחד בחינם. לא שילמנו על כלום. לא שלחתי את הילדים לקייטנה, זה עולה לא מעט כסף אז אנחנו מפעילים אותם בעצמנו. יש מספיק מה לעשות. בבית אנחנו עובדים עם חוברות, ואני עושה להם יצירות והפעלות. הילדים אומנם אומרים שמשעמם, אבל אנחנו משתדלים להפעיל".