שתף קטע נבחר

העליון החמיר את עונשו של רוצח עו"ד פלינר

שופטי בית המשפט העליון הוסיפו שלוש שנות מאסר ל-18 השנים שנגזרו על ת', רוצחה של עורכת הדין ענת פלינר. השופטים נימקו את החלטתם בכך שיש לתת משקל הולם למסוכנות ולסיכויים הגבוהים שיחזור לדרך עבריינית

בית המשפט העליון החמיר היום (ה') את עונשו של ת', רוצח עורכת הדין ענת פלינר, וגזר עליו 21 שנות מאסר, במקום 18 שנות המאסר שגזר עליו בית המשפט המחוזי. בתחילת השבוע התקיים דיון בערעור. המדינה, ומשפחתה של פלינר, שדרשו להחמיר את העונש, קראו לשופטים - יורם דנצינגר, ניל הנדל ואורי שוהם - לפעול למצות את העונש עם הרוצח.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

שמו של הרוצח אסור לפרסום משום שהיה קטין בעת ביצוע העבירה. השופטים כתבו בהחלטתם כי דעת הרוב בבית המשפט המחוזי נתנה משקל רב מדי לקשייו השכליים והנפשיים של הרוצח וכי אין חולק שאמנם עולה תמונה בעייתית בנוגע למצבו, אך לא ניתן להתעלם מכך שמצבו אינו מגיע לכדי נכות נפשית בהתאם להגדרות החוק. לצד כך, כתבו השופטים, יש לתת משקל הולם למסוכנות ולסיכויים הגבוהים כי יחזור לדרך עבריינית.

 

ת' בבית המשפט, ארכיון (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ת' בבית המשפט, ארכיון(צילום: ירון ברנר)

 

עוד הדגישו השופטים כי יש לערוך איזון בין שיקול השיקום לבין שיקולי הענישה הנוספים – שיקולי ההרתעה והגמול, בתיקי רצח של קטינים שלא נידונים למאסר עולם. השופט דנצינגר ציין כי דעת הרוב בבית המשפט המחוזי נתנה משקל רב מדי לקשייו השכליים והנפשיים של המשיב.

 

לצד זאת ציין השופט כי יש לתת משקל הולם ומתאים "להערכת המסוכנות שנקבעה למשיב, לפיה רמת מסוכנותו גבוהה וסיכוייו לחזור לדרך עבריינית בעתיד גבוהים גם הם".

 

בית המשפט הזכיר גם כי הרצח בוצע לאחר תכנון מוקדם והצטיידות בסכין. "אם מבנה אישיותו גורם לו לאבד את עשתונותיו ברגע של בהלה עד כדי דקירתה של אם לעיני ילדיה, הרי שמדובר באדם שממנו נשקפת סכנה משמעותית לחברה", קבע דנצינגר, והוסיף כי גם התנהלותו לאחר הרצח מדאיגה.

 

"המשיב הסתיר את דבר העבירה משך כשנתיים ואף כשנתפס באופן אגבי הכחיש בתחילה את המיוחס לו", כתב השופט. "משך תקופה ארוכה לא הביע המשיב אמפתיה כלפי קורבנות מעשיו או חרטה אמיתית על ביצועם".

 

כמו כן, ציינו השופטים כי הרוצח ניסה להערים על החוקרים ולצייר כי מצבו הנפשי קשה מכפי שהוא, וכי הוא אפילו לא החל לשלם את הפיצויים בסך 200 אלף שקל שנפסקו למשפחת פלינר.

 

לצד אלה ציין דנצינגר כי יש לתת ביטוי ממשי גם לנזק הקשה מנשוא שנגרם למשפחת המנוחה. "ההשלכות של מעשי המשיב הן כה קשות עד שכמעט ולא ניתן לתארן במילים", כתב השופט.

 

עורכי הדין משה ושירה מרוז, המייצגים את הרוצח, מסרו בתגובה כי "יש להצטער שבית המשפט לא נתן יתר לפן השיקומי, ובכל זאת, מדובר בענישה מופחתת בהתחשב בטיב העבירה".

 

ממרכז נגה לנפגעי עבירה, המייצג את משפחתה של פלינר, נמסר בתגובה כי "רוצח הוא קודם כול רוצח ואחר כך קטין. היום גם בית המשפט העליון הכיר בכך כשקיבל את ערעור המדינה". עוד נמסר כי "החמרת גזר הדין למי שגדע חיים של אם לעיני שני ילדיה והותיר בת ובן להתבגרות בלי אימא, היא מסר חשוב לנפגעי העבירה". במרכז הביעו צער על כך "כי את ההודעה על פסק הדין מטעם העליון שמעה המשפחה מהתקשורת ולא מגוף רשמי".

  

פלינר נרצחה בפתח ביתה ברמת השרון ב-2006, והפרשה נותרה זמן רב לא מפוענחת. רק כשנתיים אחר כך נעצר ת', אז כבר בן 17, בחשד לגניבת קטנוע, ודגימות DNA שנלקחו ממנו העלו כי הוא זה שדקר את עורכת הדין בבטנה. בנובמבר 2010 הוא הורשע בכך שהגיע לבית פלינר באופן אקראי וביקש לשדוד כסף, ואז דקר את הקורבן משזו צעקה לעזרה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ענת פלינר ז"ל
צילום: אוהד צויגנברג
עו"ד משה מרוז
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים