שתף קטע נבחר

 

וינשטיין: חקירה משטרתית בפרשת הרפז

היועץ המשפטי לממשלה הודיע כי החליט לפתוח בחקירה לאחר שהונחו בפניו חומרים חדשים שנאספו בחקירת מצ"ח. במסגרת החקירה נבחנה מעורבות הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי ועוזרו אלוף-משנה ארז וינר. החשד: הפרת אמונים. החקירה עשויה להתרחב גם למעורבים נוספים בפרשה

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, החליט להרחיב את החקירה הצבאית בפרשת הרפז והורה לפתוח בחקירה פלילית משטרתית נגד המעורבים בפרשת המסמך המזויף. החשד העיקרי במרכז החקירה הוא הפרת אמונים נוכח התנהלותם בפרשה של אשכנזי ועוזרו אלוף-משנה ארז וינר, אך אם יעלו חשדות בנוגע למעורבים נוספים בה, היא עלולה להתרחב.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

בהודעה שפרסם היועץ המשפטי לממשלה נכתב כי ההחלטה התקבלה בעקבות חומרים חדשים שנאספו בחקירת מצ"ח, אשר הונחו בפניו, ומשמעותם המשפטית נדונה בכובד ראש בישיבות בלשכתו. עוד נכתב בהודעה כי החקירה תנוהל מעתה בידי משטרת ישראל, בסיוע ושיתוף מצ"ח. הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי מסר באמצעות דוברו בתגובה כי "אשכנזי, כתמיד, ישתף פעולה באופן מלא, ומקווה שסוף סוף האמת תצא לאור".  

 

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין(צילום: יאיר שגיא)

 

אשכנזי וברק. הפרשה לא קרובה לסיום (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
אשכנזי וברק. הפרשה לא קרובה לסיום(צילום: דודו אזולאי)

 

זמן קצר לפני ההודעה הפומבית של וינשטיין, התקבל המידע בנושא באגף החקירות של המשטרה. כבר בסוף השבוע ייערכו במשטרה לתחילת החקירה, תוך ריענון חומרי החקירה הקודמים והעדויות שנאספו בחקירת בועז הרפז. מי שצפוי לעמוד מקרוב על הפרטים הוא ראש אגף החקירות, ניצב מני יצחקי, שנכנס היום באופן רשמי לתפקיד.

 

לאחר שיקבל את החומר הראשוני לידיו יחליט ניצב יצחקי כיצד תתנהל החקירה ואיזו יחידה תחקור את הפרשה. הבחירה תיעשה בין היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) לבין היחידה לחקירות בינלאומית (יאחב"ל), שטיפלה בפרשת המסמך המזויף.

 

בחודש ינואר השנה הוחלט לפתוח בחקירה פלילית בחשד לביצוע עבירה פלילית צבאית של "התנהגות שאינה הולמת", לפי חוק השיפוט הצבאי, התשט"ו – 1955, בגין מעשים שבוצעו בלשכת הרמטכ"ל בקשר לפרשה המכונה "פרשת הרפז". במסגרת זו נבחנה מעורבותם של אשכנזי וארז וינר בפרשה. ביצוע החקירה הוטל על המשטרה הצבאית החוקרת.

 

עוד נכתב בהודעת היועץ המשפטי לממשלה כי לאחר בחינה מעמיקה של ממצאים שעלו עד כה בחקירת מצ"ח, לרבות אותם ממצאים חדשים כפי שצוין, ובתום מספר ישיבות בלשכתו, ולאחר שעיין בחוות הדעת שהונחו בפניו - הורה היועץ המשפטי לממשלה להרחיב את החקירה, כאמור, בהובלת משטרת ישראל, וזאת לאחר שהשתכנע כי קיים יסוד סביר לחשדות ונוכח האינטרס הציבורי להגיע לחקר האמת בפרשה. החלטות לגבי כיווני החקירה וגדריה העתידיים יתקבלו בידי היועץ המשפטי לממשלה על פי התקדמות החקירה והממצאים שייאספו בידי משטרת ישראל ומצ"ח.

 

אשר להחלטה הסופית לגבי הגשת כתב אישום נגד בעז הרפז, בגין חלקו בפרשה זו, נמסר מלשכת היועץ המשפטי לממשלה, הרי שזו תעוכב בשלב זה עד להתקדמות החקירה. עם תום החקירה יוחלט אם יש מקום להגשת כתב אישום נגד מי מהמעורבים.

 

בפרקליטות ובסביבת היועץ המשפטי היו סקפטיים למשך תקופה ארוכה ולא האמינו שיהיה צורך להרחיב את החקירה לחקירה פלילית אזרחית, הפרקליט הצבאי הראשי הטיל לחץ רב על הגורמים השונים במשרד המשפטים, והציג מולם חומרים חדשים, בהם הקלטות נוספות הנוגעות לפרשה, עד אשר לא נותרה להם ברירה אלא לפתוח בחקירה.

  

ישיבות רבות התקיימו בין הצדדים, והיום התקיימה ישיבה מכרעת בנוכחות פרקליט המדינה, בכירי הפרקליטות, הפרקליט הצבאי הראשי וגורמים נוספים בפרקליטות הצבאית, ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרה.

 

מקורביו של וינר סיפרו כי הוא הופתע לשמוע על הרחבת החקירה בעניינו, אך הביע תקווה כי הצעד יביא לחקר האמת המלאה. המקורבים סיפרו כי וינר אמר להם: "עוד מהשלבים הראשונים סברתי שיש שאלות מהותיות שלא נבחנו ויש לתת להם מענה. מי באמת כתב את המתכתב? איך ידע הרפז את מה שידע מסביבת שר הביטחון? איך ידעו מקורבי ברק פרטים מליבת הפרשה?".

 

המקורבים הוסיפו כי וינר אמר להם עוד: "אני הייתי זה שפנה ליועץ המשפטי וביקשתי לפתוח בחקירה נרחבת בעניין כלל הנוגעים בפרשים כולל אהוד ברק, בג"ץ שלי בעניין חקירת המבקר תלוי ועומד בדרישה לקיים בדיקה מעמיקה". לדבריהם, וינר אמר שהוא מקווה מאוד "שאחרי כל התהליך הארוך, המסורבל והיקר, תתקיים חקירה רצינית במסגרתה יחקרו מסביב ואת כולם, ולא רק מתחת לפנס".

 

היסוד לחקירה - בשל עיבוי חומרים קיימים

גורמים בכירים הבקיאים בהליך הסבירו הערב ל-ynet כי החומרים והתמלולים החדשים שהתגלו בחקירת מצ"ח נוגעים לשני מישורים שאינם חדשים, והועלו בדו"ח המבקר בפרשה: האחד הינו הקשרים בין אשכנזי, וינר וסביבתם עם בועז הרפז, והשני התנהלות לא הולמת שלהם כלפי הדרג המדיני – אהוד ברק ואנשי לשכתו.

 

הגורמים הוסיפו כי העבירה הצבאית שבגינה התבצעה החקירה הצבאית עד כה – התנהגות שאינה הולמת קצין, הינה המקבילה לעבירה המרכזית שתיחקר במסגרת החקירה הפלילית המשטרתית – הפרת אמונים. לדברי הגורמים, הדוגמאות הנוספות שהציף הפצ"ר ועיבוי החומרים – כוללים חומרים בשני המישורים – הפעילות מול הדרג המדיני והקשר עם הרפז, העלו את הרף, והביאו לגיבוש יסוד סביר לפתיחת חקירה פלילית אזרחית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי
צילום: בני דויטש
צילום: אוהד צויגנברג
יעמוד מקרוב על הפרטים. ניצב יצחקי
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים