שתף קטע נבחר
 
צילום: אורן דאי

זהירות, ממכר: סאטה בוטנים קלויים וקינמון

ארז קומרובסקי משוגע על בוטנים ומתעקש להוכיח שעם השילוב הנכון הם יהפכו כל מאכל למנת גורמה. הוא מכין רוטב סאטה מנצח עם בוטנים קלויים, פלפל חריף, חלב קוקוס וגם אניס ומחזיר את כבודם האבוד של הבוטנים למטבח

ובכן רבותיי, בכל מה שקשור לבוטנים אני חייב להתוודות שאני מכור. מכור אמיתי. כל פעם שאני עובר ליד פיצוציה ברחוב אני נמשך לקנות 100 גרם בוטנים קלויים בשקית נייר חומה וקטנה ושואב אותם במהירות שיא, שלא ייראו. כל פעם שאני נכנס לסופרמרקט כדי לקנות מוצרי ניקוי או שקיות ניילון, אני מוצא את עצמי מרחף בין שורות המדפים בדרך למקום ההוא שבו חמאות הבוטנים יושבות אחר כבוד.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

שורש כורכום (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
שורש כורכום(צילום: ארז קומרובסקי)

 

אם אני מתחיל בוקר עם חמאת בוטנים וריבת תות, אין מאושר ממני. כן כן אפילו שזה נחשב ללא גורמה בעליל, אפילו שיש בזה כמות קלוריות היסטרית, אפילו שזה טראשי ומעורר פלצות בקרב אוהבי, מוקירי ושומרי טובתי - אני לא עוצר באדום של הבוטנים. כאן המקום לציין שרמות הכולסטרול שלי איומות, גם אחרי שהליפוטור וכל שאר הסטאטוסים נרשמו עבורי. כאן גם המקום להודות שבפעם האחרונה שעשו לי אשטם סאונד לכבד הרופאה הסתכלה עליי, חייכה וציינה בסארקיזם גמור שיש לי שם fois gzas אמיתי.

 

לא נעים להודות אבל אני מחביא במטבח, בין צנצנות התבלינים ובקבוקי השמנות, קופסא אחת סולידית של חמאת בוטנים לשעות מצוקה. לרגעים שאני ממש, אבל ממש צריך למרוח אותה על טוסט ולאכול במהירות שיא.

 

אתם יכולים לקרוא לזה הפרעת אכילה קטנה. מהמשפחה ממנה אני בא זו נחשבת הפרעה קלילה ביותר, ממש הפרעה נסבלת לחלוטין.

 

שח, בוטנים וקוקה קולה - הפינוק השבועי

כל הסיפור מתחיל אצל סבא מרדכי, אביו מולידו של אבי. בכל יום שישי היינו מגיעים אליו לביקור מולדת. היינו משחקים שח על המרפסת (אני הייתי מפסיד תמיד), אוכלים בוטנים קלויים בקליפה ושותים קוקה קולה בבקבוקי זכוכית קטנים - זה היה הפינוק של השבוע. שיא השיאים. מכאן שאני לא הייתי מוכשר בשח וסבא היה בז לי כאל אחרון המטומטמים, נאלצתי להסתפק בערימות הבוטנים הקלויים. נחמה פורתא.

 

בינינו, התירוץ הזה של סבא והשח נשמע אפילו לי כמו אגדה אורבאנית של מכורים: אני פשוט אוהב בוטנים. אני משוגע על בוטנים קלויים ואני לא מתבייש בזה.

 

באוקטובר האחרון הייתי בכנס שפים בקליפורניה והשף האינדונזי הדגול לימד אותי כמה טריקים רציניים. אפשר להגיד שהוא שחרר אותי מהצורך להצטדק כל אימת שאני נוטל חופן בוטנים קלויים ומשליך אותו לסלט או לסיר.


עוד מעט הם יהפכו לרוטב מושלם (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
עוד מעט הם יהפכו לרוטב מושלם(צילום: ארז קומרובסקי)
  

 

רוטב בוטנים אלוהי - סאטה עם בוטנים, קינמון ואניס

למרות שיש ברוטב הזה המון תבלינים - הם מתאחדים יחד לטעם ברור מאוד ומובהק. הטעם המרכזי ברוטב הוא הבוטנים הקלויים אמנם, אבל כל השאר שרים כמו מקהלה הרמונית. נהדר ומשתלב מצוין עם בשרים, דגים, עופות, פרגיות, טופו ומיני ירקות ולפילה שיורד מהגריל  - הוא עושה רק דברים טובים.

 

רוטב הבוטנים, שעבר התעללות רבתי במטבחי הקייטרינג המוסדי שמגישים "שיפודי פרגית ברוטב סאטה" בינוניים להחריד, הוא אחד הרטבים הכי טובים שיש. נכנסים לתוכו הרבה חומרי גלם שנשמעים מוזרים ומנוגדים אחד לשני, אבל התוצאה רבותי, מדברת בעד עצמה וסותמת לכל "הגרגרנים המדומים" את "המרמרת" שבדרך כלל תוקפת אותם כשמדובר בבוטנים.

 

טיפ: אלו שאינם שומרי כשרות מוזמנים להוסיף למרכיבי הרוטב כף אחת של ממרח שרימפס (ניתן לרכוש בכל חנות "מזרח ומערב" בסניף הקרוב למקום מגוריכם).

 

מרכיבים לרוטב:

150 גרם בוטנים קלויים במחבת יבשה

1.5 כוסות גדולות של חלב קוקוס

1-2 ליים בשלים, סחוטים

2-3 פלפל אדום חריף, קצוץ

4 שיני שום כתושות

1 כפית קינמון טחון

3 כוכבי אניס כתושים

1 כפית פלפל שחור, גרוס גס

3-4 עלי דפנה (עדיף שיהיו טריים)

5 סנטימטר שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ

6 תרמילי הל, קלופים וכתושים

חופן גדול עלי כוסברה קצוצים דק

1/2 כף זירעוני כוסברה קלויים

1 שורש כורכום, כתוש היטב

3 כפות סוכר דקלים - אפשר להחליף בסוכר קנים

מלח ים גס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את הבוטנים על מחבת יבשה (עם הקליפה הפנימית), תוך כדי ערבוב כדי שלא ישרפו. מצננים מעט וכותשים גס (לא לקנות בשום אופן את הבוטנים מהפיצוציות).
  2. קולפים את הג'ינג'ר והשום ומניחים בתוך מכתש גדול דיו.
  3. כותשים את כל התבלינים יחד חוץ מחלב הקוקוס, מיץ הליים, המלח והסוכר.
  4. כותשים את הבוטנים הקלויים.
  5. מניחים את כל התבלינים בסיר קטן וקולים מספר שניות.
  6. מציפים בחלב הקוקוס ובמיץ הליים. מוסיפים את הבוטנים הקלויים הכתושים ומבשלים על אש קטנה. מתבלים במלח ובסוכר. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד כ- 10 דקות לערך.
  7. מורידים מהלהבה ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים את עלי הכוסברה הקצוצים דק.

 

אופן שימוש: צולים תרנגולות,דג,נתח בשר בקר או עגל.

מקפיצים ירקות וכו'

להגשה: מוסיפים את הרוטב, מחייכים ומגישים בשמחה.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז קומרובסקי
ממכר וטעים
צילום: ארז קומרובסקי
מומלצים