וול סטריט: המסחר ננעל בעליות
היום: דאו ג'ונס עלה ב-0.2%, נאסד"ק ב-0.4% ו-S&P 500 ב-0.2%; בסיכום שבועי: דאו ג'ונס עלה ב-0.6%, נאסד"ק עלה ב-2.1% ו-S&P 500 ב-1.1%; בחודש יולי נוספו לכלכלה האמריקאית 162 אלף משרות חדשות, כך ששיעור האבטלה נפל לרמה של 7.4%, הנמוך ביותר מאז דצמבר 2008; לינקדין עולה לאחר דו"ח רבעוני שהכה את התחזיות
המסחר בוול סטריט ננעל בעליות לאחר פרסום דו"ח התעסוקה בארה"ב. בחודש יולי נוספו לכלכלה האמריקאית 162 אלף משרות חדשות, כך ששיעור האבטלה נפל לרמה של 7.4%, הנמוך ביותר מאז דצמבר 2008. עוד ברקע למסחר: העליות בבורסות אסיה הבוקר והשפל של 5 שנים במספר השבועי לבקשות דמי אבטלה בפעם הראשונה.
מדד S&P 500 חצה אתמול בפעם הראשונה את הסף של 1,700 נקודות, בדרכו לשיא חדש של 1,706.87 נקודות. מתחילת השנה עלה המדד בכמעט 20%, כשבחודש יולי רשם עלייה של 5%. דאו ג'ונס חצה בפעם ה-29 השנה את רמת השיא, ל-15,629.02 נקודות.
"הכלכלה האמריקאית מתקדמת בכיוון הנכון, אך ההתאוששות תהיה איטית ותיקח עוד זמן רב", אמר אתמול טנוור אקראם (Akram), הכלכלן של בית ההשקעות ING US.
"השיאים שרושמים המדדים מהווים גם אור צהוב למשקיעים. מחירי המניות כבר לא נמוכים, גם אם בשלב זה הערך שלהם עדיין מוצדק", אמר מארק דוס (Doss), מנהל ההשקעות של וולס פרגו, "1,700 נקודות היה יעד המטרה שלנו לסוף השנה. העלייה היתה מהירה וחזקה הרבה מעבר למה שציפינו. עבר הרבה מאד זמן מאז שנרשם תיקון משמעותי בשוק, וייתכן שצמצום תוכנית ההרחבה הכמותית והפחתת היקף רכישות האג"ח על ידי הפד בחודש ספטמבר תהיה זרז לתיקון כלפי מטה", אמר דוס.
בורסות אסיה ננעלו הבוקר בעליות, בהובלת ניקיי, שקפץ ב-3.3%. האנג סנג רשם עלייה של 0.5% ושנגחאי ננעלה קרוב לרמת הפתיחה.
מאקרו
בחודש יולי נוספו לכלכלה האמריקאית 162 אלף משרות חדשות, כך ששיעור האבטלה נפל לרמה של 7.4%, הנמוך ביותר מאז דצמבר 2008. עם זאת, אחת הסיבות לירידה נובעת מכך שיותר אנשים פרשו לגמרי ממעגל העבודה, כך עולה מדו"ח שפרסם היום (ו') הממשל האמריקאי. התוצאות היו נמוכות מתחזיות האנליסטים, שציפו כי בחודש שעבר נוספו 180 אלף משרות. מדובר במספר המשרות החדשות הקטן ביותר שנוספו לכלכלה מאז מרץ.
שכר הממוצע לשעה נפל ב-2 סנט ועמד על 23.98 דולר, בעוד שמספר שעות העבודה הממוצע בשבוע ירד במעט והסתכם ב-34.4 שעות.
מניות במרכז
מניית לינקדין תעמוד במוקד העניין, לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות שהכו את תחזית האנליסטים. החברה רשמה רווח נקי של 3.7 מיליון דולר, או 3 סנט למניה, והכנסות של 363.7 מיליון דולר. הרווח למניה בניכוי משתמשים חד פעמיים עומד על 38 סנט למניה. צפי האנליסטים עמד על רווח של 31 סנט למניה והכנסות של 354.3 מיליון דולר. ברבעון המקביל רשמה החברה רווח של 2.8 מיליון דולר והכנסות של 228.2 מיליון דולר. החברה רשמה גידול של 37% במספר החברים – עלייה ראשונה במספר החברים מאז הרבעון השלישי של 2011. עם זאת, תחזית החברה להכנסות שינועו על 367-373 מיליון דולר ברבעון השלישי מהווה עדכון כלפי מטה של תחזית קודמת, ל-383.9 מיליון דולר הכנסות. תחזית החברה להכנסות שבין 1.46-1.48 מיליארד דולר לכל השנה, הנה פחות מצפי מוקדם של אנליסטים, שעמד על 1.5 מיליארד דולר הכנסות. מניית החברה עולה ב-7% בטרום מסחר.
סמסונג עקפה את אפל במדד שביעות רצון הצרכנים של ארגון ACSI האמריקאי וכבשה את המקום הראשון בתחום הטלפונים. בדרום קוריאה, לעומת זאת, דווקא האייפון 5 של אפל הוא זה שכבש את המקום הראשון במדד המקביל, ה-NCSI.
בנק אוף סקוטלנד דווח היום כי עבור ששת החודשים הראשונים של השנה, הרווח לפני מס עמד על 1.4 מיליארד ליש"ט, זאת לעומת הפסד של 1.7 מיליארד ליש"ט בתקופה המקבילה אשתקד. השנה הבנק הצליח לרשום רווח בשני רבעונים רצופים, לראשונה מאז 2008 אז נזקק לחילוץ בגובה 46 מיליארד ליש"ט, שמומן מכספי משלמי המסים. בעקבות החילוץ, הממשלה מחזיקה ב-81% מהבנק. כמו כן, דיווח הבנק על מינויו של רוס מקיואן לתפקיד המנכ"ל החדש, שנה לאחר שהצטרף לשורות הבנק כמנהל חטיבת הקמעונאות.
בנק אוף אמריקה הודיע לרשות ניירות ערך כי הוא משרד המשפטים מתכוון להגיש נגדו תביעה משפטית בגין מניפולציות בלתי חוקיות במניות. הבנק הודיע כי הוא מתכוון להציג בפני הרשויות את עמדתו, לפיה לא ביצע את המיוחס לו, וכי אין מקום להגשת התביעה.
הצעת הרכשת של דל יצרנית מחשבי PC השלישית בגודלה בעולם, אמורה להגיע היום להכרעת בעלי המניות – בפעם השלישית. עם זאת, הוול סטריט ג'ורנל מדווח הבוקר כי ייתכן מאד שהמייסד, מייקל דל, קרוב להגיע לעסקה עם קבוצת גדולה של בעלי מניות, לפיה המחיר המוצע יעלה, תמורת תמיכתם. במידה שהסכם שכזה אכן ייצא לפועל, ההצבעה צפויה להידחות עד לאחר הגעה להסכם סופי עם בעלי המניות. דל הגיש הצעת רכש תמורת 24.4 מיליארד דולר – מחיר המשקף 13.65 דולר למניה. על פי הדיווח, מחיר המניה בהסדר יעלה ל-13.75 דולר, ובעלי המניות יקבלו סכום נוסף כדיבידנד חד פעמי, או בדרך אחרת. לאחר וככל שההצעה תתקבל, תהא זו הצעת הרכש שיצאה לפועל הגדולה ביותר מאז פרוץ המשבר הפיננסי ב-2008. בשלב זה ספק אם דל הצליח להשיג את הרוב הנדרש לאישור ההצעה, כששתי ההצבעות הקודמות נדחו לאחר שככל הנראה לא הצליח לעמוד במטרה זו. המתנגד הגדול, המשקיע קארל אייקן (Icahn), צבר מניות בשיעור של 8.7% מהחברה, במטרה לחסום את אישור ההצעה, שמחירה נמוך מדי לטעמו.
ישראליות במרכז
טבע, ענקית הגנריקה הישראלית, אשר רשמה ברבעון השני הוצאות משפטיות בסך 1.4 מיליארד דולר, סיימה את הרבעון השני עם הכנסות של 4.9 מיליארד דולר ירידה של 1% לעומת הכנסות הרבעון המקביל. ציפיות האנליסטים היו להכנסות של 4.94 מיליארד דולר כך שהחברה החמיצה את תחזיות השוק בשורה העליונה. בשורה התחתונה, סיימה טבע את הרבעון עם רווח נקי של מיליארד דולר לעומת 1.1 מיליארד דולר ברבעון המקביל, או 1.20 דולר למניה לעומת 1.28 דולר ברבעון המקביל. ציפיות השוק היו לרווח של 1.20 דולרים כך שבשורה התחתונה עמדה טבע בציפיות השוק. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון הסתכם בכ-875 מיליון דולר, בהשוואה ל-1.2 מיליארד דולר ברבעון השני של 2012, ירידה של 27%.
חברת אורבוטק קפצה אתמול בלמעלה מ-6.5% לאחר פרסום דוחותיה הרבעוניים. החברה המספקת פתרונות לייצור לוחות מעגלים מודפסים המשמשים לרכיבים אלקטרוניים דיווחה כי הכנסות הרבעון הסתכמו ב-108.8 מיליון דולר, גידול של כ-11% לעומת הכנסות של 97.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב-12.4 מיליון דולר, פי 4 מהרווח הנקי של 3.1 מיליון דולר שהציגה ברבעון המקביל.