מפולפלים: 3 מתכונים עם פלפלים
עם עוף בתנור, מוקפץ עם בקר וממולא בבבורגול ובשר - הפלפל ישמח להשתלב כמעט בכל מנה ויהיה נהדר כראשונה, עיקרית וגם כתוספת לארוחה גדולה. לפניכם 3 מתכונים מנצחים עם הירק הכי יפה בגן
אדומים, כתומים, צהובים וירוקים: הפלפלים כבר כאן והם צבעוניים וסקסיים מתמיד. בשילוב עם עוף, בקר וגם כמומלא - הם יהפכו כל מנה לחגיגת טעמים ססגונית ומרשימה.
עוד בערוץ האוכל:
- 10 דברים שאפשר לעשות עם נתח סלמון
- מבצע קציצה: 5 מתכונים ביתיים וקלים
- אין עשן בלעדיו: אנטרקוט בוויסקי על האש
כל הפלפלים המתוקים מסוג גמבה ודומיה נקראים בעברית "פלפלת" ולא כפי שנהוג לכנותם - "פלפל", שזהו שמו של התבלין ולא של הירק.
פלפל אדום אחד ביום מספק את מנת הוויטמין C המומלצת. זה נכון לגבי פלפל טרי בלבד. בפלפל יש גם כמות יפה של בטא קרוטן - נוגד חמצון שעמיד בפני בישול והופך בגוף לוויטמין A. ב-100 גרם פלפל יש רק 27 קלוריות, מה שהופך אותו ליקיר הדיאטניות.
אחרי הבישול הקליפה מתקמטת וטעמה נעשה מעט מריר. אפשר להסיר אותה או להוסיף מעט סוכר.
פלפלת היא המקור לפפריקה - תבלין העל של ההונגרים ויתר עמי הבלקן, המיוצר מפלפלים מתוקים ומיובשים שנטחנים לאבקה. הפפריקה נמכרת בשלוש רמות חריפות: מתוקה, מדיום וחריפה. למרוקאים יש פפריקה מבריקה שנשמרת בשמן ולספרדים יש פפריקה חומה מעושנת.
צלי עוף עם פלפלים וזיתים
חזה העוף, שנמצא על תקן דייר קבוע במקפיא של כולנו, סופח אליו בזמן האפייה את נוזלי הירקות לצידם הוא נאפה ושומר על עסיסיות וטעם נהדרים.
המרכיבים ל-4 מנות:
2 פרפרי חזה עוף חצויים ללא עור - אפשר להשתמש בכרעיים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 לימון חתוך ל-6 פלחים
2 בצלים סגולים או 2 גבעולי כרישה, חתוכים גס
5 פלפלים בצבעים שונים ללא גרעינים חתוכים גס
צרור קטן של תימין או כמה גבעולי רוזמרין
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מניחים פלחי לימון, בצלים, פלפלים, תימין, שום וזיתים בתבנית. מזלפים עליהם מעט שמן ומתבלים במלח ופלפל. מתבלים את נתחי העוף ביתרת השמן, פפריקה, מלח ופלפל ומניחים על הירקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45 דקות או עד שהכל שחום ורך. מוציאים את הקדרה ומחכים עד שכל הנוזלים המבעבעים בתוך העוף נרגעים.
- מוציאים את נתחי העוף למשטח חיתוך וחותכים לפיסות.
- להגשה: מניחים בצלחת הגשה או מחזירים לתבנית כדי לתת להם לשחות ברוטב הנפלא ומגישים.
בקר מוקפץ ברוטב פלפלים
מנה מהירה ופשוטה, שמשחררת מהפלפלים את כל המתיקות שלהם ליצירת רוטב אסיאתי חמצמץ. בשילוב עם אורז היא מנה מנצחת.
המרכיבים ל-4 מנות:
600 גרם נתחוני בקר (שייטל או סינטה - תגידו לקצב שזה בשביל מוקפץ)
3 כפות שמן
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים (הלבן בנפרד מהירוק)
1 שן שום קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 פלפלים (צהוב ואדום) חתוכים לקוביות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב סויה
2 כפות יין לבן או מיץ לימון
למרינדה:
2 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:
- משרים בשר בתערובת של קורנפלור וסויה למשך כ-30 דקות.
- מחממים ווק או מחבת גדולה ועמוקה לחום גבוה עם שמן, ומקפיצים את הבשר דקה-שתיים רק עד הזהבה קלה. מוציאים לכלי.
- באותה מחבת מקפיצים את החלק הלבן של הבצל עם שום, ג'ינג'ר ופלפלים 3-2 דקות. מחזירים את הבקר, מוסיפים רוטב צ'ילי, סויה, יין (או לימון) ואת החלק הירוק של הבצל. מקפיצים עוד חצי דקה ומורידים מהכיריים.
- להגשה: מגישים עם אורז או נודלס.
פלפלים ממולאים בבורגול, בשר והמון עשבי תיבול
ממולאים בסגנון חאלבּי עם תוספת מפתיעה של עשבי תיבול, שבדרך כלל לא תמצאו במתכון המסורתי.
המרכיבים ל-6 מנות:
6 פלפלים בינוניים ואחידים בגודלם מכל מיני צבעים, מרוקנים מגרעינים
5 משמשים מיובשים
5 שזיפים מיובשים מגולענים
למלית:
250 גרם בשר בקר טחון
2/3 כוס בורגול בינוני
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית בהראט
2 כוסות תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע)
לרוטב:
100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
1/2 כוסות מים רותחים
1כפית מלח
1 כף רכז רימונים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מכינים את הפלפלים למילוי: מסירים את כיפות הפלפלים ומרוקנים מגרעינים.
- מכינים את המלית: משרים בורגול ב-2 כוסות מים רותחים כ-15 דקות או עד שסופח נוזלים ומתרכך.
- בינתיים מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל במשך 2 דקות עד שמתחיל להתרכך.
- מסננים את הבורגול הרך מיתרת המים (אם נותרו) ומערבבים עם הבצל ועם יתר החומרים.
- ממלאים את הפלפלים, מכינים את הרוטב ומבשלים: ממלאים את הפלפלים במלית עד הסוף ומסדרים בסיר רחב. מניחים ביניהם את הפירות המיובשים, ואם נשארת מלית אפשר למלא בה את הפירות המיובשים.
- מערבבים את חומרי הרוטב למרקם אחיד ויוצקים על הממולאים וסביבם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ-40 דקות עד שהפלפלים מתרככים והבשר מבושל.
- מסדרים את הפלפלים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים. בתום הבישול נוזלי הרוטב אמורים להגיע למרקם סמיך. מגישים מייד או מעבירים לקירור ומחממים בחום נמוך או במיקרוגל.
המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן" . עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון