שתף קטע נבחר

 

משרד הבריאות הזמין מיליון חיסונים נגד פוליו

כ-4,000 ילדים מהדרום חוסנו נגד פוליו, וזו רק ההתחלה. על רקע היערכות לאפשרות לצורך לחסן את כלל ילדי ישראל, הזמין משרד הבריאות מיליון מנות חיסונים: "נכריע תוך שבוע". אמהות מתלבטות: "פחד מתופעות הלוואי"

נערכים לאפשרות שכלל ילדי ישראל יחוסנו נגד פוליו: בתום היום הראשון למבצע החיסונים בדרום, מתברר כי משרד הבריאות הזמין בסך הכול מיליון מנות חיסון נגד המחלה הגורמת לשיתוק ילדים. המשרד אמנם נערך לתרחיש אפשרי שבו יידרשו להתחסן כלל הילדים בארץ, אך בינתיים אין המלצה של ועדת הפוליו במשרד להתחיל במבצע חיסונים ארצי.  

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

הישרדות בכנרת: חיכו 8 שעות להצלה. צפו

מרילין מונרו לאשתו של קנדי: שוכבת עם בעלך

 

פרופ' איתמר גרוטו, ראש שרותי בריאות הציבור, אמר הערב (יום ב') כי במשרד ממשיכים בניטור מוקדי זיהום אפשריים, וכי תוך כשבוע תתקבל החלטה אם לחסן את כלל ילדי ישראל. לדברי פרופ' גרוטו, במשרד מרוצים מהיענות ההורים להתחסנות, וקוראים לתושבי הדרום להגיע לטיפות החלב ולקופות החולים ולחסן ילדים עד גיל תשע.

יו"ר האיגוד לרפואת ילדים מסביר על חשיבות החיסון    (צילום: אסי כהן, אבי חי ורועי עידן)

יו"ר האיגוד לרפואת ילדים מסביר על חשיבות החיסון    (צילום: אסי כהן, אבי חי ורועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מחסנים נגד פוליו: השרה גרמן בטיפת חלב    (צילום: אפרים בראל)

מחסנים נגד פוליו: השרה גרמן בטיפת חלב    (צילום: אפרים בראל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ביום הראשון למבצע החיסונים חוסנו כ-4,000 ילדים בחיסון חי-מוחלש נגד הפוליו. מאות מהם חוסנו בקופות החולים, ורובם חוסנו בטיפות חלב של משרד הבריאות. לפי התכנון הראשוני, אמורים להתחסן 150 אלף ילדים. המבצע הנרחב ייערך חודש וחצי ויכלול 66 יישובים מקריית גת ועד מצפה רמון, לא כולל נתיבות.

 

"כל דבר שקשור לילדים הוא דילמה"

הורים רבים אמנם הגיעו עם ילדיהם לתחנות טיפות חלב ולקופות החולים, אבל אחרים מעדיפים להישאר בבית. קרן דוידוף, אם לשני ילדים קטנים המתגוררת במושב בשפלה, מסבירה מדוע לא תשלח את ילדיה להתחסן - גם אם המבצע יורחב. "הפסיקו להשתמש בחיסון הזה בגלל שגילו שהוא עלול לגרום לתחלואה והוא גרם בעבר למגפת פוליו פעילה", טוענת דוידוף. "אני לא רוצה שנגיפי הפוליו יתחילו להשתולל פה ויגרמו למחלה, אני פשוט לא מבינה איך אפשר להצהיר שהסיכון הוא אפסי".

 

 

מתחסנים בבאר שבע, הבוקר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מתחסנים בבאר שבע, הבוקר(צילום: רויטרס)

חיסונים ברהט (צילום: אפרים בראל) (צילום: אפרים בראל)
חיסונים ברהט(צילום: אפרים בראל)

היא הזכירה כי עד כה איש לא חלה: "הנגיפים כאן בביוב החל מפברואר ועדיין אין שום תחלואה, לכן קשה לי למה להבין לבצע צעד שכזה. אני חוששת שעכשיו, כשעשו את הצעד הזה, נתחיל לקבל דיווחים על תחלואה. זה הדבר שהכי מפחיד אותי".

  

עדי דינר בר מגדרה, אמו של יואב בן השנתיים, עדיין לא החליטה כיצד תנהג: "בינתיים החליטו לחסן רק את הדרום ולא את שאר הארץ, אז אני לא צריכה לחסן, אבל קשה לי לומר מה לעשות. זה מעודד אותי שהחיסון ניתן בטיפות ולא בזריקה, אבל מצד שני אני די חוששת. אני מניחה שאם יצלצלו אליי מטיפת חלב, אז אלך לקרוא מחקר רפואי ואקבל את ההחלטה באותו רגע".

 

דינר בר הבהירה כי היא עדיין מתלבטת: "אני מפחדת מתופעות הלוואי ואני מפחדת מכך שהווירוס אינו מומת. כל דבר שקשור לילדים הוא דילמה, אני אחראית לחיים של אדם אחר ואני צריכה לקבל החלטה שיכולה להשפיע על כל החיים שלו. זו התלבטות מאוד קשה".

 

לעומתם הסבירה דורית כהן מלהבים מדוע הגיעה עם שלושת ילדיה, אמיר בן ה-7, הילה בת ה-6 והתינוק עידו בן 10 חודשים, לקבלת החיסון: "זה מטריד מה שקורה עם הפוליו, אנחנו עוקבים אחרי ההתפתחויות ומודאגים. הילדים שלי כבר קיבלו חיסון נגד פוליו אבל משרד הבריאות ביקש שנבוא ואני מעדיפה להיות שקטה". 

בהכנת הידיעה השתתף איתי גל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מתחסנים נגד פוליו, הבוקר
צילום: רויטרס
מומלצים